Jiří Vítek
22. dubna 2018 • 04:20

S červenou na Kometu? Jediná výjimka: osobní fanoušek Malleta

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V záplavě modrobílých dresů a šál jej najdete na první dobrou. Ondřej Novotný se od ostatních fanoušků Komety liší červenými barvami, které v Brně nejsou vzhledem k rivalitě se Spartou příliš populární, tuhle neřest mu však jeho okolí rádo promíjí. Vlajkou s javorovým listem totiž podporuje Alexandra Malleta, jediného Kanaďana ve službách brněnské Komety. Páté finále Třinec - Kometa sledujte od 17 hodin ONLINE na iSport.cz!



Góly

Domácí: 49:40. Jank

Hosté: 00:25. R. Zohorna, 08:42. Nečas, 16:36. Mallet, 55:37. H. Zohorna

Sestavy

Domácí: Hrubec (21. Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Roth, Linhart (A), Jank – Rákos, R. Vlach, Petružálek – Dravecký, Marcinko, Rudovský – Adamský (A), Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň.

Hosté: Čiliak (Langhamer) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs – R. Zohorna, Hruška, M. Erat (A) – Zaťovič, P. Holík, Haščák – H. Zohorna, Nečas, Mallet – Vincour, L. Čermák (C), Dočekal – Vondráček.

Rozhodčí

Pavel Hodek, Jan Hribik – Jiří Ondráček, Tomáš Pešek

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků)

Návštěva

5 200 (vyprodáno) diváků

Pamatuje časy, kdy se na stadionu Za Lužánkami chodilo ještě na Zetor, k brněnskému hokeji se natrvalo vrátil v sezoně 2011-12. „V těch devadesátkách na tom Kometa nebyla úplně nejlíp, takže jsem vynechával, přiznám se. Tak věrný jsem zase nebyl,“ směje se Novotný.

Ve svém okolí se z jednoho z masy fanoušků vypracoval ve známou postavu. Stačila k tomu jediná věc: kanadská vlajka na podporu útočníka Alexandra Malleta, který do Komety přišel z Pardubic v lednu 2017.

A proč právě Mallet? Jak praví známé pořekadlo, za vším hledej ženu. „Byla to náhoda, manželka jednou viděla vyklusávat několik komeťáků na cyklostezce. Jeden z nich se jí zdál sympatický, ale nevěděla, o koho jde, tak jsme ho našli podle fotek na stránkách Komety,“ vypráví.

Zohorna o pátém finále: Půjdou po nás. Víme o co hrajeme, emoce krotit nemusíme
Video se připravuje ...

25letý útočník se po nevydařeném angažmá na východě Čech herně zvedl, v Brně perfektně zapadl do útoku s Martinem Nečasem a Hynkem Zohornou. „Hraje dobře, bojuje, dobrý forčekink, výborná lajna,“ ukazuje svůj přehled Novotný.

Malletovy výkony se po dohodě s manželkou rozhodl ocenit, a tak v této sezoně po jeho brankách vytahuje kanadskou vlajku. A rozhodně se nenudí, jeho oblíbenec se stal v základní části s patnácti brankami nejlepším střelcem Komety, z toho sedm přesných zásahů zaznamenal před domácím publikem.

Sám hráč si podpory pochopitelně všiml, svému fanouškovi občas mávne při vítězných děkovačkách, které jsou pro Novotného dalším důvodem k roztažení vlajky. K osobnímu setkání však zatím nedošlo. „Nechtěl bych ho zase obtěžovat, když by z jeho strany vzešla iniciativa, tak bych byl samozřejmě poctěn, ale takhle ne,“ usmívá se příznivec Komety.

Podpora konkrétního hráče pochopitelně nezůstala bez odezvy, na tribuně B, která je v brněnské DRFG Areně umístěna přímo naproti domácí střídačce, je Novotný známou tváří. „Ze začátku lidi spíš jen ze zvědavosti okukovali, ale teď už jsem v okolí víceméně známý. Když přijdu, tak se chlapi ptají, jestli mám vlajku, a když dá Alex gól, tak hned volají, ať mávám,“ směje se.

Své místo občas přepustí manželce, která drží rodinnou tradici, sám však přiznává, že jednou už dorazil na hokej bez vlajky. „Zapomněl jsem ji doma, ale naštěstí Alex nedal v tom zápase gól,“ vypráví.

Martin Erat říkal, že hraje se Zohornou a je mu jedno jakým, smál se Hruška
Video se připravuje ...

Svoji roli v celém příběhu sehrála i obliba kanadského hokeje, který však, jak Malletův příznivec nezapomene zdůraznit, byl pro něj vždy až na druhém místě za českým týmem. „Kanadě jsem vždycky fandil. Najednou se objevil Kanaďan v Kometě, tak jsem to spojil a říkal jsem si, že kanadská vlajka, kterou jsem měl doma, se hodí.“

Svůj pozornost pravidelně obrací i do zámoří, kde sleduje převážně výkony českých hráčů. „Fandil jsem Pittsburghu, teď Bostonu, dříve jsem fandil dost i Detroitu. Ale vyloženě oblíbený tým nemám.“

To se však může brzy změnit. Do NHL má z Komety našlápnuto Malletův parťák z útoku, devatenáctiletý Martin Nečas, jehož odchod do Caroliny po této sezoně se zdá být jistou věcí. „Na Nečase se strašně těším. Už jsem říkal, nebudu jediný v Brně, kdo mu bude strašně fandit a přát,“ uzavírá Novotný.

SESTŘIH: Kometa Brno - Třinec: 5:2. Zábranského mašina má na dosah obhajobu titulu
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud