Pavel Bárta
22. března 2018 • 22:06

Gól nepřišel, pak to byl zmar na zmar, hodnotil olomoucký Knotek

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas číslo pět, režie plzeňské komando. Indiáni po návratu na své území nedali Olomouci v pátém čtvrtfinále šanci. Zvítězili 5:0 a postoupili mezi nejlepší čtyřku. „Celou sérii rozhodlo, že jsme byli střelecky hrozně málo potentní,“ připomněl centr hanáckého celku Jan Knotek. Podle něj byl klíčový už druhý duel na západočeském ledě. Ten první vyhrála Mora po nájezdech, druhý se zlomil za stavu 2:2 na stranu Plzně. „Jel jsem dva na jednoho, a kdybych to tam šoupnul, tak se teď klepou oni,“ poznamenal Knotek. S lehkým úsměvem, už trochu smířený s vyřazením.



Někdy to vypadalo, že jste měli velké problémy dostat se do útočného pásma a nějakou dobu v něm zůstat. Viděl jste to podobně?
„Úplně ne. Ze začátku mi to přišlo, že jsme hráli my a Plzeň dávala góly. Jejich efektivita je výborná a my jsme potřebovali gól, který nepřišel celý zápas. Pak to byl zmar na zmar.“

Ten gól nepřišel taky díky Miroslavu Svobodovi, který odchytal výbornou sérii, v posledních dvou utkáních nedostal gól. Jak bylo těžké se proti němu prosadit?
„Bylo. Kvalitní gólman. Ale myslím, že jsme mu tu práci hodně ulehčili.“

Celá série byla hodně čistá, až netradičně na play off. Byl to jeden z faktorů, na kterém jste stavěli? Nefaulovat, abyste Plzeň nepustili do přesilovek?
„Určitě. To byla jedna z věcí, na kterou jsme si chtěli dávat pozor. Plzeň má ty přesilovky smrtící, posílá na ně komando super hráčů, takže jsme se toho chtěli vyvarovat.“

Co rozhodlo celou sérii?
„To, že jsme byli hrozně málo střelecky potentní. Šance byly, takže se nedá říct, že bychom se nesnažili nebo se k ničemu nedostali. Možná chyběl větší důraz, kvalita střelby. I v pátém utkání by nás gól strašně nakopnul, spadla by z nás ta deka, protože to bylo úmorné, co jsme nedokázali proměnit. Skončilo to takhle.“

Kde se čtvrtfinále zlomilo?
„Myslím, že ve druhém utkání v Plzni. Tam mi Plzeň za stavu 2:2 přišla nervózní, jel jsem dva na jednoho, a kdybych to tam šoupnul, tak se teď klepou oni. Po dvou porážkách by to měli mnohem těžší. Ale získali jistotu a u nás nám nedali moc šancí.“

SESTŘIH: Plzeň - Olomouc 5:0. Indiáni postupují do semifinále, dvakrát se trefil Indrák
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:13. Indrák, 18:12. Hollweg, 22:27. D. Kindl, 53:34. Moravčík, 56:27. Indrák

Hosté:

Sestavy

Domácí: M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, P. Kadlec (C), J. Kindl, Čerešňák, D. Sklenička (A), Jones, Pulpán – Schleiss, Mertl, Gulaš (A) – Stach, Kratěna, Indrák – D. Kindl, Kracík, Kantner – Hollweg, Preisinger, T. Kubalík.

Hosté: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Staněk, Jaroměřský (A), J. Galvas, L. Galvas, Houdek (A) – Burian, J. Knotek, Irgl – J. Káňa, Ostřížek, Skladaný – Laš, Matai, Eberle – Holec, Herman, Jergl.

Rozhodčí

Hejduk, Hribik – Barvíř, Blümel

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

7 333 diváků

Plzeň - Olomouc: Indrák dostal přihrávku od Kratěny a prostřelil Konráda, 5:0
Video se připravuje ...

Plzeň - Olomouc: Moravčík se trefil zblízka pod horní tyč a navýšil vedení Plzně na 4:0
Video se připravuje ...

Plzeň - Olomouc: Plzeň v euforii, Konrád rozmlátil hokejku
Video se připravuje ...

Miroslav Svoboda z Plzně zasahuje
Miroslav Svoboda z Plzně zasahuje

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud