27. října 2008 • 14:11

Bokrošovi to hlava nebere

Autor: Tomáš Zetek
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Emoce plápolaly jak bengálské ohně. Nervy tekly jak rozvodněná bystřina. Posledních deset minut to byla vřava! A hosté z Budějovic vinou nedisciplinovanosti zápas prohráli.



Ještě v 50. minutě to vypadalo na vyrovnanou partii, která najde rozuzlení v dramatickém závěru. Vinou nebetyčné nedisciplinovanosti hostů si ale v závěru Kladno na Budějovicích pochutnalo. Vše okořenilo pěti využitými přesilovkami.

Oficiálně byly čtyři, ale i první branka padla v početní výhodě. Už ve 31. vteřině uklidil Divišovu vyraženou střelu za Turka při signalizovaném trestu hostů Tomajko.

Otěží duelu se pak chopil Mountfield. Utkání dominoval. Vyrovnání zařídil Sičák. Kladno šlo přesto do kabin šťastnější. Po odrazu puku od zadního hrazení „pinknul“ skákající kotouč do sítě Tomajko. „V první třetině jsme byli o třídu níž,“ přiznal Miroslav Kopřiva, gólman Kladna.

Po přestávce už hosté pouze dotahovali. Když zvládli ve 43. minutě ve vlastním oslabení vyrovnat na 2:2, byli dokonce chvíli na koni. Ale... Jen co skončila přesilovka Budějovic, Mountfield špatně střídal.

Před brankou soupeře pak neudržel nervy na uzdě Huml a krosčekoval Nádašdiho. Dvojnásobnou výhodu domácí využili a už to jelo
Rvačka, Kotrlův trest do konce utkání, Dudovo čtvrté a páté vyloučení... A hlavně další dvě branky v síti bezmocného Turka. Obě v přesilovce.

Budějovice dohrály zápas na dně. „Sami jsme si duel prohráli vlastní nedisciplinovaností. Nemám pro to vysvětlení. Hlava mi to prostě nebere,“ soukal ze sebe trenér Bokroš.

Posledních deset minut převrátilo jinak vyrovnaný duel v jasnou výhru Kladna. „My jsme na rozdíl od soupeře udrželi nervy na uzdě. Říkali jsme si, že musíme být v klidu a hráči si to uvědomili,“ pochválil své svěřence Zdeněk Müller, trenér Kladna.

„Vyhráli jsme proto, že jsme byli disciplinovanější. Přemýšlet nad tím, co by se stalo, kdyby hosté nebyli v závěru vylučování, je zbytečné,“ pousmál se Jan Tomajko, útočník domácích.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud