20. března 2019 • 19:25

SESTŘIH: Třinec - Vítkovice 3:2. První duel rozhodl dvěma góly Růžička

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Třince vstoupili do čtvrtfinále play off extraligy domácím vítězstvím 3:2 nad Vítkovicemi. Druhý tým základní části byl po celé utkání výrazně lepší a hlavně díky dvěma trefám Martina Růžičky z přesilových her si připsal úvodní výhru v sérii. Ta bude pokračovat druhým utkáním na třineckém ledě ve čtvrtek od 17 hodin.



Góly

Domácí: 04:30. Adamský, 29:23. Martin Růžička, 48:02. Martin Růžička

Hosté: 32:39. Tybor, 55:15. Tybor

Sestavy

Domácí: Hrubec (Kantor) – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Matyáš – Svačina, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Werek, Marcinko (A), Hrňa – Adamský (C), Polanský, Dravecký – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Chmielewski.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – Hrabal, Trška, Výtisk (A), Mrázek, Šidlík, D. Krenželok, Černý – Olesz (C), Lev, Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Szturc (A), Poletín, Schleiss – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal.

Rozhodčí

Lacina, Hodek – Bryška, Tošenovjan

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400)

Návštěva

5 400 (vyprodáno) diváků

Třinečtí vtrhli do play off zhurta a po jedenáctidenním zápasovém půstu sršeli aktivitou a energií. Když v páté minutě Adamský, který se do sestavy vrátil po dvou měsících, z brankoviště doklepl za Bartošákova záda vyražený puk, největší tlak Ocelářů tím teprve odstartoval.

Domácí měli v prvním dějství výraznou převahu a spoustu šancí. Nebýt vítkovického gólmana, zápas mohli rozhodnout už v úvodu. Ondřej Kovařčík krátce po gólu neproměnil sólový nájezd, další možnosti nevyužili Musil a Svačina. Vedení 1:0 bylo i vzhledem ke střelecké převaze 19:6 pro hosty ještě milosrdné.

Obraz hry nedokázali Vítkovičtí vylepšit ani ve druhé třetině. Třinec pokračoval v souvislém náporu, který se tříštil o Bartošáka. Vránův jistý gól hosté ve 30. minutě odvrátili jen díky Mrázkovu faulu, ale v přesilovce brance neunikli: Růžička prudkým příklepem bez přípravy ze svého stanoviště na levém křídle zavěsil podruhé.

SESTŘIH: Třinec - Vítkovice 3:2. Růžička se trefil dvakrát, hosté marně dotahovali
Video se připravuje ...

Vítkovice útočily sporadicky, ale s přispěním náhody zápas zdramatizovaly. Tyborovu ránu totiž Hrubec ve 33. minutě betonem vyrazil přímo do brusle spoluhráče Matyáše, který nechtě puk kopl do vlastní branky.

Domácím mohl dvougólový náskok záhy vrátit Marcinko, ale zblízka ani natřikrát Bartošáka nepřekonal. Třinec se uklidnil až v 49. minutě: Růžička znovu ukázal sílu a účinnost zakončení z voleje a dělovkou pod horní tyč za 21 sekund potrestal Poletínovo vyloučení.

Vítkovice dnes vytěžily z minima maximum a v 56. minutě ještě vývoj zamotaly Tyborovým druhým gólem. Bartošák pak udržel hostům naději při šancích Ciencialy a Wereka, ale v power play už Ostravané šanci na srovnání neměli.

Hlasy trenérů po prvním utkání čtvrtfinále:

Václav Varaďa (Třinec): "Chtěl bych klukům poděkovat. Po té dlouhé pauze jsme vstoupili do utkání velmi dobře, měli jsme dobrý pohyb, vytvářeli jsme si spoustu šancí a jezdilo nám to. Pokračovalo to i ve druhé třetině, kdy jsme přidali druhý gól. Tam jsme se malinko zadrhli, následně jsme lacino inkasovali po hrubé chybě, ještě vlastním gólem. Pak Vítkovice srovnaly hru a měly tam dobré příležitosti, ale nás podržel Hrubec. Třetí třetina byla o jediné brance, která to zlomí. Nám se ji podařilo dát. Od startu jsme si dnes šli pro vítězství a hráči si to za výkon zasloužili."

Jakub Petr (Vítkovice): "Jednoznačně zasloužené vítězství Třince. Opticky to vypadá na vyrovnaný výsledek, ale my můžeme vděčit jen Bartošákovi, že ten rozdíl nebyl výraznější. Můžeme se odrazit alespoň od těch posledních deseti minut. Myslím, že jsme nenavázali na to, co jsme předváděli v play off se Spartou, a ty atributy, které nás zdobily, nám chyběly. Ještě jsme dostali lekci z přesilových her, i když ta poslední být neměla. Ale na to se nebudu vymlouvat. Třinec dnes byl jednoznačně lepší a vítězství si zasloužil."

Třinec - Vítkovice: Po šťastném odrazu propálil Tybor Hrubce mezi betony, 3:2
Video se připravuje ...

Třinec - Vítkovice: Z chybné přesilovky se trefil Růžička, 3:1
Video se připravuje ...

Třinec - Vítkovice: Matyáš nešťastně srazil puk do vlastní branky, 2:1
Video se připravuje ...

Třinec - Vítkovice: Růžička byl rychlejší než Bartošákův přesun, 2:0
Video se připravuje ...

Třinec - Vítkovice: Adamský našel mezírku u Bartošákovy tyče, 1:0
Video se připravuje ...

 

Petr Vrána puk do vítkovické branky dostat nedokázal.
Petr Vrána puk do vítkovické branky dostat nedokázal.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud