23. prosince 2008 • 13:53

Třinec posílil slovenský navrátilec Lušňák

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty Třince posílil slovenský útočník Patrik Lušňák, který se do Evropy vrací po dvou a půl letech působení v kanadském celku Sudbury Wolves.



Dvacetiletý juniorský reprezentant dnes ve slezském klubu uzavřel smlouvu do konce sezony s roční opcí.

Rodák z Piešťan byl dlouhodobě v hledáčku třineckých manažerů, ale až nyní Oceláři dovedli jednání do zdárného konce. Lušňák, který stále platí za jednu z nadějí slovenského mládežnického hokeje, stráví v Třinci zbytek sezony.

"Pokud bude spokojenost, kontrakt se může na základě opčního práva prodloužit o další rok. Je to hráč, kterého jsme sledovali delší čas a měl by být oživením," řekl ČTK mluvčí klubu Ivo Pullmann.

Účastník posledního šampionátu hráčů do 20 let v současné situaci zřejmě zaujme post zraněného krajana Miroslava Kováčika, který se zotavuje z operace zlomených zápěstních kůstek. Dlouhodobě se zraněním laboruje Jan Steber.

"Angažovali jsme ho také s ohledem na tyto zdravotní problémy," podotkl Pullmann.

Lušňák hrál na Slovensku do svých 18 let za juniory Piešťan, Skalice a Senice, pak sbíral zkušenosti v Sudbury Wolves v soutěži OHL, kde patřil k nejproduktivnějším hráčům. V prvním roce nasbíral 42 kanadských bodů, v minulé sezoně už 59 a v letošních 35 utkáních nastřílel 20 gólů a přidal 14 asistencí.

"Dneškem nastupuje do přípravy a v pátek už bude trenérům k dispozici pro utkání v Českých Budějovicích," uvedl Pullmann.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud