19. března 2018 • 20:36

SESTŘIH: Olomouc - Plzeň 3:4. Západočeši ovládli drama a v sérii vedou

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vydřené vítězství slaví ve třetím čtvrtfinále Generali play off TELH proti Olomouci hokejisté Plzně, kteří na Hané zvítězili 4:3. V utkání sice vedli už 3:1, ale domácí ztrátu smazali a až ve třetí třetině rozhodl o triumfu Západočechů obránce Michal Moravčík. Utkání také poznamenaly technické problémy, přesněji řečeno vysypané plexisklo po hitu Petra Strapáče na tvrďáka Ryana Hollwega. Čtvrté utkání je na programu v úterý.



Do sestavy Olomouce se vrátil po jednozápasové přestávce druhý nejproduktivnější hráč play off Strapáč a také Káňa, kteří nahradili Mráze s Mataiem. V týmu hostů nastala jediná změna ve čtvrtém útoku, kde poprvé do play off zasáhl Kubalík místo Kodýtka.

Oboustranně bojovný duel v úvodu přerušila na více než deset minut výměna plexiskla, které nevydrželo před trestnou lavicí tvrdou srážku domácího Strapáče s Hollwegem. Oba týmy po dobu opravy zamířily do šaten.

Po návratu na led otevřeli skóre v 10. minutě plzeňští hokejisté. Mertlovu střelu od modré čáry lehce tečoval obránce Vyrůbalík a brankář Konrád už na změnu letu kotouče nezareagoval. O pouhých 54 sekund později ale Kohouti srovnali skóre. Irgl z prostoru za brankou našel volného Strapáče, jenž trefil padajícího obránce soupeře a od jeho zad puk zaplachtil do sítě.

Olomouc - Plzeň: To byla rána! Tvrďák Hollweg vysklil plexisklo
Video se připravuje ...

Škodovka dostala v úvodu druhé třetiny soupeře pod tlak, který také vyjádřila dvěma góly. V 26. minutě vložil do střely Jakuba Kindla hůl aktivní Hollweg a a o dvě minuty později přidal třetí branku Gulaš. Náskok Indiány ukolébal, polevili v důsledném bránění a bojovné Hanáky nastartoval gól v 31. minutě.

Brankář Konrád rozehrál kotouč do rohu kluziště Staňkovi, který našel křížným pasem ve středním pásmu najetého Irgla a ten po sólovém úniku překonal Svobodu. Před koncem druhé třetiny potrestal chybu v rozehrávce hostů Ostřížek vyrovnávacím gólem.

V závěrečné třetině Plzeň vytěžila z útočného pojetí více. Hanáky dlouho držel brankář Konrád, kterého překonal až v 52. minutě tvrdou střelou Moravčík. Olomouc se ještě v závěrečných dvou minutách snažila při power play vyrovnat, potřetí se jí to už ale nepodařilo. Plzeň venku vyhrála šestý z posledních osmi zápasů.

Ohlasy trenérů:

Zdeněk Venera (Olomouc): "Nepodařilo se nám dnes ani jednou jít do vedení. Řekl bych, že nejlepší fázi jsme měli, kdy se nám podařilo ze stavu 1:3 vyrovnat. V tu dobu naše hra vypadala dobře, ale s Plzní ztráta dvougólového náskoku nezamávala. Třetí třetina byla docela vyrovnaná, bohužel gól dala Plzeň. Výhoda domácího prostředí se v play off smazává. Možná nám více vyhovovalo hrát v Plzni. My nemáme ofenzivní sílu, abychom celý zápas soupeře tlačili. Velký vliv na zápasy má první útok Plzně, když je na ledě, tak je vždy kolem naší branky nebezpečí. To byl i dnes ten kousek, který zápas převážil na stranu Plzně."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Utkání bylo bojovné, což se dalo očekávat po předcházejících dvou zápasech v Plzni. Byli jsme rádi, že jsme konečně získali vedení. I když Olomouc vzápětí vyrovnala. Ale další dvoubrankové vedení jsme bohužel ztratili čtyřicet vteřin před koncem druhé třetiny. I když hráče na to upozorňujeme, tak se nám to stává často. Ve třetí třetině byly šance na obou stranách. Myslím si, že jsme byli trochu více na puku a také aktivněji ve hře. Olomouc měla rychlé protiútoky. Štěstí se přiklonilo na naši stranu. Jsem rád, že jsme hodně těžký dnešní zápas zvládli."

SESTŘIH: Olomouc - Plzeň 3:4. Západočeši ovládli drama a vedou sérii
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 09:57. Strapáč, 30:30. Irgl, 39:19. Ostřížek

Hosté: 09:03. Mertl, 25:15. Hollweg, 27:27. Gulaš, 51:12. Moravčík

Sestavy

Domácí: Konrád (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Jaroměřský (A), Staněk, L. Galvas, J. Galvas, Houdek – Eberle, J. Knotek (A), Laš – Irgl, Strapáč, Burian – Skladaný, Ostřížek, J. Káňa – Jergl, Herman, Holec.

Hosté: M. Svoboda (Hylák) – P. Kadlec (C), Moravčík, Čerešňák, J. Kindl, Jones, D. Sklenička, Pulpán – Gulaš (A), Mertl, Schleiss – Indrák (A), Kratěna, Stach – Kantner, Kracík, D. Kindl – T. Kubalík, Preisinger, Hollweg.

Rozhodčí

Pešina, Hejduk – Tošenovjan, Zíka

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

5500 diváků

Plzeňský útočník Ryan Hollweg byl v utkání hodně vidět, takto srazil k ledu Jana Knotka z Olomouce
Plzeňský útočník Ryan Hollweg byl v utkání hodně vidět, takto srazil k ledu Jana Knotka z Olomouce

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud