Hynek Preisler
14. září 2008 • 20:00

V Liberci ticho vystřídaly nadávky

TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tipsport aréna v čase 27.10 zcela ztichla. Hokejista Pardubic Lukáš Radil po střetu s libereckým obráncem Richardem Jarešem upadl do bezvědomí. Navíc mu zapadl jazyk.



Po chvíli se otřesený mladík za asistence lékařů probral a na střídačku ho doprovodil mohutný potlesk. Ten však brzy vystřídal hněv. Rozhodčí Jareše vyloučil na pět minut a do konce zápasu za úder do hlavy.

Hlasy trenérů
Dušan Gregor (Liberec): "Mrzí nás, že jsme nenavázali na výkon na Spartě. V dalších kolech bude velmi záležet na psychice hráčů. My ale musíme zvednout hlavu a jít dál. Dnes to totiž od nás opravdu nebyl dobrý výkon."

Jiří Seidl (Pardubice):
"Jsme moc rádi, že jsme utkání zvládli. Je to pro nás moc cenné vítězství. Důležité bylo, že jsme přestáli úvodní tlak a že nás v klíčových fázích podržel brankář."


„Hrál jsme tělem, Radil se podle mě zalekl, odehrál puk a už se krčil a padal, já už jsem přes něj jen přelítl. Takových střetů je deset dvacet za zápas. Pokud by normálně stál, tak se třeba jen srazíme a nic z toho není. Ten gól v následné přesilovce vlastně zápas rozhodl,“ zlobil se Richard Jareš.

Pardubice tak zvýšily vedení na 2:0 a z inkasované branky se Liberec už nevzpamatoval a zápas již dohrál i díky vynikajícímu Lašákovi v křeči.

Tygři ho překonali jen jednou v 58. minutě, to už ale Pardubice vedly 3:0. Výhru 4:1 ještě čtyři vteřiny před koncem pečetily do prázdné branky.

Bílí Tygři Liberec - Moeller Pardubice 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky:
58. Pabiška (Podkonický) - 23. Rákos (Cetkovský, Somík), 30. Koukal (Kolář, Nakládal), 51. Divíšek (Pivko), 60. Pivko.
Rozhodčí: Kubeš - Bláha, Kalivoda. Vyloučení: 5:8, navíc Jareš 5 min a do konce utkání, V. Nedorost (oba Liberec) do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 5987.

Sestavy:
Liberec: Fikrt - Harant, Jiruš, Žabka, Jareš, Zíb, Modrý, Hunkes, Derner - V. Nedorost, Kašpařík, Pletka - Bartovič, Blatný, Šachl - Klimenta, Plodek, Pabiška - Dušek, Podkonický, S. Procházka. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.

Pardubice: Lašák - Čáslava, Píša, Štrbák, Snopek, Havíř, Nakládal, Koma, Šeda - Pivko, Divíšek, Tvrdík - Somík, Blažek, Ondřej - Starý, Koukal, Kolář - Rákos, Radil, Cetkovský. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud