28. dubna 2018 • 16:37

Kometa slavila titul: příjezd tramvají, pivní raketa i plné náměstí v Brně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zaplněný Zelný trh dnes slavil společně s hokejisty Komety Brno extraligový titul. Stejně jako loni se náměstím v centru Brna rozléhalo skandování "mistři, mistři". Fandové v modrobílých šálách a dresech byli vidět nejen na náměstí, ale i jinde v centru Brna a přilehlých hospodách.



Přestože počasí bylo takřka ideální, na Zelný trh si letos podle odhadu strážníků našlo cestu méně lidí než loni, kdy Kometa slavila titul po dlouhých 51 letech. Letos se na náměstí vměstnalo 8500 lidí, loni jich přišlo kolem 12 tisíc.

Také choreografie odpoledne byla trochu jiná. Loni hokejisté přijeli autokarem, letos je dovezla speciální tramvaj. Koridorem pak přišli mezi fanoušky a jeden po druhém vystoupali na pódium.

Zaplněný Zelňák vítal mistry! Zábranský a spol. oslavovali druhý titul v řadě
Video se připravuje ...

Příznivci aplaudovali všem, hlavní hvězdy ale pokřikem přemlouvali, aby v Kometě zůstali. To se týkalo například Martina Erata, kapitána Leoše Čermáka nebo brankáře Marka Čiliaka. Erat na dotaz, zda v Brně bude hrát další sezonu, odvětil: "Až se rozhodne moje rodina, tak se rozhodnu já."

Hokejisté si pochvalovali atmosféru. Týkalo se to těch, kteří mají v kapse druhý titul, i nováčků. "Olympiáda byla úžasná, ale tohle nic nenahradí," prohlásil například zkušený obránce Ondřej Němec.

Hokejová Kometa je nejúspěšnějším českým hokejovým klubem. Letos slaví už 13. titul a předstihla tak v čele žebříčku jihlavskou Duklu.

Oslavy? Ještě lepší než minulý rok, obhajoba je těžší, hlásí lídr Komety Erat
Video se připravuje ...

Šalinou směr Zelňák! Hokejisty Komety dovezla na oslavy tramvaj
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud