Adam Lacek
20. března 2019 • 05:00

Liberec vs. Boleslav a jejich rivalita! Dusno i mimo led, emoce budí Lenc

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtfinálový „derby den“ je tu! Vítěz základní části z Liberce vstupuje do Generali play off Tipsport extraligy. Proti úhlavnímu rivalovi z Mladé Boleslavi. Emoce budou plát na ledě i na tribunách. Třaskavá bude série pro Radana Lence, jehož letní odchod z Boleslavi právě k největšímu nepříteli stále není na všech frontách vyřešený. Bruslaři začínají boj proti svému prokletí, v Liberci naposledy vyhráli 18. listopadu 2010, tedy před 3044 dny! Pokud chtějí pomýšlet na postup, musí zde minimálně jednou vyhrát. Zvládnou to? Bitva šelem odstartuje ve středu v 19 hodin.



Poslední výhra Boleslavi v Liberci? Češi byli čerstvými mistry světa, extraliga měla dva týdny po kauze odpočtů bodů, která postihla právě i Bruslařský klub (přišel o 22 z 24 získaných bodů). Ze současného kádru ji pamatuje jen srdcař Lukáš Pabiška, takovému Oscaru Flynnovi bylo tehdy 11 let. Bílí Tygři od té doby ovládli 17 domácích zápasů v řadě!

Tým se celý obměnil, podle vedení BK hráči ani trenéři negativní sérii v hlavách nemají. Neřeší to. Ale…

„Každý to ví, možná už i noví kluci. Pár dní předtím určitě něco proběhne, ale že by se to nějak řešilo, to ne. Už je z toho taková ponorka, že to všichni vědí, ale nahlas se to neříká,“ řekl k negativní sérii po zářijové prohře v Liberci 3:8 boleslavský útočník Pavel Musil. „Je to derby, v extralize docela výjimečný zápas, nehraje se každé kolo, tak já nevím, jaká větší motivace by měla být? Možná jen play off,“ dodal tehdy.

A právě play off je tady!

Jde o regionální derby. Liberec a Mladá Boleslav, to už nějaký ten pátek nejde moc k sobě, fanoušci obou táborů se nesnáší. Nebylo tomu tak vždy, ostrá rivalita mezi kluby sídlícími zhruba půl hodiny cesty po dálnici začala v baráži 2013.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud