Zdeněk Janda
8. ledna 2009 • 19:13

Kopřiva vychytal proti Litvínovu čisté konto

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Litvínovští hokejisté své vedoucí postavení v tabulce na Kladně nepotvrdili. Domácí hráči jim nedovolili ani branku a berou tři body za vítězství 3:0



Lídr extraligové tabulky z Litvínova se ocitl v nesnázích. Včera v Kladně prohrál potřetí v řadě, celkově počtvrté z pěti utkání. Navíc se zranili gólman Petr Franěk a klíčový obránce Jiří Šlégr. Domácím vystřílel triumf nečekaný hrdina Mrázek, jenž v sezoně téměř nehrál.

Sourhn 39. kola extraligy najdete zde >>>

Chvíli po utkání vylezl z kabiny v civilu gólman Franěk, šel velmi pomalu, nebylo mu do řeči. Byl ještě otřesený.

Hlasy trenérů
Petr Kasík (Kladno):
"Jsme rádi, že jsme utkání zvládli, protože máme velkou marodku. Škoda jen, že jsme ve druhé třetině nedali více gólů, takhle jsme museli hrát naplno až do konce. U toho vyloučení Kally jsme nikdo z nás nic neviděl, takže nevím, co se tam stalo. Údajně měl někoho kopnout, ale opravdu jsme neviděli, co se tam stalo, takže těžko se k tomu mohu vyjadřovat."

Jaroslav Hübl (Litvínov):
"Je to jednoduché hodnocení. Myslím, že jsme neodehráli dobrý zápas od jeho samého začátku. Domácí byli lepší, dali tři góly, my žádný, a proto zaslouženě vyhráli. Musíme spadnout na zem, začít u té jednoduchosti a více bojovat. Franěk má něco s krkem, ale nevím přesně, takže uvidíme, jak to bude vypadat. U Šlégra je to podobné, tam jsou to problémy se zády."

„Má něco s krkem,“ řekl k tomu kouč Jaroslav Hübl. V utkání dochytal už ve čtvrté minutě, když vyjel z branky a na levém kruhu se srazil s kladenským útočníkem Bělohlavem. Situace vypadala dramaticky, do kabin ale naštěstí gólman odbelhal na nohou.

Každopádně pokračovat nemohl a co s ním bude dál, to není jasné. Třetí třetinu sledoval jen ze střídačky i Šlégr, nepostradatelný pilíř defenzivy. Také on odstoupil ze zdravotních důvodů. „Ještě nevím, co s tím je, nechci to víc komentovat. Nechám to na doktorech,“ uvedl jen. Kouč Jaroslav Hübl upřesnil, že se jedná o poranění zad.

Kladno bylo včera živější, výhru si zasloužilo. „Z naší strany to byl kolektivní kolaps. Musíme se z toho poučit,“ reagoval Šlégr. Pokud v dnešním kole uspějí Pardubice, mohou se bodově na dosavadního severočeského lídra dotáhnout.

Utkání mělo nečekaného hrdina. Útočníka Františka Mrázka, který v této sezoně odehrál za Kladno teprve druhé utkání. A v předešlém průběhu si v elitní soutěži nezahrál vůbec! Jen pět zápasů v druhé lize za Jindřichův Hradec.

Důvod? V prvoligovém Ústí odmítl přistoupit na sedmdesátiprocentní snížení platu, vedení ho tedy potrestalo tím, že ho nepouštělo do zápasů. Nakonec ho osud zavál na hostování až do Kladna. „V extraligu už jsem ani nedoufal. Kladnu vděčím za šanci a budu se snažit jí splatit,“ reagoval Mrázek.

Zatím mu to vychází skvěle, včera extraligového lídra sestřelil dvěma góly. Herní pauza na něm vůbec nebyla vidět, sršela z něj energie. „Možná mi pomůže, že jsem trénoval a mám ušetřené nějaké síly,“ dodal Mrázek, který se do Kladna vrátil po třech letech. A i když vystřídal v lize několik týmů, právě v něm se mu daří nejvíc. Včera to znovu prokázal.

Geus Okna Kladno - Litvínov 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 19. F. Mrázek (V. Novák, Kuchler), 25. F. Mrázek (Hořava), 56. Horna (Frolík).
Rozhodčí: R. Svoboda - Charvát, Bádal. Vyloučení: 3:3, navíc Kalla (Kladno) 5 min. a do konce utkání. Bez využití.
Diváci: 1733.

Kladno: Kopřiva - Novotný, Hájek, Pavlas, Trončinský, Hořava, V. Kameš, Gudas - Diviš, Bělohlav, Martin Procházka - V. Novák, F. Mrázek, Kuchler - Horna, Kalla, Frolík - Valský, Stieler, Eberle. Trenéři: Müller a Kasík.

Litvínov: Franěk (4. J. Hübl ml.) - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Walter, Punčochář, Vobořil, Skuhrovec - J. Černý, Reichel, Bahenský - Kubinčák, V. Hübl, Trávníček - Jánský, Branda, Jenáček - Zíma, Heinisch, Šinkovič. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud