13. dubna 2009 • 13:08

Červenka s Bednářem ovládli statistiky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočníci Slavie Červenka a Bednář ovládli ofenzivní statistiky extraligy. Červenka vyhrál kanadské bodování i tabulku střelců play off, když v 18 zápasech nasbíral 24 bodů za 13 branek a 11 asistencí. Bednář skončil ve vyřazovací části druhý s 24 body za 12 gólů a stejný počet přihrávek.



Celkově Bednář, který vyhrál produktivitu v základní části, nasbíral za celou sezonu v součtu s 64 zápasy dlouhodobé soutěže 92 bodů za 39 tref a 53 asistencí. Tolik bodů v ročníku ještě nikdo v historii extraligy nezískal.

Nejlepšími nahrávači play off se stali plzeňští Martin Straka s Tomášem Vlasákem se třinácti asistencemi, o jednu méně měl na kontě Bednář.

Nejproduktivnějším obráncem byl Bednářův klubový spoluhráč Petr Kadlec, jenž si v 18 zápasech připsal 12 bodů za gól a 11 asistencí.

Nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech měl s deseti kladnými body Červenka. Nejhorší byl se sedmi zápornými body slávistický útočník Tomáš Micka. Další slávista Jiří Vašíček byl s 84 minutami nejtrestanějším hráčem play off.

Mezi brankáři měl nejvyšší úspěšnost zákroků 94,35 procenta vítkovický Jakub Štěpánek před Lukášem Mensatorem z mistrovských Karlových Varů (94,03).

Štěpánek se mohl přes čtvrtfinálové vyřazení se Slavií pochlubit i nejnižším průměrem 1,85 inkasované branky na zápas. Plzeňský gólman Jan Chábera dokázal udržet dvakrát čisté konto.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud