4. května 2009 • 15:39

Karlovy Vary představily nové posily

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Václav Pletka z Liberce a obránci David Hájek z Kladna, Ján Mucha z Českých Budějovic a Martin Parýzek z celku zámořské juniorské OHL Ottawa 67's jsou novými posilami hokejistů mistrovských Karlových Varů.



Z hostování v Mladé Boleslavi se vrací další zadák Tomáš Brňák. Novinářům to dnes řekl generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

Pro Západočechy je před novou sezonou klíčovým úkolem zacelit ztráty, které klub utrpěl v obranných řadách. Pro tým je citelný především odchod zkušeného Josefa Řezníčka, který ukončil kariéru.

Klub opustili také Jiří Hanzlík, Miroslav Duben a Petr Mudroch. Úlohu tahouna obranných řad by měl převzít Ondřej Němec.

"Bude se s tím muset poprat. V průběhu čtyř let odehrál ve dvojici s Řezníčkem spoustu zápasů a to byla pro něj velká škola. I díky tomu se dostal do reprezentace," uvedl Vaněk.

Rovnocennou náhradou za odcházející beky mají být noví hráči, jež Energie získala.

"V podstatě se všemi máme podepsané dlouhodobé smlouvy," podotkl Vaněk. Téměř beze změn jsou útočné řady. Klíčoví hráči, ať už Petr Kumstát, Václav Skuhravý nebo František Skladaný, v Karlových Varech zůstávají, uvedl Vaněk.

Navíc ofenzivu posílil kanonýr Pletka. Trenéři Josef Paleček, Mikuláš Antonik a Pavel Kněžický budou mít pro letní přípravu, která začne 10. května, k dispozici 28 hráčů.

Na led v nové multifunkční aréně by měl tým vyjet kolem 22. července. Tady už také Energie sehraje všechny přípravné zápasy včetně Tipsport Cupu. V přípravném kalendáři ani letos nechybí turnaj ve švýcarském Zugu.

"Dostali jsme pozvání na turnaje například v Rize a Omsku, ale to by bylo příliš nákladné," řekl Vaněk. Zajistit rozpočet klubu alespoň na úrovni uplynulé sezony bude pro klub klíčové. Poměrně výrazné pro něj budou náklady související s pronájmem v nové aréně.

Vaněk řekl, že se jen díky mistrovskému titulu podařilo udržet všechny sponzory včetně generálního, jímž zůstává Sokolovská uhelná. "A možná i někteří noví přibudou. I přesto však nelze počítat s tím, že budeme mít více peněz," uvedl.

Pro klub bude podle Vaňka nadcházející sezona náročná nejenom proto, že řada konkurentů bude chtít Energii sesadit, ale i kvůli změně haly. Nikdo zatím netuší, zda se atmosféra z "plecharény" přenese i do nové haly.

"Navíc se zařazujeme mezi kluby, které jsou v nájmu. Z toho plynou změny v termínech zápasů. Narušení pravidelného rytmu domácích a venkovních zápasů není moc dobré," dodal Vaněk.

Vaněk se vyjádřil i k současnému působení hráčů Karlových Varů na mistrovství světa. V případě brankáře Energie Lukáše Mensatora považuje fakt, že byl zařazen pouze jako třetí brankář, za faul na tohoto hráče.

"V bojích o titul chytal výborně, byl připravený nastoupit. Asi 95 procent fanoušků stále nepochopilo, proč šel na tribunu. Jsme rádi, že hraje alespoň Ondřej Němec," poznamenal Vaněk.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud