19. dubna 2018 • 10:25

Každý si dělal, co chtěl, vrátil se Horký k výpadku Komety po druhém gólu

Autor: zuc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krátce po začátku druhé třetiny poslal Kometu svým prvním gólem v play off do dvoubrankového vedení, po zápase se však pořádně rozmluvil o tom, co následovalo. O výpadku, který stál jeho tým málem zápas. „První třetinu jsme hráli dobře, ale to, co jsme předváděli ve druhé třetině, bylo něco hrozného,“ nabádá po výhře 3:2 dvacetiletý Luboš Horký.



Po rozbruslení sbírá puky a nebýt Martina Nečase, byl by nejmladším členem v kádru obhájce titulu. Přesto se po výhře neutápěl v euforii ze své premiérové trefy v play off, ale otevřeně kritizoval hru svého týmu po gólu na 2:0.

„Všechno bylo špatně, propadali jsme, každý si na ledě dělal, co chtěl. Žádný systém jsme nehráli, můžeme být rádi, že jsme dostali jen ty dva góly a ne víc. Do zítra máme co zlepšovat, abychom podali lepší výkon,“ chrlil ze sebe. „Dnes to bylo vyloženě o štěstí, nechci říct, že jsme si nezasloužili vyhrát, ale nebyli jsme lepším týmem.“

SESTŘIH: Kometa Brno - Třinec: 3:2. Kometa otočila, ve finále vede 2:1
Video se připravuje ...

Horkého může krom výhry těšit alespoň fakt, že se v 27. minutě po přihrávce Leoše Čermáka protáhl okolo zkušeného Lukáše Krajíčka a následnou střelou přes Milana Douderu poslal Kometu do dvougólového vedení.

„Nekřikl jsem si, jeli jsme prostě dopředu, Leoš se asi podíval a hodil mi puk. Já si ho tak nějak zpracoval, udělal kličku a vystřelil. Určitě jsem rád, že to tam padlo,“ usmíval se. „Ta střela nebyla špatná, ale že by mi úplně sedla, to taky ne. Spíš jsem se snažil vystřelit podél nohou, doufal, že to tam padne, a nakonec to gólmanovi propadlo mezi lapačkou a betonem.“

Dvacetiletý forvard znovu ukázal, že střelba patří jeho silné stránky, krom gólu zaujal i kličkou okolo třineckého Krajíčka, která brance předcházela. „Kuráž to asi byla,“ přiznal s úsměvem, „ale v tu chvíli jsem prostě udělal, co mě napadlo. Udělal jsem kličku, vystřelil jsem a jsem rád, že to tam padlo.“

Kometa Brno - Třinec: Hrubec byl podruhé překonán, trefil se Horký, 2:0
Video se připravuje ...

Mladému útočníkovi, pro něhož to byl teprve třetí zápas v tomto play off, pomáhá již zmíněná spolupráce s kapitánem Leošem Čermákem. Po jeho boku nastupoval již v základní části a přiznává, že pomoc matadorů mu přechod do dospělého play off výrazně usnadňuje.

Ač je ročník 1997, před dvěma týdny pomohl juniorskému týmu Komety k titulu v extralize juniorů, kde byl s jedenácti body (6+5) nejproduktivnějším hráčem play off. Sám však tuto zkušenost nepřeceňuje, dobře ví, že rozdíl oběma kategoriemi je obrovský.

„Je to něco úplně něco jiného. V juniorce už mají týmy ve finále taky nějakou kvalitu, určitě se taky hraje nějak zodpovědně, ale furt je to něco jiného. Tady v áčku je to úplně jiný hokej, musíme hrát z defenzivy, nemůžeme si dělat, co chceme. Důležité je nedostat gól a nějaký dát.“

Hrdina zápasu Vincour: Rozhodl Marek Čiliak v bráně a obětavý výkon všech hráčů
Video se připravuje ...

Kapitán přihrával na dva góly. Tomáš krásně zakončil a rozhodl, chválil autora vítězného gólu Vincoura
Video se připravuje ...

Tomáš Vincour se raduje ze vstřeleného gólu, kterým rozhodl třetí duel finále proti Třinci
Tomáš Vincour se raduje ze vstřeleného gólu, kterým rozhodl třetí duel finále proti Třinci

Góly

Domácí: 05:29. Bartejs, 26:14. L. Horký, 46:34. Vincour

Hosté: 26:29. O. Kovařčík, 31:33. Cienciala

Sestavy

Domácí: Čiliak (Langhamer) – Barinka, O. Němec, Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs – R. Zohorna, Hruška, M. Erat – Zaťovič, P. Holík, Haščák – Mallet, Nečas, H. Zohorna – L. Horký, L. Čermák, Vincour – Dočekal.

Hosté: Hrubec (Hamerlík) – M. Doudera, Krajíček, Roth, D. Musil, Matyáš, Linhart – Petružálek, R. Vlach, Rákos – Hrňa, Marcinko, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski – Kofroň.

Rozhodčí

Hejduk, Hribik – Barvíř, Blümel

Stadion

DRFG Arena, Brno

Návštěva

7700 (vyprodáno) diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud