17. března 2018 • 22:10

Čáslava bránil při oslabení 3 na 6. Klobouk dolů před Rolinkem, chválil kapitána

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na jeho tváři velkého válečníka jsou znát velké hokejové bitvy. Jizvy. Vrásky. Ale tentokrát se na obličeji Petra Čáslavy objevil úsměv. Pardubice porazily Třinec 3:2, snížily jeho náskok v sérii na 1:2. „Jsem rád, že si lidi po bídě, co tady byla dřív, mohou užít i play off,“ užíval si osmatřicetiletý obránce výhru Dynama. „Ale teď už je důležitý jen další zápas,“ dodal hned.



Góly

Domácí: 01:06. Treille, 17:30. M. Kaut, 46:02. Beran

Hosté: 41:52. Linhart, 58:08. Petružálek

Sestavy

Domácí: Kacetl (Klouček) – Wishart, Cardwell, Čáslava (A), Trončinský, Mojžíš, Ščotka, Holland – Beran, Tomášek, Treille – Rolinek (C), Marosz, P. Sýkora (A) – Perret, Poulíček, M. Kaut – J. Sýkora, Dušek, T. Svoboda.

Hosté: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Roth, Linhart, Matyáš – Petružálek, Marcinko, Martin Růžička (A) – Dravecký, R. Vlach, Hrňa – Adamský (A), Polanský, Svačina – Rákos, Mikulík, Cienciala – Kvasnica.

Rozhodčí

Bejček, Bulanov – Pešek, Hynek

Stadion

Tipsport arena

Klíčovou chvílí bylo ubráněné oslabení osm minut před koncem. Třinec hrál dlouhou přesilovku 5 na 3, kterou kouč Václav Varaďa vyšperkoval ještě odvolaným brankářem.

Pardubice v tu chvíli vedly 3:1, v případě inkasovaného gólu by měl soupeř moře času skóre otočit. Tomáš Rolinek navíc při bránění ztratil hokejku. Přesto Dynamo tuhle situace přežilo. „Rolas výborně vykrýval prostor, vytlačil hráče, my s Ty Wishartem jen stáli u branky, Rolas tam klekal bez hokejky, klobouk dolů před ním,“ vysekl kapitánovi poklonu Čáslava .

SESTŘIH: Pardubice - Třinec 3:2. Domácí snížili stav série, rozhodl Beran
Video se připravuje ...

„Hlavně díky Rolasovi jsme vyhráli. Koukal jsem na to, co tam bez hokejky vyváděl nejdřív s otevřenou pusou, pak už jsem nekoukal radši vůbec,“ dodal pardubický Martin Kaut.

Za Třinec necelé dvě minuty před koncem přeci jen snížil Jakub Petružálek , ale i když Dynamo končilo zápas znovu v početní nevýhodě, opět se ubránilo. A znovu byl na ledě Čáslava. „Oslabení je to jediné, co tady dělám,“ usmál se. „Ne, je dobře, že jsme to ubránili, v takových zápasech přesilovky rozhodují. Byl to těžký zápas, Třinec hrál dobře do obrany a na brejky, což jsme čekali. Hlavně, že jsme tentokrát dali góly,“ pochvaloval si mistr světa z roku 2010. 

Pardubice - Třinec: Svoboda najel do Hrubce a strhla se mela
Video se připravuje ...

Pardubice - Třinec: Drama v závěru! Ve vlastním oslabení snížil Petružálek, 3:2
Video se připravuje ...

Třinecký útočník Jakub Petružálek dává gól přes bránícího Petra Čáslavu
Třinecký útočník Jakub Petružálek dává gól přes bránícího Petra Čáslavu

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud