26. března 2019 • 19:31

SESTŘIH: Plzeň - Olomouc 2:0. Mečbol pro Indiány vystřelili Pour a Allen

Autor: ČTK, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Plzně zvítězili v pátém utkání čtvrtfinále play off extraligy nad Olomoucí 2:0, ujali se vedení v sérii 3:2 a jsou krok od postupu do semifinále. Udělat ho mohou ve čtvrtek na Hané, kde v 17 hodin začne duel číslo šest. Rozhodující okamžik přišel na počátku třetí třetiny, kdy otevřel skóre Jakub Pour. Vítězství pojistil bek Conor Allen, jenž u Pourova gólu asistoval. Nulu vychytal Dominik Frodl.



V utkání se sice hodně dlouho čekalo na první gólový zásah, ale i tak se měli příznivci nač dívat. Škoda byla směrem dopředu aktivnější, jenže Hanáci pozorně bránili a nepouštěli ji do větších příležitostí. I proto sami výrazně zahrozili jako první - po přečíslení tří na dva dorážel z bekhendu do odkryté branky Jergl, ale o hodně minul.

Ve 12. minutě přišla odpověď Eberleho, kterého vychytal betonem gólman hostů Konrád. Západočeši pak přes Němcovu šanci nevyužili první početní výhodu, ale stejně si vedli i hosté, v jejichž dresu byl opět střelecky aktivní Jergl. Na plzeňského brankáře Frodla pak nevyzrál ani Galvas.

Podobný obrázek přineslo i druhé dějství, jen s tím rozdílem, že Hanáci s přetrvávajícím remízovým stavem získávali čím dál pevnější půdu pod nohama. Přečkali bez úhony Nedorostovu šanci, další oslabení i Preisingerovu možnost a poté přišla jejich povedená pasáž. Skladaný ale neuspěl a Kolouch v 36. minutě orazítkoval horní tyč.

SESTŘIH: Plzeň - Olomouc 2:0. Hosté spálili všechny šance, doma budou muset vyhrát
Video se připravuje ...

Důležitý první gól dal po 76 vteřinách třetí třetiny Pour, jenž byl na konci povedené souhry a usměrnil za Konráda Allenovu přihrávku. Vyrovnat mohl v oslabení Strapáč, domácí obrana ale nebezpečí na poslední chvíli zažehnala.

V 53. minutě měl zvýšení náskoku na holi Indrák, jenže Konrád byl proti. A vzápětí přišla krizová chvilka pro domácí, když současně putovali na trestnou lavici obránci Allen s Moravčíkem. Olomoučtí se však místo vyrovnání přesilovkou protrápili. Stihli připravit parketu jen pro Nahodila, jemuž ale rána nesedla.

Kolouch navíc přesilovku zkrátil o 12 vteřin zbytečným faulem a Allen půl minuty poté, co se vrátil do hry, povedenou ranou přidal druhý gól. Více než tři minuty před vypršením základní doby sáhli hosté ke hře bez gólmana. Jergla vychytal Frodl a uhájil tak první čisté konto kariéry ve vyřazovacích bitvách.

Hlasy trenérů:

Ladislav Čihák (Plzeň): "Bylo to vyrovnané utkání. Obě mužstva byla logicky trošku opatrnější, je to o prvním gólu. My jsme měli relativně dobrý vstup do utkání, ale na konci první třetiny už to nebylo ono. Ve druhé byla Olomouc trošičku lepší, ve třetí se to zase vyrovnalo. Jsou to relativně dost podobné zápasy. Podařilo se nám vstřelit první gól a pak bylo klíčové, že jsme přežili oslabení ve třech proti pěti. Vzápětí jsme hráli pět na čtyři my a využili jsme toho, odskočili na 2:0 a pak už to bylo o tom, abychom neudělali chybu ve středním pásmu."

Zdeněk Moták (Olomouc): "Byl to asi vyrovnaný duel, který byl ovlivněný našimi zbytečnými vyloučeními a střeleckou nemohoucností, která bohužel gradovala tou dlouhou přesilovou hrou pět na tři. Tuším, že tam jsme měli jen dvě střely. Nevím, zda to byla nervozita na našich holích... Těžko říct. Prostě jsme s tou dlouhou přesilovkou špatně naložili. Bylo tam od nás i jedno postavení mimo hru, takže to bylo opravdu špatně."

Góly

Domácí: 41:16. Pour, 55:36. Allen

Hosté:

Sestavy

Domácí: Frodl (Miltchakov) – Moravčík, Čerešňák, Allen, Jones, Pulpán, Vráblík, L. Kaňák – Nedorost, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – Pour, Kracík, Indrák (A) – V. Němec, Preisinger, Stach – Straka, Kodýtek, Eberle.

Hosté: Konrád (Lukáš) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), J. Galvas, Švrček, Dujsík, Matai – Ostřížek, J. Knotek (A), Jergl – J. Káňa, Kolouch, Irgl – Laš, Nahodil, Skladaný – Burian, Strapáč, Holec.

Rozhodčí

Pešina, Šír – Bryška, Tošenovjan

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

7268 diváků

Plzeň - Olomouc: Allen potrestal hosty za nevyužitou přesilovku pět na tři, 2:0
Video se připravuje ...

Plzeň - Olomouc: Krásná akce domácích, Pour zakončil tečí mezi nohama na 1:0
Video se připravuje ...

Plzeň - Olomouc: Hrubá chyba v rozehrávce Indiánů, od gólu jim pomohla horní tyč
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Plzeň - Olomouc: Strapáč objel Frodla, ale už nevystřelil
Video se připravuje ...

Plzeň - Olomouc: Eberlovi není souzeno, jeho šanci vystřídala strkanice
Video se připravuje ...
 
Hokejisté Plzně porazili v pátém čtvrtfinále Generali play off Tipsport extraligy Olomouc 2:0 a v sérii vedou 3:2 na zápasy.
Hokejisté Plzně porazili v pátém čtvrtfinále Generali play off Tipsport extraligy Olomouc 2:0 a v sérii vedou 3:2 na zápasy.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud