Michal Koštuřík
30. prosince 2008 • 19:55

Leška rozhodl pro Zlín v nájezdech

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři body už svírali v hrsti. Nakonec se ale borci RI Okna Zlín radovali z vydřené výhry na nájezdy. Vůdci Leška s Hamrlíkem odmítli věnovat svému bývalému kouči Bokrošovi více než jeden bodík.



Hosté přivezli na Moravu jen deset útočníků, do sestavy se vrátil Duda. Bokrošovo torzo prohrávalo 0:3, 2:4. Závěr ale hlavně díky hrubkám protivníka zvládlo a zachránilo remízu v základní hrací době. „Začali jsme hrát až za stavu 0:3,“ vystihl obránce Milan Toman, autor kuriózní trefy ze 36. minuty. Brankáře Murína překonal bekhendem z půlky hřiště. A sám se divil. „Chtěl jsem jen puk nahodit na bránu, aby ho rychlý Kůrka dojel,“ přiznal. Dráhu letu nicméně pozorně sledoval. „Viděl jsem, jak puk Murínovi drbnul o lapačku. V tu chvíli mi blesklo hlavou, že by to tam mohlo spadnout.“

Jihočeši lacino snížili na 2:3 a nabrali novou energii. Navíc vyhnali Murína na střídačku. „I když dostal špatný gól, chytal dobře. V první třetině dvakrát vyčapal hráče, kteří na něj jeli sami,“ připomněl Toman. Murín se vytáhl zejména proti Dudově blafáku. „Každá chyba brankáře je hrozně vidět. Je třeba napsat i to, jak nás Ičo podržel,“ zdůraznil útočník vítězů Andrej Kollár.

Pravda, začátek Murínovi vyšel. Ve druhé třetině jej ovšem potkaly lapálie. Nejdřív gólmana nachytal švihem z dálky Veselý. „Lučka mi do toho brbnul,“ vysvětlil Igor Murín. A pak přišla Tomanova kuriozita. „Lepší brankáři dostali horší góly než byl tento. Třeba Hnilička kdysi na Kladně přes celé hřiště,“ vzpomněl si.

Zlínští měli vítězství na dosah. Nakonec ale brali jen dvoubodový triumf. A bek Galvas na konec tohoto roku hned tak nezapomene. Minule jej stahovačkou posadil na zadek kladenský Procházka. Včera si s ním v souboji jeden na jednoho pohrál Kůrka, který následně zametl puk pod horní tyčku a vyrovnal na 4:4. „Když budeme skromní, musíme říct, že jsou dva body velmi dobré,“ mínil Kollár, jenž skóroval chvíli poté, co dostal od spoluhráče Noska ránu pukem do hlavy. „Říká se, že prázdná hlava nebolí. Ale mě trošku bolí. Takže v ní asi něco mám,“ smál se centr.

V nájezdech si domácí lídři Hamrlík a Leška blafáky pohráli s brankářem Kovářem. „Když jsem viděl, kdo jde, tak jsem byl klidný,“ poznamenal Kollár. „Ti kluci jsou šikovní,“ ocenil Toman zlínské střelce. On sám trefil tyčku. „Biegl perfektně stál. Nevím, co jsem měl udělat líp,“ krčil rameny. Hosté, na jejichž střídačce stáhl nemocný kouč Bokroš, však bod museli brát. „Udělali jsme blbé chyby. Vedení 4:2 jsme měli udržet,“ kabonil se gólman Murín.

RI Okna Zlín - Mountfield České Budějovice 5:4 po sam. nájezdech (2:0, 1:2, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Leška (Köhler, Galvas), 15. Nosek (Rachůnek, Kollár), 21. Hamrlík (Leška), 48. Kollár (Köhler), rozhodující sam. nájezd Hamrlík - 24. Veselý (Duda, Vak), 36. Toman, 48. M. Hudec (Gulaš, Huml), 49. Kůrka (Mertl). Rozhodčí: Jeřábek - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 7:10. Využití: 2:1. Diváci: 4720.

Zlín: Murín (36. Biegl) - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Kollár, Rachůnek - Ondráček, Balán, Záhorovský - M. Pšurný, Roman Vlach, F. Čech.
České Budějovice: Jakub Kovář - L. Poživil, Gřegořek, Toman, Vydarený, Frolo, Jareš - Gulaš, Huml, M. Hudec - Kůrka, Hřebejk, Mertl - Duda, Vak, Veselý.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud