19. března 2018 • 22:04

Kvapil zničil Hradec. On je stejný jako všichni, není výjimečný, tvrdí Pavlík

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dvou výhrách doma se musel Mountfield dívat na to, jak Liberec spokojeně objímá svého brankáře Romana Willa. Bílí Tygři zvítězili ve čtvrtfinále číslo tři 4:2. „Liberec byl hladovější a šel za výsledkem o trochu víc než my. A co nás zdobilo ty dva domácí zápasy, to měli na své straně Liberec. Chtěli více než my, což rozhodlo,“ konstatoval hradecký útočník Bedřích Köhler.



Největší neplechu dělal v defenzivě Východočechů domácí útočník Marek Kvapil. Trhal ji na kusy. Jeho rychlé ruce dělaly Hradci velké problémy. Znovu. Trápil se s ním už v prvním utkání série, kdy dal Kvapil dva góly, ve třetí bitvě se mu vedlo úplně stejně, navíc přidal jednu nahrávku. 

„On je stejný hráč jako všichni ostatní, každý je v Liberci nepříjemný kolem mantinelu nebo brankoviště. Ničím výjimečný není,“ nechtěl si ho příliš pouštět do hlavy obránce Filip Pavlík.

„Všichni víme, že je Marek Kvapil šikovný a nebezpečný v přesilovkách. Každé mužstvo má nějaké lídry a takové hráče, kteří vás umí potrápit. Samozřejmě o něm víme a měli jsme si na něho asi dávat větší prostor, když dal dva góly a ještě přidal nahrávku,“ byl o něco sdílnější Köhler.

Liberec - Mountfield HK: Kvapil si vytáhl Rybára z branky a parádně skóroval, 1:0
Video se připravuje ...

Je prý ale vyloučeno, že by se hra Mountfieldu teď stočila kolem osoby hlavního libereckého snajpra. Vědět o něm? Ano. Hrát kvůli němu jinak? Prý ne. „Možná se na něj dá nějaká taktika ušít, ale my máme svůj systém hry, který se snažíme dodržovat. Myslím, že nic měnit nebudeme, ani nechceme,“ věří Pavlík síle Hradce, že dovede zaměstnávat soupeře příště tak, aby Kvapil zkrátka neměl tolik šancí skórovat díky aktivitě Mountfieldu.

V tom případě bude potřebovat Hradec rapidně zvýšit provoz kolem liberecké branky. „Myslím, že tohle je přesně ta věc, v čem jsme byli lepší u nás v Hradci, ale Liberec v tomto ohledu přidal. My se tomu musíme přizpůsobit,“ uvědomuje si Köhler.

Podle Pavlíka se není absolutně na co šetřit a Hradec se musí vymáčknout k tomu nejlepšímu, co dovede. Hned v úterý: „Čekali jsme, že to bude vyrovnaná série, přesně podle toho se taky vyvíjí. Jsou to náročné duely, ale celý rok se na to připravujete, tak to teď musíte ze sebe všechno vydat.“

SESTŘIH: Liberec - Mountfield HK 4:2. Zářil Kvapil, Tygři dramatizují sérii
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 10:44. M. Kvapil, 15:34. Ordoš, 21:41. Filippi, 54:49. M. Kvapil

Hosté: 15:59. Smoleňák, 57:30. Červený

Sestavy

Domácí: Will (Janus) – Pyrochta, Ševc (C), Jánošík, Šmíd (A), Maier, Derner – Jašek, P. Jelínek (A), L. Krenželok – Bakoš, Redenbach, Ordoš – Bulíř, Filippi, M. Kvapil – J. Stránský, Lakatoš, J. Vlach.

Hosté: Rybár (J. Pavelka) – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený – Smoleňák, Koukal (A), Červený – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Cingel – Köhler (A), Dragoun, Berger – Vopelka, Zigo, Látal.

Rozhodčí

Hradil, Bulanov – Ondráček, Špůr.

Stadion

Home Credit Arena (7 500 míst)

Návštěva

7 500 (vyprodáno) diváků

Emoce byly znát i ve třetím duelu série mezi Libercem a Mountfieldem HK
Emoce byly znát i ve třetím duelu série mezi Libercem a Mountfieldem HK

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud