11. března 2019 • 18:15

SESTŘIH: Vítkovice - Sparta 2:1. Bída Pražanů v play off nekončí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve vyřazovacích zápasech extraligy se poslední sezony hokejová Sparta trápí, nevyhrála v nich již 1057 dnů. Nyní je jisté, že se její mizérie protáhne minimálně o 24 hodin. V prvním duelu letošního předkola play off prohráli Pražané na ledě Vítkovic. Utkání chudé na góly rozsekl v 53. minutě Rostislav Tybor a domácí díky němu brali první bod za vítězství 2:1. Série bude pokračovat druhým utkáním již zítra od 17:00. 



Góly

Domácí: 30:27. Guman, 52:27. Tybor

Hosté: 46:47. Rousek

Sestavy

Domácí: Bartošák (Dolejš) – Hrabal, Trška, Výtisk (A), Mrázek, Šidlík, D. Krenželok, Černý – Olesz (C), Lev, Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Szturc (A), Poletín, Guman – Kucsera, Š. Stránský, Schleiss.

Hosté: Machovský (J. Sedláček) – Kalina, Blain, Piskáček (C), T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Košťálek, T. Voráček – Smejkal, Sill, Černoch – Klimek, J. Hlinka, Roberts Bukarts – Jarůšek, Pech (A), Kudrna – Beran, Klíma, Rousek.

Rozhodčí

Hodek, Kika – Ondráček, Špůr

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

5 739 diváků

Přinejmenším v úvodu zápas neměl až takový náboj, jak se na play off očekávalo. Ve spíše opatrné partii se jako první osmělovala Sparta: Blainův pokus v 10. minutě zneškodnil Bartošák, Pražané bez efektu sehráli dvě přesilovky a zblízka už puk přes Bartošáka nedokázal zvednout Dvořák.

Vítkovice na Machovského v první třetině vyslaly všehovšudy tři puky. Nejnebezpečnější byl ale ten, který mezi tyče nemířil: Stránský vypálil při hře pět na čtyři z první a jen o centimetry minul bránu.

Zápas rozproudila až rvačka Výtiska s Jarůškem v úvodu druhé části a kolem poloviny zápasu začaly přebírat aktivitu Vítkovice. Lev rozezvučel tyčku a v 31. minutě se k domácím přiklonilo štěstí, když Klimek ve snaze zblokovat Gumanovu ránu puk tečoval proti pohybu Machovského, a Vítkovice vedly.

SESTŘIH: Vítkovice - Sparta 2:1. V 53. minutě rozhodl Tybor
Video se připravuje ...

Pražané se pak tlačili za vyrovnáním. Rousek se v 35. minutě dokázal uvolnit, ale zblízka už Bartošáka ošálit nedokázal. Chuť si však spravil v třetím dějství. V přesilové hře pět na čtyři tečoval před brankou Košťálkovu ránu a puk se Bartošákovi přes výstroj překulil za brankovou čáru.

Hosté mohli v třetí třetině skóre i otočit. Kudrna se po parádním pasu od Pecha řítil v 53. minutě osamocený na Bartošáka, který vyrážečkou zabránil nejhoršímu. A hned z protiútoku "vyplavala" před Tyborem vyražená střela od Romana a domácí útočník bekhendovým úderem do odkryté branky vstřelil vítězný gól.

Sparta už s výsledkem nic nesvedla. Dlouho se nedokázala vůbec usadit v útočném pásmu, Machovský tak přepustil místo šestému hráči až 38 sekund před koncem řádné doby. Jednu možnost ještě Pražané měli. Odražený puk zkoušel z úhlu umístit do brány Bukarts, ale trefil hůl protihráče Lva a to byl konec sparťanských nadějí.

Ohlasy trenérů:

Jakub Petr (Vítkovice): "Byl to opatrný hokej v první třetině, převážila defenzivní stránka. Víme, že Spartě ten systém hry sedá a rozvíjí se celou sezonu. Máme první korálek navléknutý, ale bude to strašně těžká práce a první třetina to dnes potvrdila. Co se týká přístupu hráčů, nemůžu říct ani půl slova. Ale na straně přesilovek a ofenzivní fáze věřím, že budeme více nebezpečnější. Mrzí mě, že nepřišlo více diváků. Tohle je finální fáze sezony, a když jsem vešel do arény, myslel jsem, že je nějaké pětadvacáté kolo základní části. Je to zklamání, i když kvalita naší hry není na úrovni, kde si představujeme."

Uwe Krupp (Sparta): "Oba týmy začaly velmi zodpovědně a celou první třetinu odehrály dost opatrně. Ale cítil jsem, že jsme měli pár dobrých šancí, které jsme bohužel nedokázali proměnit. Myslím, že ve druhé třetině jsme naši hru ještě zlepšili. Vítkovice však po jednom protiútoku dokázaly skórovat. Dnes nám to několikrát poskakovalo před brankou, ale takový ten šťastný odraz byl dnes na straně Vítkovic. Mám radost z toho, jak jsme zápas odehráli po stránce plnění herního plánu, ale nebyli jsme dostatečně hladoví před brankou."

Nejdůležitější okamžiky utkání:

Vítkovice - Sparta: Tybor bekhendem dorazil kotouč za Machovského, 2:1
Video se připravuje ...

Vítkovice - Sparta: Rousek tečoval puk před Bartošákem a vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Vítkovice - Sparta: Emoce pracují! Potyčka mezi Dvořákem a Schleissem
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vítkovice - Sparta: Guman z protiútoku prostřelil Machovského, 1:0
Video se připravuje ...

Vítkovice - Sparta: Machovského po střele Lva zachránila tyčka!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vítkovice - Sparta: Pěstní souboj mezi Jarůškem a Výtiskem!
Video se připravuje ...

Vítkovice - Sparta: Střelu Blaina pokryl připravený Bartošák
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud