22. března 2018 • 20:00

SESTŘIH: Mountfield HK - Liberec 1:2. Tygři otočili sérii, domů vezou mečbol

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Šelma ze severu zaskočila lva z východu Čech. Třetí utkání v řadě se ve čtvrtek podařilo ovládnout libereckým hokejistům, kteří ve čtvrtfinále play off proti Hradci Králové porazili venku svého soupeře 2:1 a ujímají se vedení v sérii 3:2. Hradečtí před vlastním publikem na Bílé Tygry nestačili. Závěrečný tlak, kterým zařídili snížení skóre, přišel pozdě. Mužstvo kouče Filipa Pešána může o postupu do semifinále rozhodnout již v sobotu v Liberci. Zápas začíná nezvykle od 11 hodin dopoledne.   



Trenér domácích Sýkora po dvou prohrách v Liberci změnil sestavu, v brance nastoupil poprvé od začátku Pavelka a do útoku se vrátil kapitán Bednář.

I popáté v sérii vstřelili první gól hosté. Po 79 sekundách překonal po chybě v rozehrávce Pavelku útočník Kvapil a dal již sedmou branku v play off.

Zaskočení Východočeši se snažili vyrovnat, velké šance si ale nevytvářeli. Naopak více nebezpeční byli Tygři a ve 12. minutě Bulíř trefil horní tyč.

Na přelomu první a druhé třetiny vyzkoušeli Willa Gregorc, Červený a Látal, nikdo z nich však ze slibných šancí nedokázal vyrovnat. Ve 24. minutě tak mohli hosté vedení navýšit, když Vlachovu přihrávku srazil za Pavelkova záda spoluhráč Gregorc.

SESTŘIH Mountfield HK - Liberec 1:2. Tygři otočili sérii, domů vezou mečbol
Video se připravuje ...

Severočeši si poté vytvořili převahu, několikrát zavřeli domácí v obranném pásmu a diváci dokonce začali i pískat. Ve 34. minutě měl Mountfield jedinečnou šanci snížit v minutu a 53 sekund dlouhé přesilovce pět na tři, gól však domácí nedali. Koukal několikrát vystřelil nepřesně.

Velké šance orámovaly i druhou přestávku. Na konci druhé části nepřekonal Willa Džerinš, na začátku třetí Koukal. Domácí si poté vytvořili převahu, snížit se jim ale podařilo až v 50. minutě, kdy jejich nápor slábl. Willa překonal střelou na zadní tyč Červený.

Při následném Ševcově vyloučení měl vyrovnání na hokejce Zámorský, ale netrefil. Vyrovnat domácí nedokázali ani v další početní výhodě a neuspěli ani v power play, Liberec si tak vybojoval postupový mačbol.

Severočeši porazili Mountfield potřetí za sebou, na jeho ledě uspěli po sedmi prohrách. Naposledy se jim to podařilo v prosinci 2015.

Ohlasy trenérů:

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Pro nás se zápas vyvíjel od začátku špatně. Brzy jsme inkasovali po chybě první gól a pak na nás padla trošku křeč. Nemohli jsme se dostat do zápasu. Můžeme být spokojeni jen s poslední třetinou, kdy jsme se dostali do tlaku, ale bohužel jsme z toho vytěžili jen jeden gól. Chybí nám góly z přesilovek, hlavně dlouhá přesilovka pět na tři byla dnes momentem, který mohl zápas naklonit více na naši stranu. Ještě je ale potřeba, aby Liberec dokázal vyhrát čtvrté utkání. Série pokračuje dál, výhoda je na straně soupeře, ale my budeme chtít navázat na výkon ve třetí třetině a vrátit sérii zpět do Hradce Králové."

Filip Pešán (Liberec): "Sehráli jsme velice organizovaný, bojovný zápas, který jsme po většinu času měli pod kontrolou. I když domácí tlačili, a čím se blížil závěr, tím více. Dostal je na koně gól, kterým snížili, ale přes naši obětavou obranu, blokující hráče a skvělého Romana Willa nedokázali vyrovnat."

Góly

Domácí: 49:28. Červený

Hosté: 01:19. M. Kvapil, 23:20. J. Vlach

Sestavy

Domácí: J. Pavelka (Rybár) – Gregorc, Zámorský, Graňák, F. Pavlík, Vydarený, Cibulskis – Červený, Koukal (A), Smoleňák – Cingel, Džerinš, Jaroslav Bednář (C) – Berger, Dragoun, Köhler (A) – Šimánek, Kukumberg, Látal – R. Pavlík.

Hosté: Will (Janus) – Ševc (C), Pyrochta, Šmíd (A), Jánošík, Derner, Maier – Ordoš, P. Jelínek (A), Jašek – L. Krenželok, Redenbach, Bakoš – M. Kvapil, Filippi, Bulíř – J. Vlach, Lakatoš, J. Stránský.

Rozhodčí

Šír, Bulanov – Pešek, Hynek

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

6129 diváků

Mountfield HK - Liberec: Kvapil bleskurychle otevřel skóre, 0:1
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: Gregorc si nešťastně srazil přihrávku Vlacha do vlastní branky, 0:2
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: Červený dostal od Willa hokejkou do obličeje a skácel se na led
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Mountfield HK - Liberec: Střela Červeného zastavila o tyč a skončila až v bráně, 1:2
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud