30. prosince 2008 • 21:11

Vrbata: O nic nešlo

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlavní posilou hokejistů Mladé Boleslavi posledních dnů je útočník Radim Vrbata, v dnešním zápase proti Spartě však byl mnohem více vidět jeho mladší bratr David, který do kádru nováčka přišel také krátce před Vánoci.



Bývalý hráč pražského týmu, který v jeho dresu v roce 2007 slavil i mistrovský titul, se hned několikrát dostal do konfliktu s brankářem soupeře Tomášem Pöpperlem.

V první třetině jejich střet málem rozpoutal hromadnou šarvátku, kterou zažehnal jen zákrok rozhodčích a Vrbatovo vyloučení. "Nemyslím si, že bych s ním byl nějak moc v kontaktu. Snažil jsem se jít před branku, kdyby se to tam odrazilo nebo na dorážku. Chodil jsem tam, ale to se stává," řekl Vrbata novinářům po zápase.

Ve 12. minutě, kdy se to před brankou Sparty nejvíce jiskřilo, podle něj vůbec o nic nešlo. "Tam z toho podle mého nemělo být ani vyloučení. Byl tam puk před brankařem a hodil jsem mu ho tam dříve než tam dal lapačku," podotkl Vrbata, který podle svého chtěl pouze hrát puk. Pöpperle ale vše viděl zcela jinak. "Seknul mě. Měl jsem puk v lapačce a pak už tam byli obránci," řekl Pöpperle.

K dalšímu konfliktu mezi oběma hráči došlo v závěru druhé třetiny, kdy Pöpperle strčil do Vrbaty v přerušené hře u vlastní branky. "Vlítnul do branky a bylo vidět, že měl záměr ještě mě kopnout. Tak jsem do něj trošku strčil a pak to bylo divadlo. Typickej David Vrbata," podotkl sparťanský brankář, který ale svého činu hodně rychle litoval.

Za stavu 1:2 totiž oslabil svůj tým. "Hned mi došlo, že to byla blbost. V tu chvíli jsem ale do něj strčil a rozhodčí to takhle ocenil," pokrčil rameny. Vrbata bral vše jako součást zápasu. "Byl trochu nervózní a vrátil mě do branky. Nic velkého bych z toho ale nedělal. Více mě mrzí výsledek před takovou návštěvou. Vyprodáno v Boleslavi často není," dodal Vrbata. Oba hráči si po utkání v klidu podali ruku a popřáli vše nejlepší do nadcházejícího roku.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud