Květoslav Šimek
30. prosince 2008 • 19:20

Vítkovice počtvrté v řadě prohrály

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Konec roku nezastihl hokejisty Vítkovic v ideální formě. Tým trenéra Hadamczika počtvrté za sebou prohrál a po sérii nezdarů spadnul z prvního místa na čtvrté.



„Poznáváme teď horší tvář hokeje, ale musíme se s tím poprat,“ říká Alois Hadamczik. „Kdo to nedokáže, bude muset jít pryč.

Trenér hráčům neupírá snahu. I tentokrát jeho borci dřeli, snažili se, bojovali. Ale všechny body získal soupeř. Vítkovičtí prohráli s Pardubicemi 1:2, přestože většinu zápasu měli puk na svých hokejkách a byli natlačení na soupeřově polovině. Ztratili lehkost z první půlky soutěže, s níž válcovali jednoho protivníka za druhým. Zejména lehkost střeleckou. Do šancí se dokáží probít, ale na góly se teď hodně natrápí.

HLASY TRENÉRŮ
Alois Hadamczik (Vítkovice):
"Na jeden gól se nedá vyhrát. Hoříme na tom, že zkušení hráči neproměňují šance a nedávají góly. S tím musíme něco udělat. Hráčům nemohu upřít snahu a bojovnost, ale takový je hokej. V první polovině soutěže se puky odrážely k nám a nyní nám to nevychází."

Jiří Seidl (Pardubice):
"Dnes to byl urputný boj, hokejové krásy moc k vidění nebylo. Spousta přihrávek bylo nepřesných, což bylo dáno asi tím, že toho mají hráči po několika zápasech celkem dost. Zvítězili jsme proto, že jsme si za výhrou šli důsledněji a dali do zápasu více bojovnosti."
„Docela se v koncovce trápíme,“ přitakal vítkovický útočník Marek Kvapil, který patřil v zápase k nejlepším hráčům na ledě. „Dá se říct, že máme tlak celý zápas, ale bohužel nám to nepadá. Asi musíme víc střílet. Moc nad tím přemýšlíme a šance pak zbytečně prováháme.“

Střelecké trápení Ostravanů nejvíc bije do očí v přesilovkách. Nejen, že opět žádnou nevyužili. Ale stejně jako v minulém domácím utkání proti Litvínovu při vlastní početní výhodě inkasovali. V polovině zápasu se Jiří Burger snažil vylepšil pozici na vršku kruhů. Potáhnul si puk do strany, ale byl lehce faulován a puk ztratil. Divíšek s Pivkem pak ujeli v přečíslení. Divíškovu střelu sice Pinc vyrazil do rohu, ale než se stačili Ostravané vrátit, poslal jej Divíšek zpátky před bránu na úplně volného Pivka. A ten, nikým neatakován, v klidu skóroval.

„Je sice fakt, že teď máme docela hodně zraněných, ale na tohle se nemůžeme vymlouvat,“ říká trenér Hadamczik. „Dřív se k nám puky odrážely, dařilo se. Teď se musíme semknout a jít na krev. Budeme hráče nutit do větší osobní statečnosti. A jak dřív každý chodil rád do kabiny, když se vyhrávalo, tak do ní musí chodit rád i teď. Dáme týmu systém, každý bude muset tvrdě makat.“

Trenér Hadamczik nezastírá, že není poslední dobou spokojený s výkony některých hráčů. Trápí se například kapitán Róbert Petrovický. Zkušený borec s letitou praxí z NHL se nemůže trefit, nedaří se mu ani expedice gólových přihrávek kolegům. „Každý se musí začít znovu koncentrovat hlavně na zodpovědnou obranu, jen tak se můžeme zvednout,“ nabádá kouč.

Oživením by mohl být chystaný návrat talentovaného útočníka Petra Vrány ze zámoří. S Vítkovicemi má smlouvu, v New Jersey jej nechtějí a kouč Hadamczik o něj velmi stojí. „Řešíme to. Pokud přijede, tak do desátého ledna,“ věří trenér.

Vítkovice Steel - Moeller Pardubice 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 38. Šimíček (Svačina) - 25. Pivko (Divíšek), 35. Somík (Tvrdík, Zohorna) Rozhodčí: Kubeš - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 6:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 5011.

Vítkovice: Pinc - M. Barinka, Jurečka, Kuboš, Stehlík, Trnka, Ovčačík - Ondřej, Petrovický, Štefanka - Ujčík, Šimíček, Svačina - Kvapil, Burger, Krenželok - Mikula, R. Hruška, Klimek.
Pardubice:
M. Růžička - Snopek, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář I - Cetkovský, Divíšek, Pivko - Kolář II, Koukal, Starý - Tvrdík, Zohorna, Somík - od 21. navíc Klejna, Rákos, Semorád.

 

Roman Šimíček z Vítkovic se raduje z prvního gólu domácích
Roman Šimíček z Vítkovic se raduje z prvního gólu domácích

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud