21. března 2019 • 19:20

SESTŘIH: Třinec – Vítkovice 3:0. Nula Hrubce a Oceláři berou druhý bod

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třinečtí hokejisté zvládli i druhé utkání čtvrtfinále Generali play off Tipsport extraligy. V moravskoslezském derby proti Vítkovicím vyhráli ve čtvrtek 3:0. Čisté konto si připsal Šimon Hrubec, kanonýr Martin Růžička tentokrát dvakrát nahrával. Oceláři se ujali vedení už po 10 vteřinách hry, když se prosadil Vladimír Svačina. Série pokračuje v neděli ve Vítkovicích.



Oba celky vstoupily do druhého duelu beze změn a stejný byl i vývoj. S tím rozdílem, že gólový úder Třince tentokrát přišel po pouhých deseti sekundách hry. Svačina našlápl po pravém křídle, spíše jen z povinnosti poslal puk na Bartošáka, kterému ale střela nečekaně pod vyrážečkou prošla do sítě.

Třinečtí pokračovali v ofenzivě ze středečního souboje a opět diktovali tempo hry. Z tlaku vyvstaly další možnosti, tu největší promarnil v šesté minutě Hrňa, který v přečíslení tří na jednoho přestřelil.

Vítkovice proti výborně bruslícímu protivníkovi nedokázaly najít žádnou účinnou zbraň. Až ve 13. minutě se po domácí chybě otevřela dálnice před Hrubce Zdráhalovi, který ale nestihl nabrat potřebnou rychlost a v tísni z dálky vypálil nad branku.

SESTŘIH: Třinec - Vítkovice 3:0. Ani napodruhé Bartošákova kouzla na Oceláře nestačila
Video se připravuje ...

Třinec mohl do kabin odkráčet s dvougólovým náskokem. Přestože po Marcinkových dorážkách puk poskakoval centimetry od brankové čáry už za Bartošákem, hosté ho do branky nepustili.

Domácí udávali rytmus i ve druhé části a znovu v ní připojili jednu branku. Chmielewski sice z kruhu zakončil pohotovým příklepem bez přípravy, ale puku po odrazu od tyčky pomohl do vítkovické branky manévr pravého betonu brankáře Bartošáka.

Vítkovice se v útočném pásmu jen lopotně prosazovaly. Ojedinělou příležitost v 33. minutě neproměnil Roman, centimetry pak na druhé straně scházely Vránově teči v přesilovce. Hosté i díky přesilovce v závěru třetí třetiny dokázali přece jen zvyšovat aktivitu, ani jejich nejnebezpečnější hráč a jediný střelec v sérii Tybor ale ve 48. minutě ze sóla Hrubce nepřekonal. Polanský naopak v 52. minutě zblízka padajícího Bartošáka přehodil a gólem na 3:0 definitivně rozhodl.

Stejný hráč mohl ještě zvýšit, ale stoprocentní šanci mu před koncem zlikvidoval Bartošák.

Ohlasy trenérů:

Václav Varaďa (Třinec): „Očekávali jsme, že Vítkovice budou vzdorovat více. Pomohla nám rychlá branka z desáté sekundy. Tenhle zápas byl velmi vyrovnaný. I když jsme měli spoustu příležitostí, ale i Vítkovice si vytvořily šance ve druhé třetině, kde to smrdělo brankou. Potom jsme si pomohli signálem po buly a druhým, šťastným gólem, který nám malinko dodal klid. Ve třetí třetině jsme si to zkušeně hlídali a došli jsme si pro vítězství. Vnímáme, že to je dobrý start do série, ale série je dlouhá a ve Vítkovicích to nebudeme mít jednoduché. Myslím, že to budou znovu vyrovnané zápasy.“
Jakub Petr (Vítkovice): „Paradoxně jsme podali lepší výkon než v prvním utkání, ale rozdíl ve skóre je výraznější. Byly tam věci, které nám ve středu chyběly. Ale našli jsme si cestu, jak favoritovi této série vzdorovat, a uvidíme, jak se to vyvine v Ostravě. Co mi tam markantně chybí, je celková herní rychlost rozhodování. V tom je zatím diametrální rozdíl mezí námi a Třincem. To je vidět v rozhodujících fázích a momentech zápasu. Z dnešního výkonu, přístupu hráčů i herního projevu se můžeme odrazit v domácích zápasech. Vedení Třince v sérii je ale zasloužené.“

Góly

Domácí: 00:10. Svačina, 26:34. Chmielewski, 51:18. Polanský

Hosté:

Sestavy

Domácí: Hrubec (Kantor) – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Matyáš – Svačina, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Werek, Marcinko (A), Hrňa – Adamský (C), Polanský, Dravecký – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Chmielewski.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – Hrabal, Trška, Výtisk (A), Mrázek, Šidlík, D. Krenželok, Černý – Olesz (C), Lev, Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Szturc (A), Poletín, Schleiss – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal.

Rozhodčí

Šír, Kika – Lhotský, Svoboda

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400)

Návštěva

5 400 (vyprodáno) diváků

Klíčové momenty zápasu:

Třinec - Vítkovice: Nepokrytý Polanský pohodlně trefil odkrytou branku, 3:0
Video se připravuje ...

Třinec - Vítkovice: Bartošák neskutečně pokryl všechny čtyři dorážky
Video se připravuje ...

Třinec - Vítkovice: Hrubec pohotově zasáhl lapačkou
Video se připravuje ...

Třinec - Vítkovice: Bartošák si skopl kotouč sám do branky, 2:0
Video se připravuje ...

Třinec - Vítkovice: Skvělý zákrok Bartošáka ve spolupráci s obránci
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Třinec - Vítkovice: Gól po 10 vteřinách! Svačina překvapil Bartošáka, 1:0
Video se připravuje ...

Zleva Tomáš Marcinko z Třince a Petr Šidlík z Vítkovic v souboji. Spolu s rozhodčímmi je uklidňuje Ethan Werek z Třince (vzadu uprostřed).
Zleva Tomáš Marcinko z Třince a Petr Šidlík z Vítkovic v souboji. Spolu s rozhodčímmi je uklidňuje Ethan Werek z Třince (vzadu uprostřed).

 

SESTŘIH 1. zápasu:

SESTŘIH: Třinec - Vítkovice 3:2. Růžička se trefil dvakrát, hosté marně dotahovali
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud