22. března 2019 • 21:42

SESTŘIH: Kometa – Mountfield HK 2:1. Třetí výhra Brna, oba góly dal Mueller

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kometa v Generali play off Tipsport extraligy září dál. Ve třetím čtvrtfinále proti Mountfieldu HK se na domácím ledě na výhru pořádně nadřela. O vítězství 2:1 rozhodl v 54. minutě z trestného střílení americký střelec Peter Mueller, který se postaral i o první trefu utkání. Za Hradec se prosadil důrazný útočník Roman Kukumberg. Kometa už v sobotu bude moct sérii na domácím ledě ukončit.



Domácí nastoupili v totožné sestavě jako v předchozích duelech na východě Čech, v brance Mountfieldu nahradil Pavelka Maxwella a v centru prvního útoku hrál místo zraněného Koukala Rákos.

Úvodní minuty ale byly velmi opatrné, na obou celcích byla patrná snaha nedostat gól. Příležitostí ke skórování nebylo příliš ani na jedné straně. Čiliak se nejvíce zapotil při střele Zámorského a následné dorážce Smoleňáka, Pavelka se na druhé straně musel mít nejvíce na pozoru při Eratově pokusu po ideálním přihrávce od Orsavy.

Kometa v Hradci oslňovala hlavně v přesilovkách a v početní převaze udeřila i na začátku druhé třetiny. Nacvičenou rychlou kombinaci první formace uklidil za Pavelkova záda bez přípravy Mueller, který dal třetí gól v sérii.

SESTŘIH: Kometa - Mountfield HK 3:1. Hradec vzdoroval, ale domácí jsou krok od postupu do semifinále
Video se připravuje ...

Hradec i ve třetím čtvrtfinále prohrával a musel směrem dopředu přidat. Miškař nejprve trefil tyč, aby pak hosté zužitkovali jednu z mála chyb domácí defenzívy. Štencelovu rozehrávku zachytil ještě v útočném pásmu Nedvídek, poslal puk na Kukumberga, který překonal Čiliaka.

Zápas od té chvíle nabídl mnohem atraktivnější podívanou, v níž měli blíže ke druhé brance hosté. Smoleňák trefil ovšem jen tyč. V závěru druhé třetiny prokázal smysl pro fair play domácí kapitán Čermák, když se přiznal sudímu, že vlastního spoluráče podrazil on a nikoliv hradecký hráč, který tak nemusel na trestnou lavici.

Na začátku třetího dějství se do vyložené šance dostali Orsava s Eratem, ale před Pavelkou jim nevyšla kombinace a druhý gól Komety se tak nezrodil. Vyrovnaná partie pokračovala i v dalším průběhu, útočné akce se střídaly na obou stranách, ale žádná z nich nenesla punc vyložené šance.

Ta přišla až v 54. minutě, kdy Filip Pavlík fauloval Erata a nařízené trestné střílení suverénně proměnil Mueller.

Hradec vrhnul všechny síly do útoku, Pavelku odvolal už tři minuty před koncem. Brno třikrát zkoušelo trefit prázdnou branku, ale neuspělo. Čiliak ale druhý gól nepustil a Kometa duel vyhrála.

Ohlasy trenérů:

Kamil Pokorný (Brno): „Jsou to typické zápasy play off, v úvodní třetině předváděla obě mužstva opatrný hokej, po našem gólu se to trochu víc rozjelo, soupeř po našem zaváhání vyrovnal. Ve třetí třetině nás podržel Čiliak, hráli jsme hodně obětavě a přišel moment, na který jsme čekali. Věděli jsme, že to asi bude o jednom gólu, který dal z trestného střílení Peter Mueller. Obětavostí a nasazením jsme si došli pro vítězství, ke kterému nás dohnali fantastičtí diváci.“
Tomáš Martinec (Hradec): „Viděli jsme vyrovnaný zápas, dnes nevyhrál lepší tým, ale šťastnější tým. Hráči odvedli z pohledu nasazení vynikající práci, ale stále nás trápí koncovka. Zase jsme měli spoustu šancí, kdy jsme mohli jít do vedení. Je to 3:0, ale my se dobře připravíme na sobotní zápas a budeme chtít vrátit sérii ještě do Hradce. Nic nebalíme.“

Góly

Domácí: 20:36. Mueller, 53:59. Mueller

Hosté: 28:54. Kukumberg

Sestavy

Domácí: Čiliak (Vejmelka) – Baranka, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Bartejs, Z. Michálek, Malec – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Orsava, Hruška, M. Erat – Dočekal, L. Čermák (C), Vondráček – Mallet, Kusko, Köhler.

Hosté: J. Pavelka (Maxwell) – Linhart (A), Zámorský, Cibulskis, Nedomlel, Graňák (C), F. Pavlík, Štindl – M. Chalupa, Rákos (A), Smoleňák – R. Pavlík, Cingel, Vincour – Miškář, Bičevskis, Paulovič – Nedvídek, Kukumberg, Vopelka.

Rozhodčí

Hodek, Pražák – Hynek, Špůr

Stadion

DRFG arena

Návštěva

7700 diváků

Klíčové momenty utkání:

Kometa - Mountfield HK: Mueller proměnil nájezd! Brno pár minut před koncem vede 2:1
Video se připravuje ...

Kometa - Mountfield HK: Aréna ztichla, hostující Kukumberk srovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Kometa - Mountfield HK: Mueller se krásně trefil z levé strany a využil přesilovku, 1:0
Video se připravuje ...

SESTŘIH 2. zápasu:

SESTŘIH: Mountfield HK - Kometa Brno 0:5. Domácí padli i v druhém zápase, dvakrát se trefil Mueller
Video se připravuje ...

SESTŘIH 1. zápasu:

SESTŘIH: Mountfield HK - Kometa Brno 1:3. Orsava vyslal hosty za obhajobou hattrickem
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud