3. dubna 2018 • 16:53

SESTŘIH: Třinec - Mountfield HK 1:2pp. Smoleňák odvrátil průšvih

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE | Tato série ještě nekončí! Hokejisté hradeckého Mountfieldu odvrátili ve čtvrtém utkání semifinálové série s Třincem brzké vyřazení a vítězstvím 2:1 v prodloužení si vynutili pátý zápas na svém ledě. O vítězství Východočechů se v poslední minutě prodloužení postaral hradecký střelec Radek Smoleňák. První mečbol tedy Oceláři nevyužili, o ten další se pokusí v pátek pod Bílou věží.



Hosté nastoupili do čtvrtého semifinále série s nožem na krku a také bez svého třetího nejproduktivnějšího hráče v play off Petra Koukala. Hradec si po třech nevydařených úvodech v sérii konečně v první části nezadělal na porážku.

Do soupeře se totiž pustil aktivně a úvodní dvacetiminutovku zvládl jednoznačně nejlépe. Přesto po několika svých náznacích šancí nechal jít Třinec do vedení: hosté nechali v 15. minutě nabrat rychlost ve středním pásmu Michalu Kovařčíkovi, který se vyhnul Vopelkovi a ranou pod břevno překonal Rybára.

Východočeši tentokrát ale přišli s rychlou odpovědí a ještě před koncem první třetiny srovnali. Radovan Pavlík i vinou třineckého faulu svůj průnik nedotáhl, v signalizované výhodě však zpoza klece založil pohlednou křížnou kombinaci, po níž do odkryté brány přesně pálil Cibulskis.

SESTŘIH: Třinec - Mountfield HK 1:2. Série nekončí, Hradec vybojoval první bod
Video se připravuje ...

Stav 1:1 pak zápas sešněroval víc takticky. Domácí se nikam za každou cenu tlačit nemuseli, přitom bez potíží bořili útočnou aktivitu soupeře, který potřeboval dát další góly. Nejprve z brejku polechtal hostující tyčku Cienciala, pak třineckou obranou proklouzl ve 32. minutě Džerinš, ale Hrubec proti jeho ráně srazil betony, a v 38. minutě se zajímavě vypadající kombinací zblízka ideálně v koncovce nenaložil ani Smoleňák.

Spíš opatrnější ráz zápasu přetrval až do konce. Blíž k rozhodujícímu gólu však měli Třinečtí, kterým sázka na brejky vynesla několik slibných, leč nedotažených kontraataků. Michal Kovařčík zblízka v 52. minutě bekhendem nestihl usměrnit puk mezi tyče a na druhé straně hned nato na Hrubcovi pohořel Filip Pavlík.

Prodloužení nabídlo málo vzruchu a ještě méně příležitostí. Přišla jen jediná, zato stoprocentní: domácí Rákos ale tváří v tvář Rybárovi v 75. minutě puk do sítě nedostal. Když už oba týmy čekaly na nájezdy, rozhodl se Hrubec nastřelený puk ze středního pásma nepodržet a rozehrát do rohu za bránu, kde ho však vybojovali hosté a po nahození od modré čáry rozhodl gólovou tečí Smoleňák.

Góly

Domácí: 14:42. M. Kovařčík

Hosté: 17:17. Cibulskis, 79:28. Smoleňák

Sestavy

Domácí: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Roth, Linhart (A), Matyáš – Rákos, Marcinko, Petružálek – Dravecký, R. Vlach, Hrňa – Adamský (A), Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň.

Hosté: Rybár (J. Pavelka) – Zámorský, Gregorc, Graňák, F. Pavlík, Cibulskis, Pláněk – Červený (A), Džerinš, Smoleňák – Látal, Kukumberg, Jaroslav Bednář (C) – R. Pavlík, Cingel, Vopelka – Šimánek, Dragoun, Köhler (A) – Berger.

Rozhodčí

Vladimír Pešina, Roman Mrkva – Stanislav Barvíř, Petr Blümel

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků)

Třinec - Mountfield HK: Puk po Pavlíkově střele Hrubcovi vypadl, stihl ho ale zalehnout
Video se připravuje ...

Třinec - Mountfield HK: Puk skončil za Rybárem, prostřelil ho Kovařčík, 1:0
Video se připravuje ...

Třinec - Mountfield HK: Vyrovnáno. Vopelka naznačil střelu, puk ale přihrál volnému Cibulskisovi, který srovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Třinec - Mountfield HK: Hosté mají první bod v sérii, trefil se Smoleňák, 1:2 v prodloužení
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud