22. dubna 2019 • 19:33

SESTŘIH: Třinec – Liberec 4:1. Oceláři ve finále vedou, rozhodl Růžička

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třinec v boji o titul znovu vede! Oceláři vyhráli třetí finálové utkání Generali play off Tipsport extraligy proti Liberci 4:1 a ujali se vedení v sérii 2:1 na zápasy. Bílí Tygři přitom dlouho vedli, když se v 10. minutě v samostatném úniku prosadil Marek Kvapil. O obrat se na rozmezí druhé a třetí třetiny postarali David Cienciala, Martin Růžička a Martin Adamský, výhru v závěru potvrdil gólem do prázdné branky Jiří Polanský. Čtvrtý zápas se hraje v úterý v 17 hodin znovu na ledě Třince.



Úvodní nápor Ocelářů podpořilo Hudáčkovo vyloučení, brankář Tygrů Will tak byl od počátku v permanenci. Svůj tým ale podržel. Jeho protějšek Hrubec si první zákrok připsal až v 8. minutě a v polovině první třetiny inkasoval. Kvapil vystihl Gernátovu rozehrávku a brejk zakončil úspěšně.

Vzápětí mohl vyrovnat Michal Kovarčík, na Willa si ale nepřišel. Domácí se neprosadili ani v přesilových hrách, 56 sekund přitom hráli i ve čtyřech proti třem.

Obraz hry se nezměnil ani po první přestávce, Třinec byl nadále aktivnější, Liberec se soustředil hlavně na pozornou obranu a čekal na šanci. Zvýšit vedení hostů mohl v 31. minutě Vlach, ale neuspěl stejně jako později Ordoš.

SESTŘIH: Třinec - Liberec 4:1. Oceláři ve finále vedou, rozhodl Růžička
Video se připravuje ...

V 36. minutě se tak domácím podařilo vyrovnat, když se po samostatné akci prosadil Cienciala a Oceláři se tak dočkali prvního gólu ve finálové sérii při hře pět na pět. Náladu ve vyprodané aréně navíc ještě 95 sekund před koncem druhé části zlepšil Růžička, jenž se prosadil v početní výhodě a využil Ševcova vyloučení.

Hned na začátku třetí třetiny se navíc do brejku dostal Adamský a střelou pod horní tyčku přiblížil Slezany výhře. A s Tygry mohlo být ještě hůř. Gernát ale nedokázal usměrnit puk za brankovou čáru, Vránu v gólové šanci vychytal Will.

Domácí to ale mrzet nemuselo, zápas totiž bez větších problémů dovedli do vítězného konce. Při power play hostů se navíc ještě prosadil Polanský. Série hraná na čtyři výhry pokračuje v úterý opět na ledě Třince.

Ohlasy trenérů:

Václav Varaďa (Třinec): „Pro nás je to důležité vítězství v sérii, která ale nekončí. Myslím, že začátek jsme měli slušný. I když za celou první třetinu měli Liberečtí pouze dvě střely, jedna skončila v bráně, druhá na tyči. To nás malinko utlumilo. Jsem rád, že to kluci nezabalili a neustále pracovali. Ve druhé třetině jsme si pomohli šťastným gólem, přidali druhý a v třetí třetině jsme to utkání kontrolovali. Myslím, že to bylo z naší strany velmi povedené, ale zítra je další den a ten tým proti nám bude hrát jinak.“
Filip Pešán (Liberec): „Dneska bylo na ledě pouze jedno mužstvo. My jsme sice dlouhou dobu vedli 1:0, ale bylo to nezasloužené vedení. I když jsme mohli dát na 2:0 do prázdné brány, to byla přesně ta chvíle, kdy si tím výkonem nezasloužíte odskočit. Bylo by to nespravedlivé. Zaslouženě vyhrálo domácí mužstvo a my se musíme probrat do dalšího zápasu, abychom mohli dále bojovat o pohár. Dneska ten zápas nebyl opravdu dobrý od prvního faulu, musíme být ve všem lepší. Finále není jen o nás, ale i o soupeři, který nám toho moc v prvním a třetím zápase nedovolil. Není to tak, že by se na to někdo vykašlal, ale nastoupil proti nám připravenější tým a proto to tak vypadalo.“

Góly

Domácí: 35:32. Cienciala, 38:25. Martin Růžička, 41:27. Adamský, 57:31. Polanský

Hosté: 09:07. M. Kvapil

Sestavy

Domácí: Hrubec (Kantor) – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, Husák, M. Doudera – Chmielewski, P. Vrána (A), Martin Růžička – Werek (A), Marcinko, Hrňa (C) – Adamský, Polanský, Dravecký – Svačina, O. Kovařčík, M. Kovařčík – Cienciala.

Hosté: Will (Schwarz) – Derner, Kolmann, Šmíd (A), T. Hanousek, Ševc, Stříteský, Doherty – Birner, L. Hudáček, Lenc – M. Kvapil, Filippi, Valský – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, Redenbach, Ordoš.

Rozhodčí

Hodek, Kika – Ondráček, Hynek

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400)

Návštěva

5 400 (vyprodáno) diváků

Klíčové momenty zápasu:

Třinec - Liberec: Doherty s Vlachem se chtěli rvát! Soka mezi Oceláři nenašli
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Třinec - Liberec: Puk do prázdné brány poslal Polanský, 4:1
Video se připravuje ...

Třinec - Liberec: A další gól v síti hostů! Adamský překonal Willa, 3:1
Video se připravuje ...

Třinec - Liberec: Je tu obrat! Willa prostřelil Růžička, 2:1
Video se připravuje ...

Třinec - Liberec: Au, tohle mohlo bolet! Ševc po dohrání u mantinelu míří do kabiny
Video se připravuje ...

Třinec - Liberec: Je vyrovnáno! Cienciala projel celé kluziště a dostal puk za Willa, 1:1
Video se připravuje ...

Třinec - Liberec: To bylo těsné! Vlach měl dobrou šanci, puk v brance neskončil
Video se připravuje ...

Třinec - Liberec: Přesilovka pro domácí! Stříteský podrazil ve velké šanci Růžičku
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Třinec - Liberec: Kvapil zachytil puk a se štěstím Hrubce překonal, 0:1
Video se připravuje ...

SESTŘIH 2. zápasu:

SESTŘIH: Liberec - Třinec 3:1. Druhé finále už Tygrům vyšlo lépe a srovnali tak sérii na 1:1
Video se připravuje ...

SESTŘIH 1. zápasu:

SESTŘIH: Liberec - Třinec 1:2. Oceláři jdou ve finále do vedení, skvěle chytal Hrubec
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud