12. října 2008 • 19:50

Slavia zvládla Budějovice až na nájezdy

Autor: ČTK, Sport
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Hokejisté pražské Slavie porazili v souboji dvou českých účastníků Ligy mistrů České Budějovice 2:1 po samostatných nájezdech. Jihočeši si tak připsali čtvrtou prohru za sebou, tentokráte však získali alespoň jeden bod.



V sestavě domácích se poprvé v letošní sezoně objevila největší letní posila Kraft, který si v přípravě poranil rameno. I hosté nasadili jednu novou tvář, obránce Jareše, kterého v pátek získali výměnou za Šimánka z Liberce.

I proto, že opět nehrál dřívější kapitán Sailer, představil se podruhé v kariéře v extralize junior Horák, syn někdejšího reprezentanta a opory Českých Budějovic.

Souhrn zápasů 14. kola extraligy >>>

HLASY TRENÉRŮ
Jiří Kalous (Slavia): "Dnes si oba týmy zasloužily bodovat. Jsme rádi, že se štěstí přiklonilo opět na naši stranu."

Ernest Bokroš (České Budějovice):
"Dnes to bylo jedno z mála utkání, po kterém mohu jako trenér říci, že hráčům nemám co vytknout. Všechny tři třetiny odehráli kvalitně. Jsme rádi i za bod, ale litujeme, že jsme nezískali alespoň dva."
Nikdo z nich se však v nudné první třetině o vzruch nepostaral. Oba celky se aktuálně nacházejí v rozdílné pohodě, ale na hře se to neprojevilo. Zejména proto, že Slavia moc aktivní nebyla. Při Vašíčkově trestu se tvrdou střelou od modré prezentoval Poživil, ale krátce poté hosté o výhodu přišli, neboť Toman chyboval v rozehrávce a následný samostatný nájezd Micky musel zastavit faulem.

Do druhé části nastoupila Slavia mnohem lépe, zřejmě díky tomu, že kouč Růžička měl k hráčům důraznou promluvu. A už po 64 vteřinách se to projevilo i na stavu. Červenka přihrál volnému Bednářovi, který se trefil přesně pod horní tyč.

Tomáš Micka podražen v gólové šanci.
Tomáš Micka podražen v gólové šanci.


Následně si Turek poradil s nepříjemnou tečí Jelínka a dvakrát vyhrál i svůj minisouboj s Hruškou. Slavistický kanonýr se dostal do šance nejprve při Tomanově vyloučení a poté i hře v pěti. V polovině normální hrací doby dostali hosté šanci zahrát si přesilovou hru čtyři na tři, za 45 vteřin ale vůbec Svobodu neohrozili. Při následné klasické výhodě se do slibné pozice dostal Huml, vyrovnat ale nedokázal.

Při Kuchejdově trestu trefil Bednář tyč a domácí skutečnosti, že soupeři ještě více neodskočili, později litovali. Českobudějovičtí totiž do třetí třetiny nastoupili s elánem a přestože byli v úvodu oslabeni, podařilo se jim vyrovnat. Humlova akce ještě gólem neskončila, ale Vakova střela o pár vteřin později ano. Jihočeši ve zlepšeném výkonu pokračovali i poté a Kůrka byl blízko druhé brance.

Další velkou šanci měl v 53. Duda, ale Jelínek jeho samostatný nájezd zastavil faulem. Rozhodčí Kubeš však trestné střílení nenařídil, i když mohl. Vzápětí byl ale vyloučen i Drtina a Jihočeši hráli téměř dvě minuty v pěti proti třem. Slavii však zachránil vynikající Svoboda, jenž vychytal i osamoceného Kůrku.

Ke slovu tak přišlo prodloužení. Ani v něm se nerozhodlo, proto o vítězi duelu rozhodly samostatné nájezdy. V těch byla nakonec úspěšnější Slavia, za kterou se trefili Micka a Vondrka. Svobodu překonal pouze Kůrka.

Slavia Praha - Mountfield České Budějovice 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávka: 22. Bednář (Červenka), rozhodující nájezd Vondrka - 42. Vak. Rozhodčí: J. Kubeš - Prchal, Čížek. Vyloučení: 6:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3652.

Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Drtina, Kolařík, Žižka, Sloboda, Vašíček, Jebavý - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, Kraft, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal
České Budějovice: Turek - Sičák, Poživil, Toman, Gřegořek, Frolo, Vydarený, Jareš, Mucha - Kůrka, Vak, Veselý - M. Hudec, Huml, Duda - Horák, L. Květoň, Kotrla - Gulaš, Mertl, Kuchejda

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud