18. března 2019 • 21:40

SESTŘIH: Plzeň - Olomouc 8:1. Indiáni na úvod zničili Hanáky, zářil Němec

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do bojů o Masarykův pohár vstoupili jako uragán. Plzeňští hokejisté si v prvním zápase čtvrtfinálové série pochutnali na Olomouci, kterou zničili vysoko 8:1. Obávaný plzeňský brankostroj vedený kapitánem Milanem Gulašem se rozjel především ve třetí třetině, kdy naložil Hanákům pět gólů. Gólman hostů Jan Lukáš zůstal v brance až do konce zápasu. Dva góly v dresu Indiánu si připsal zkušený útočník Václav Nedorost a pověstný kanonýr Vojtěch Němec.



Kapitán Plzně Milan Gulaš před utkáním při slavnostním ceremoniálu převzal dres s číslem 500, který mu bude připomínat dnešní jubilejní zápas v extralize. Hned po půlminutě hry našel právě nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec základní části Kováře, který zamířil z úhlu do boční sítě Lukášovy branky.

Potom se museli domácí bránit, protože Hanáci hráli při trestech Pulpána a Straky dlouhou přesilovku, z toho i 46 sekund v pěti proti třem. Frodla nejvíce ohrozil Jergl. V osmé minutě vyslal Gulaš do úniku Kováře, ale Lukáš uspěl jak napoprvé, tak i proti dorážce elitního centra. Další možnost měl Eberle.

V polovině úvodního dějství se domácí dočkali vedení. Při trestu Dujsíka nabil Nedorost na levý kruh Gulašovi a ten pohotovou střelou poslal puk nad vyrážečku přesouvajícího se Lukáše. Další možnost měl Kodýtek, na druhé straně mohli vyrovnat Kolouch a Knotek.

V úvodu druhého dějství při Škůrkově trestu Olomouc odolala. Lukáš zasáhl při Kovářově šanci a poradil si i s Gulašovou střelou. Ve 26. minutě Kovář vyřešil přečíslení s Gulašem a střelou po ledě o pravou tyč zvýšil.

V polovině utkání se radovali i hosté. Při vyloučení Denise Kindla měl Jergl čas si po Škůrkově přihrávce za levým kruhem ideálně nachystat puk a přesnou ránou do protějšího horního rohu snížil.

Ve 36. minutě ale Plzeň vedla znovu o dvě branky. Kracík přihrál zpoza branky bekhendem volnému Němcovi, který oslavil návrat do sestavy gólem. Plzeň se ještě v druhé části ubránila při Indrákově pobytu na trestné lavici.

Hosté na přelomu druhé a závěrečné části sice také přečkali oslabení při Tomečkově trestu, ale hned pět sekund po jeho návratu na led Indiáni zvýšili. Čerešňákovu střelu tečoval Nedorost a sudí Jeřábek s Jindrou si platnost branky ověřili u videorozhodčího.

Za necelé čtyři minuty při Ostřížkově trestu na dvě plus dvě minuty opět Nedorost usměrnil za Lukáše Gulašovu přihrávku a o chvíli později útočil i na hattrick, ale olomoucký gólman zasáhl. Ve 48. minutě mu po zakončení Denise Kindla pomohla horní tyč.

Plzeň ještě vylepšila skóre třemi góly. Nejdříve se prosadil krátce po přesilovce Stach, po bitce Káni s Allenem hráli domácí další početní výhodu a využil ji Němec a výsledek dovršil v 58. minutě Indrák.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Plzeň): "Klíčové bylo, že jsme přečkali přesilovku pět na čtyři a pět na tři. Dobře jsme to odbránili, podařilo se nám dát gól a trošku jsme se tím uklidnili. Byl to z naší strany velice povedený zápas, ale už je to za námi. Jsme rádi, že máme první bod. Zítra je ale nový den a nový zápas. My se na to musíme znova připravit."

Zdeněk Moták (Olomouc): "Domácí byli ve všech činnost lepší než my. Jednoduše nás překonávali a zaslouženě vyhráli. Získali tak první bod v sérii."

SESTŘIH: Plzeň - Olomouc 8:1. Gulaš a spol. na úvod play off zničili Hanáky
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 10:39. Gulaš, 25:30. Jan Kovář, 35:06. V. Němec, 40:35. Nedorost, 45:05. Nedorost, 50:18. Stach, 52:12. V. Němec, 57:41. Indrák

Hosté: 29:24. Jergl

Sestavy

Domácí: Frodl (Miltchakov) – Moravčík, Jones, Allen, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Preisinger – Pour, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – V. Němec, Kracík, Indrák (A) – D. Kindl, Nedorost, Stach.

Hosté: Lukáš (Konrád) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek, J. Galvas, Švrček, Dujsík – Ostřížek, J. Knotek, Jergl – Burian (A), Strapáč, Irgl – Laš, Skladaný, Mráz – J. Káňa, Kolouch, V. Tomeček – Nahodil.

Rozhodčí

Jeřábek, Jindra – Zíka, Pavlovič

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

6828 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud