18. dubna 2019 • 19:20

SESTŘIH: Liberec - Třinec 1:2. Oceláři dali oba góly v přesilových hrách

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Třince vstoupili vítězně do finále Generali play off Tipsport extraligy, když vyhráli na ledě Liberce 2:1. Oceláři vstřelili obě branky v početních výhodách, nejprve se prosadil Erik Hrňa, poté Petr Vrána. Za domácí tým vyrovnal na 1:1 Tyler Redenbach. Třinec tak v play off vyhrál venku pátý z šesti zápasů.



"Narazili jsme na skvěle připraveného a silného soupeře. My jsme nehráli playoffový zápas, na rozdíl od hostů, kteří do všeho šli naplno a byli poctiví, důrazní, disciplinovaní. Nezasloužili jsme si vyhrát, protože fauly v útočném pásmu, fauly ve středním pásmu, oplácení, to jsou věci, které v play off nemají co dělat," zlobil se po zápase kouč domácích Filip Pešán.

Oceláři si zajistili postup do finále až v pondělí, oproti odpočatějším Bílým Tygrům ale měli v úvodu navrch. Lépe bruslili a i díky několika dobrým zákrokům brankáře Hrubce se v 8. minutě dostali do vedení. Willa překonal Hrňa, který v přesilové hře tečoval Douderovu střelu od modré čáry.

Domácí se v útoku začali výrazněji prosazovat až na začátku druhé třetiny, kdy byla vidět zejména dvojice Kvapil - Lenc. V rozmezí pěti minut se dostali do tří velkých šancí. Nejprve Hrubec zlikvidoval Lencovu střelu po přečíslení, následně týž hráč netrefil puk před odkrytou brankou a poté ofenzivní liberecké duo svou příležitost překombinovalo. "Třinec byl dnes aktivnější a my jsme skoro celý zápas tahali za kratší konec," řekl domácí útočník Marek Zachar.

Třinec postupně srovnal se soupeřem krok, ale přesto inkasoval. V 37. minutě vyrovnal Redenbach. Osm sekund po jeho brance byl ale vyloučen Zachar a hosté se opět prosadili v přesilové hře. Po sérii dorážek Willa překonal Vrána.

"Dokázali jsme si ve složitých situacích pomoct. Dostali jsme kotouč nahoru na modrou, Milan (Doudera) to tam dvakrát dobře hodil a takové góly v play off padají. Někdy se vám to odrazí od kalhot jako v prvním případě. Nebo vám vyjde dorážka jako ve druhém," řekl Vrána.

Branka hostů z 38. minuty se nakonec ukázala jako rozhodující, Liberec již vyrovnat nedokázal. Nepodařilo se mu to ani ve dvou přesilových hrách ve třetí třetině, power play poté zkrátilo Hudáčkovo vyloučení. Domácí i tak riskovali bez brankáře, gól ale nedali.

"Ve třetí třetině to byl vyrovnaný a urputný boj spíše než krásný hokej. Kluci jsou pobouchaní, ale věřím, že na páteční utkání budou znovu připraveni to zde opět zvládnout," uvedl trenér Třince Václav Varaďa.

Parádní přesilovky, kvitovali Oceláři. To Birner nad těmi libereckými kroutil hlavou
Video se připravuje ...

Pešán káral disciplínu Bílých Tygrů: Příště už nesmíme trapně faulovat!
Video se připravuje ...

Filip Pešán (Liberec): "Narazili jsme na skvěle připraveného a silného soupeře, chválím Vencu (trenéra Varaďu), jak skvěle tým připravil. Nehráli jsme playoffový zápas, na rozdíl od hostů, kteří do všeho šli naplno a byli poctiví, důrazní, disciplinovaní. My jsme si nezasloužili vyhrát, protože fauly v útočném pásmu, fauly ve středním pásmu, oplácení, to jsou věci, které v play off nemají co dělat. Veškeré naše zakončení šlo do draka (hrudi) Šimona Hrubce, což je zakončení, které nemá šanci na úspěch. Doufám, že jsme si vybrali nejhorší zápas série a máme ho za sebou. V pátek musíme podat daleko lepší výkon."

Václav Varaďa (Třinec): "Máme za sebou vstup do série, který jsme si představovali. Myslím si, že v první třetině byla hra vyrovnaná, měli jsme dobrý pohyb, vytvořili jsme si spoustu příležitostí. V důležitých fázích nás podržel Šimon Hrubec. Čekali jsme na svoji chvíli, která přišla v přesilových hrách, kdy se nám podařilo vstřelit gól. Ve druhé třetině to bylo vyrovnané do té doby, než kluci začali ztrácet kotouče v obranném pásmu a Liberec se dostal do hry. Bylo vidět, že zabral, měl lepší pohyb a spoustu šancí. Nenaložil s nimi ale tak, jak by si asi představoval. Zlomila to druhá branka, která nám pomohla. Škoda, že Ethan Werek nepřidal na konci druhé třetiny třetí. Ve třetí třetině to byl vyrovnaný a urputný boj spíše než krásný hokej. Kluci jsou pobouchaní, ale věřím, že na páteční utkání budou znovu připraveni to zde opět zvládnout."

Góly

Domácí: 36:33. Redenbach

Hosté: 07:58. Hrňa, 37:55. P. Vrána

Sestavy

Domácí: Will (Schwarz) – Kolmann, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Havlín, Ševc, Doherty – Ordoš, L. Hudáček, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Lakatoš, Redenbach, J. Vlach.

Hosté: Hrubec (Kantor) – Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Dravecký, Husák – Martin Růžička (A), P. Vrána, Chmielewski – Hrňa, Marcinko (A), Werek – Svačina, Polanský, Adamský (C) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala.

Rozhodčí

Hodek, Kika – Gebauer, Hynek

Stadion

Home Credit Aréna, Liberec

Návštěva

7 500 (vyprodáno) diváků

Liberec - Třinec: Hudáček nezvládl konec utkání a nechal se vyloučit dvě minuty před koncem
Video se připravuje ...

Liberec - Třinec: Domácí dostali šanci na srovnání, Gernát zboural Zachara a šel na trestnou lavici
Video se připravuje ...

Liberec - Třinec: Druhá přesilovka, druhý gól! Svůj důraz přetavil v gól Vrána, 1:2
Video se připravuje ...

Liberec - Třinec: Skóre otevřel Marcinko, pohotově tečoval kotouč před Willem, 0:1
Video se připravuje ...

Liberec - Třinec: Kuriozita na úvod finále, Gernáta v samostatném nájezdu podrazil vlastní spoluhráč
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud