12. září 2008 • 19:35

Třinec úřadoval ve třetí třetině

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Domácí Třinec si proti Litvínovu spravil chuť. Z původně vyrovnaného zápasu se stala nakonec jasná záležitost. Smršť třineckých ocelářů přišla ve třetí třetině.



Oceláři rozhodli v závěrečné třetině, kterou vyhráli 4:0 a tři z těchto branek vstřelily letní posily - Miloslav Gureň, Vojtěch Polák a Jozef Balej. Severočeši zůstávají po dvou kolech bez bodu.

Obranná hra ani jednoho z týmů se v úvodním extraligovém kole nevyznamenala. Litvínov dostal doma od Sparty pět branek, Třinec inkasoval ve Znojmě dokonce šestkrát.

Utkání jsme sledovali on-line >>>

A zatímco Litvínov nastoupil ve stejném složení, trenér Ocelářů Stavjaňa provedl několik úprav. Do branky místo Čechmánka postavil Vojtka a pozměnil složení všech tří útočných formací.

Větší touhu odčinit minulý nezdar měli od úvodní minuty domácí Oceláři a zásluhou druhé formace se dostali rychle do vedení. Hosté nemohli dlouhou dobu vymanit z tlaku domácích, kapitán Třince Peterek zachytil pokus o vyhození kotouče, nahodil ho na Fraňka a důrazný Martynek rozjásal domácí fanoušky poprvé.

Souhrn 2. kola Extraligy >>>

Svůj náskok mohli Oceláři zvýšit o chvíli později. V útoku propadl obránce Kroupa, který letos v létě zamířil do Litvínova právě z Třince, do úniku se dostali Polanský s Polákem, ale brankář Franěk se dokázal včas přemístit a i následnou dorážku Andersonse pokryl.

Vzápětí již Oceláři dvoubrankový náskok získali. V přesilové hře se Balej z křídla natlačil před branku, Franěk jeho střelu vyrazil před Tomíka a nejlepší střelec Ocelářů loňské sezony se z prostoru mezi kruhy nemýlil.

Paradoxně druhá inkasovaná branka s hosty neotřásla a následné minuty patřily právě jim. Nejdříve si ještě Vojtek poradil s dorážkou Viktora Hübla i Machovou střelou z bezprostřední blízkosti.

V první přesilové hře hostů byl ale třinecký gólman bezmocný. Parádní souhru dvou olympijských vítězů Šlégra s Reichlem zakončoval druhý jmenovaný střelou do prázdné branky.

Stejně jako v minulém kole Oceláři v krátkém sledu inkasovali několik branek. Kritickou pro ně byla tentokrát 17.minuta, kdy po forčekinku získal kotouč Trávníček, nastřelil ho na bránu a odražený puk sklepl za záda třineckého brankáře Viktor Hübl.

Proti této brance protestoval kvůli údajné hře vysokou holí vehementně Vojtek. Vzápětí se prosadil člen čtvrté formace Černý, který střelou z mezikruží poslal hosty do vedení.

Hosté se ale dlouho neradovali. Kombinaci na jeden dotek zakončil v přesilové hře po ose Seman - Martynek třinecký kapitán Peterek.

Druhá třetina se nesla v duchu přesilových her, domácí měli k dispozici čtyři a hosté tři. Nejdříve měli na začátku prostřední části dvě výhody jednoho hráče v poli hosté, ovšem příliš nebezpeční nebyli a třinecký brankář poradil s pokusy Jenáčka i Trávníčka.

Poté měli stejnou příležitost v podobě dvou přesilovek i domácí hokejisté. V nich měl nejblíže ke změně skóre Moravec, jehož pokus skončil těsně vedle Frankovy levé tyče.

V polovině zápasu se Severočeši zlobili na rozhodčího Hradila. Po Lukešově střele Vojtek nevěděl, kde má kotouč. Ten se nakonec skončil v brance, ale hru chvíli předtím hlavní sudí přerušil.

Ideální možnost pak měli Oceláři ve 33. minutě, ale nabídnutou 48 vteřin trvající přesilovku pěti proti třem nevyužili. Hosté kontrovali střelami Kroupy a Brandy.

Závěrečnou část zahájili Třinečtí Tomíkovou šancí, brankář Franěk se ale stačil včas přesunout. Hosté ihned zahrozili Reichlovým pokusem.

K vítězství Oceláře nasměrovala 45. minuta, kdy v přesilové hře propálil vše obránce Gureň a od té doby se utkání odehrávalo v režii domácích, kteří dalšími třemi góly Poláka, Baleje a Květoně navýšili na drtivých 7:3.

Kontrola po zápase odhalila nedovolené vybavení výstroje u litvínovského gólmana Fraňka.


Oceláři Třinec - Litvínov 7:3 (3:3, 0:0, 4:0)


Branky a nahrávky: 2. Martynek (D. Květoň), 9. Tomík (Balej), 19. Peterek (Martynek, D. Seman), 45. Gureň (D. Moravec), 50. Polák (Gureň), 53. Balej, 56. D. Květoň (Martynek) - 12. Reichel (Šlégr), 17. V. Hübl (Trávníček), 17. Černý (Rindoš).
Rozhodčí: Hradil - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 6:9, navíc Šlégr (Litvínov) 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 3287.

Sestavy:
Třinec: Vojtek - Výtisk, Sekeráš, D. Seman, Malec, Andersons, Gureň - Tomík, D. Moravec, Balej - D. Květoň, Peterek, Martynek - Polák, Polanský, Kováčik. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.

Litvínov: Franěk - Walter, Šlégr, Kroupa, Skuhrovec, Punčochář, Kubát, Vobořil, Švarný - Bahenský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Branda, Jenáček - Jánský, V. Hübl, Trávníček - Černý, Rindoš, Mach. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud