30. března 2018 • 18:55

SESTŘIH: Mountfield HK - Třinec 1:2. Domácí i podruhé padli, rozhodl Hrňa

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Třince vyhráli i druhé semifinálové utkání play off extraligy na ledě Hradce Králové. Na výhře 2:1 se dvěma body podíleli Vladimír Svačina a Vladimír Roth. Oceláři v sérii hrané na čtyři vítězství vedou 2:0, boj o postup do finále bude pokračovat v pondělí v Třinci.



"Poté, co jsme zvládli první zápas, tak jsme si říkali, že máme na to, abychom zvládli i druhý. Série ale může být ještě strašně dlouhá, hraje se na čtyři vítězství a domácí zápasy budou strašně těžké. Ještě není nic rozhodnuté," řekl Svačina. "S nimi to bude i doma padesát na padesát. Zápasy v Hradci byly strašně vyrovnané," podotkl.

Slezanům v obou duelech na ledě Mountfieldu pomohl rychlý vedoucí gól. Ve čtvrtek skórovali již ve 2. minutě, dnes se prosadil Svačina v čase 4:10 a utnul úvodní tlak domácích.

Hradec Králové - Třinec: Třinec jde do vedení! Vladimír Svačina propasíroval kotouč za Patrika Rybára, 1:0
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

"Nevím, jestli měli tlak, trošku hráli u nás, ale nějaké šance si tam neudělali," řekl Svačina, jehož vyslal do brejku krásnou a přesnou přihrávkou Vladimír Roth. "Naštěstí to tam spadlo. První gól vždycky udělá strašně moc. Trochu nás to uklidnilo," uvedl třicetiletý útočník, který se poté přihrávkou podílel i na druhé trefě. Hned v první třinecké přesilovce ideálně předložil puk Eriku Hrňovi, který prostřelil Patrika Rybára.

"Kuba Petružálek parádně vystřídal a já tam skočil čerstvý. Kluci z Hradce byli unavení, byli tam skoro dvě minuty. Jak na mě nikdo nešel, tak jsem uviděl Erika, jak se tam hezky otevřel, a on pak střílel do prázdné," řekl Svačina a ocenil i aktivitu obránce Rotha, který podle něj zmátl Rybára, jenž čekal, že bude zakončovat již on. "Myslím, že to bylo moc hezky sehrané, ale obrovský podíl na tom měl Petri, který přišel vystřídat," podotkl.

Hradec Králové - Třinec: V závěru přesilovky třinecký Hrňa parádní bombou z první nedal Rybárovi šanci zasáhnout, 0:2
Video se připravuje ...

Ve druhé třetině si Hradec vytvořil velký tlak, ale Třinec vše přestál jen s jedním inkasovaným gólem. I díky výbornému výkonu Šimona Hrubce. "Je to kapitola sama pro sebe. Šimon nás drží celou sezónu, teď v play off to úplně vygradovalo. A dostat v Hradci jen dva góly, to je něco neskutečného," ocenil Svačina výkon třinecké brankářské jedničky.

I díky Hrubcovi hosté přestáli i všechna oslabení. Hradec měl sice v základní části nejvyšší procentuální úspěšnost hry v početní výhodě, Třinec byl ale zase nejlepší v oslabení. "Takže je to souboj. My se ale musíme snažit, aby těch oslabení bylo co nejméně, protože i dneska je to strašně dostávalo na koně. To je jejich pomalu jediná šance, jak by nás mohli přehrát, protože přesilovky mají neskutečné. Ale klobouk dolů, jak to naši kluci brání, to je úplně šílené," řekl Svačina.

Hradec Králové - Třinec: Hradec snižuje! Hrubcovi proklouzl puk betonem, který vyslal Džerinš, 1:2
Video se připravuje ...

Odchovanec Studénky byl v závěru při power play domácích blízko druhému gólu, trefil však jen tyč. "Zachytil jsem puk a jen jsem si hlídal, aby to nebyl icing a netrefil jsem hráče před sebou. Každý, kdo na ledě byl, ví, že to není sranda vůbec trefit tu prázdnou bránu, když na metru přede mnou stojí borec s bruslema a hokejkou. Chtěl jsem dát gól, ale hlavně to nahodit, ať je puk co nejdál od naší brány," dodal Svačina.

Hlasy trenérů:

Václav Sýkora (Hradec Králové): "V úvodu jsme hráli lepší hokej než v prvním zápase, ale přesto jsme inkasovali první gól. Výkon nebyl ještě takový, jak by to v play off mělo být. To bylo až od druhé třetiny, kdy jsme ale bohužel již prohrávali 0:2. Druhou a třetí třetinu jsme zápas honili. Hráči to odmakali na sto procent, ale sráží nás produktivita. Z tlaku ve dvou třetinách jsme dali jen jeden gól, což je málo. Jedeme do Třince za stavu 0:2, ale chceme sérii určitě prodloužit. Myslím si, že jsme si dnes dokázali, že můžeme soupeře dostat pod tlak a vytvořit si šance, i když Třinec hraje velmi dobře do obrany a je nebezpečný v útoku. Věříme, že to, co se povedlo Třinci u nás, můžeme dokázat i my u něj."

Václav Varaďa (Třinec): "Výsledek nás samozřejmě těší. Odmakali jsme druhý zápas, který se nám nevydařil jako první. Bylo to hlavně díky výkonu domácího týmu, který nám to udělal pěkně těžké. Dnes jsme byli šťastnějším týmem, i když třetí třetinu jsme zvládli dobře takticky. Hráči zblokovali spoustu střel a podržel nás Šimon Hrubec, náš nejlepší hráč. Vedení 2:0 v sérii nás těší, ale vnímám to tak, že se u nás opět pojede od nuly a nic nekončí. A tak k tomu budeme přistupovat i dále."

SESTŘIH: Hradec Králové - Třinec 1:2. Zápas rozhodl Hrňa
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 23:00. Džerinš

Hosté: 04:10. Svačina, 18:58. Hrňa

Sestavy

Domácí: Rybár (J. Pavelka) – Gregorc, Zámorský, Graňák, F. Pavlík, Vydarený, Pláněk – Červený, Koukal (A), Smoleňák – Džerinš, Kukumberg, Jaroslav Bednář (C) – Látal, Cingel, Vopelka – Šimánek, Dragoun, Köhler – R. Pavlík.

Hosté: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Roth, Linhart (A), Matyáš – Rákos, Marcinko, Petružálek – Dravecký, R. Vlach, Hrňa – Adamský (A), Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň.

Rozhodčí

Hodek, Pavlovič – Pešek, Hynek

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

6555 diváků

Petr Koukal se snaží zablokovat rozehrávku Milana Doudery
Petr Koukal se snaží zablokovat rozehrávku Milana Doudery

Hradec Králové - Třinec: Tlak Hradce nepolevuje. Hrubec měl hodně práce, aby utěsnil mezeru svým betonem
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Třinec: Hradec snižuje! Hrubcovi proklouzl puk betonem, který vyslal Džerinš, 1:2
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud