2. listopadu 2010 • 16:48

Propagační turné na světový šampionát začalo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Symbolicky v Praze, v zemi úřadujících hokejových mistrů světa, bylo dnes zahájeno evropské propagační turné pořadatelů světového šampionátu 2011 na Slovensku.



Největší sportovní akce v samostatné historii někdejšího federálního partnera Česka se uskuteční příští rok od 29. dubna až 15. května v Bratislavě a Košicích.

"Když nám bylo v roce 2006 mistrovství přiděleno, tak jsme si říkali, že je dost času. Teď už se to blíží a přípravy vrcholí," uvedl generální ředitel turnaje Igor Nemeček na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Přípravy vrcholí zejména v Bratislavě, kde momentálně končí přestavba stadionu. Původně se měla v hlavním městě postavit nová hala, ale nakonec byla "pouze" zrekonstruovaná hala Slovanu.

"Původně se měla postavit nová hala v Petržalce, ale natahovalo se to a nakonec se primátor města rozhodl, že se kompletně zrekonstruuje stará hala. Nezůstalo z ní ale nic, vznikla nová," vysvětlil Nemeček.

Vzhledem k možnostem lokality však bude mít pro MS kapacitu 9246 diváků, i když pořadatelé by uvítali větší halu.



Rekonstrukce Orange Arény bude dokončena v příštích týdnech, zápasovou zkouškou projde v únoru, kdy se v ní uskuteční turnaj čtyř reprezentačních týmu Slovakia Cup. Utkání play off extraligy v ní bude hrát i Slovan.

Součástí přestavby areálu jsou i dvě tréninkové plochy. Staví se i nový hotel, ve kterém budou v průběhu turnaje bydlet slovenští a čeští reprezentanti. "Hráči obou týmů tak budou moci do haly chodit prakticky v pantoflích," pousmál se Nemeček.

Vstupenky na zápasy MS jsou v prodeji od 27. září a doposud se jich prodala zhruba třetina. Momentálně jsou k dispozici pouze takzvané balíčky, lístky na jednotlivá utkání budou do prodeje uvolněna až 1. prosince.

"Nechtěli jsme stanovovat cenu příliš nízko, ani příliš vysoko. Stanovili jsme průměr mezi šampionáty v Německu a ve Švýcarsku," řekl Nemeček.

Nejlevnější vstupenky na zápasy skupiny o udržení lze zakoupit za 10 euro, na utkání základních skupin 30 až 55 euro.

"Zatím je zájem zejména o českou a slovenskou skupinu," uvedl Nemeček, který věří, že se pořadatelům podaří prodat 340.000 lístků. Zakoupit je lze i přes český web www.ticketrportal.cz

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud