23. března 2019 • 19:30

SESTŘIH: Olomouc - Plzeň 2:3. Indiáni zabojovali a srovnali stav série

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Plzně vyhráli ve čtvrtém čtvrtfinále extraligy v Olomouci 3:2 a vyrovnali stav série hrané na čtyři vítězné zápasy na 2:2. Gólem a asistencí přispěl k výhře Indiánů americký obránce Conor Allen. Souboj bude pokračovat v úterý v Plzni i ve čtvrtek v Olomouci.



Góly

Domácí: 53:29. Nahodil, 56:44. Kolouch

Hosté: 41:10. Allen, 50:07. Straka, 56:11. Gulaš

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), J. Galvas, Švrček, Dujsík, Matai – Ostřížek, J. Knotek (A), Jergl – Burian, Strapáč, Irgl – Laš, Nahodil, Skladaný – J. Káňa, Kolouch, Holec.

Hosté: Frodl (Miltchakov) – Moravčík, Jones, Allen, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, L. Kaňák – Nedorost, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – Pour, Kracík, Indrák (A) – V. Němec, Preisinger, Stach – Straka, Kodýtek, Eberle.

Rozhodčí

Šír, Mrkva – Bryška, Tošenovjan

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

5500 (vyprodáno) diváků

Olomouc 23. března (ČTK) - Hokejisté Plzně vyhráli ve čtvrtém čtvrtfinále extraligy v Olomouci 3:2 a vyrovnali stav série hrané na čtyři vítězné zápasy na 2:2. Gólem a asistencí přispěl k výhře Indiánů americký obránce Conor Allen. Souboj bude pokračovat v úterý v Plzni i ve čtvrtek v Olomouci.

Plzeňský trenér Ladislav Čihák za nepříznivého stavu 1:2 na zápasy v sérii zasáhl do složení elitní formace a po boku Milana Gulaše a Jana Kováře nastoupil místo Jakuba Poura zkušený Václav Nedorost.

"Kluci z první lajny nedali jeden zápas gól a trenéři trochu zamíchali se sestavou. Povedly se nám přesilovky na závěr, dali jsme z nich dva góly a nám to dneska vyhrálo zápas," pochvaloval si Nedorost.

Domácí gólman Konrád si ve třetí minutě poradil s ranou obránce Pulpána, Olomouc měla první šanci při Allenově vyloučení, ale Ondrušek minul. Hosté byli aktivnější, ale do vedení se mohli dostat Hanáci. V 16. minutě pomohla po Irglově střele z úhlu Frodlovi levá tyč. Při Vyrůbalíkově trestu neuspěl s nepříjemnou střelou Gulaš a další možnost hostů neproměnil už při plném počtu hráčů na ledě Straka.

V úvodu druhé části se dostal do úniku Ostřížek, ale při zakončení už byl tísněný. Na druhé straně před brankou netrefil skákavý puk Kracík. Další příležitosti měli domácí - Knotek minul z otočky a o chvíli později se po Strapáčově pokusu nedostal k dorážce Irgl.

Při Pourově trestu měl nejdříve šanci v oslabení po Konrádově zaváhání Nedorost, ale olomoucký gólman situaci zvládl. Hosty zachránil od inkasované branky po Knotkově pokusu obránce Čerešňák, který odvrátil puk za Frodlem.

Při další přesilovce domácích při Pulpánově pobytu na trestné lavici zlikvidoval Frodl lapačkou Jerglovu nebezpečnou střelu. Po Ostřížkově faulu měli přesilovku Indiáni a Konrád si poradil s Nedorostovým bekhendovým pokusem.

V závěru druhé části šel pykat na dvě plus dvě minuty domácí obránce Švrček a Plzeň po 70 sekundách třetího dějství přesilovku využila. Nedorostovu dorážku ještě odvrátil před brankovou čárou bek Škůrek, ale jen k Allenovi, který otevřel skóre.

"Nešťastná náhoda, byl jsem v souboji, tuším, se Strakou. Eberle dojížděl do brány tečovat, měl jsem v souboji zvednutou hokejku a on mi do ní nešťastně najel. Za svoji hokejku si bohužel zodpovídám, byl tam krvavý šrám a já dostal dvě plus dvě minuty," konstatoval Jan Švrček.

Vzápětí se ocitl sám před Konrádem Moravčík, ale olomoucký gólman zasáhl lapačkou. Druhou branku Plzeň přidala z rychlého brejku, který přesnou střelou do pravého horního roku olomoucké branky zakončil Straka.

"Bylo klíčové, že jsme využili přesilovku, oni pak museli hru otevřít, z čehož jsme těžili při druhém gólu. Výhra je hrozně moc důležitá. Bylo by složité otáčet sérii z 1:3 na zápasy. Ale před zápasem jsme nad tím nepřemýšleli. Soustředili jsme se jen na tenhle zápas, na každou třetinu, na každé střídání a od toho se odrazili," prohlásil útočník Petr Straka.

Další možnost měl Stach a domácím pomohla tyč. Olomouc vzápětí snížila zásluhou Nahodila, který si v přesilové hře kličkou položil Frodla a zavěsil puk pod horní tyč.

V době, kdy se Hanáci nadechovali k závěrečnému tlaku, museli pykat za špatné střídání. Toho využil Gulaš a v přesilové hře zvýšil na 3:1. Hned o 33 vteřin později opět snížil na rozdíl jediného gólu Kolouch, ale Plzeň těsný náskok uhájila.

"Nejsme zklamaní. Podali jsme výborný výkon, jenom tomu chyběl ještě jeden gól, abychom to dotáhli do prodloužení. Teď se jede do Plzně, nachystáme se na ni a chceme tam vyhrát," dodal Švrček.

Zdeněk Moták (Olomouc): "Zrodil se nám populární výsledek 3:2. V první třetině jsme opravdu byli pod tlakem. Jediným pozitivem bylo to, že jsme obranné pásmo hráli dobře a nenechali si vstřelit branku. Do druhé třetiny jsme vstoupili o poznání lépe. Měli jsme střelecké i brankové příležitosti, ale bohužel jsme žádnou neproměnili. V třetí třetině bylo dlouhé vyloučení, které jsme nepřestáli, což byla chyba stejně jako vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě. Soupeř pak zvýšil na 2:0, ale my chtěli bojovat až do konce a se zápasem ještě něco udělat. Podařilo se nám ale jen snížit a Plzeň si zřejmě oprávněně odváží bod."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Viděli jsme utkání, ve kterém jsme první třetinu byli lepší my a ve druhé třetině byla jasně lepší Olomouc. Ve třetí třetině to vypadalo, že to bude o jednom gólu, ale nakonec to tam napadalo. V play off to je vždy o jednom gólu. Tým, který dá první gól, je vždy na koni. Obzvlášť to platí, když je série takto vyrovnaná. Neřekl bych ale, že to z nás po první brance všechno spadlo a začali bychom jezdit rychleji. Člověk si pak jen víc věří a nebojí se o to, že by mohl o jediný gól prohrát. Jsem samozřejmě rád, že jsme byli o jednu branku šťastnější. Srovnali jsme stav na 2:2 a začíná se od znova."

Olomouc - Plzeň: Obrovská šance domácích. Irgl nastřelil tyčku
Video se připravuje ...

Olomouc - Plzeň: Přiostřuje se! Ondrušek dorážel a Vráblík bránil Frodla
Video se připravuje ...

Olomouc - Plzeň: Důrazný Allen rozdmýchal strkanici u branky domácích
Video se připravuje ...

Olomouc - Plzeň: Gól visí ve vzduchu, Čerešňák odpaloval puk až z brankové čáry!
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Olomouc - Plzeň 2:3. Indiáni zvládli důležitý duel a domů se tak vrací za vyrovnaného stavu série
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud