30. prosince 2008 • 19:40

Litvínov si poradil se Znojmem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Hokejisté Litvínova v utkání 36. kola extraligy porazili Znojmo 3:0 a dál kralují celé soutěži s náskokem pěti bodů před druhou Spartou.



Severočeši položili základ k dnešnímu vítězství již v polovině prvního dějství, kdy vstřelili během necelé půlminuty dva góly. Brankář Jaroslav Hübl vychytal v probíhající sezoně třetí nulu.

První šanci utkání si vytvořili hosté až v sedmé minutě paradoxně ve vlastním oslabení, kdy ujel Plášek, ale vyprášil pouze Hüblovu vyrážečku. Poté se do slibné šance dostal ještě Svoboda, ale ani on nedal. V 10. minutě přišla pro hosty rána z čistého nebe, kdy Reichel vypálil z levého křídla, Trvaj vyrazil puk pouze před sebe a pro Lukeše už nebyl problém zavěsit puk pod horní tyčku.

HLASY TRENÉRŮ
Jaroslav Hübl (Litvínov):
"Musím klukům poděkovat za výsledek, dokázali jsme dobře bránit. Ze šancí, co jsme měli, jsme dokázali dát góly. Musím pochválit gólmana, i když to nerad dělám, že chytal dobře. Nevyšel mu zápas na Slavii, ale dnes ukázal, že je výborný gólman."

Václav Baďouček (Znojmo):
"Chtěli jsme vycházet ze zabezpečené obrany, pokusit se o nějaký brejky, využít přesilovku. Těmito zbraněmi nás domácí porazili. Během minuty jsme ztratili utkání, když jsme dvakrát chybovali a domácí toho využili."
Druhý šok pro Orly přišel o 29 vteřin později. Kroupa se zmocnil puku ve středním pásmu, nikým neatakovaný s ním dojel až před Trvaje a pohodlně zavěsil. Hosté dostali tvrdý direkt, ze kterého se až do konce první třetiny nedokázali vzpamatovat. Na konci prvního dějství ještě na Jenáčka zívala odkrytá branka, ale trefil pouze boční síť.

Do druhé třetiny vstoupili hosté aktivně se snahou vstřelit kontaktní gól, ale z tlaku, který si vytvořili, nedokázali výborného Hübla překonat. V polovině utkání hráli domácí přesilovou hru, kterou po 8 vteřinách využil Černý, když doklepl puk po Kubátově střele do prázdné branky. Ve 34. minutě si vytvořila třetí řada hostů tlak, skórovat mohli všichni tři útočníci, ale ani jeden z trojice Demel, Meidl, Svoboda nedokázal domácího brankáře překonat.

Ve 44. minutě vystihl domácí kapitán Reichel váhavou rozehrávku hostujících beků, ale jeho pěkná střela těsně minula šibenici Trvajovy svatyně. O chvilku později se před Hüblem objevil úplně volný Selingr, ale ani on ho nedokázal překonat. Na závěr utkání si ještě domácí i hosté zahráli přesilovou hru, ale skóre se už neměnilo a tak se domácí gólman mohl radovat z třetího čistého konta v tomto ročníku nejvyšší soutěže.

Litvínov - Znojemští Orli 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Lukeš (Reichel), 11. Kroupa (Kubinčák, Švarný), 31. J. Černý (Kubát). Rozhodčí: Minář - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:0. Diváci: 6357.

Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Walter, Punčochář, Vobořil, Skuhrovec - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Trávníček - Bahenský, Branda, Jenáček - Jánský, Heinisch, Šinkovič.
Znojmo: Trvaj - Bičánek, Rýgl, Mojžíš, J. Mrázek, Tesařík, Švrček - Selingr, Dopita, Erat - Plášek, Haman, Čachotský - Demel, Meidl, J. Svoboda - M. Růžička, R. Procházka, Kucharczyk.

Vlastimil Kroupa překonává znojemského brankáře Trvaje
Vlastimil Kroupa překonává znojemského brankáře Trvaje

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud