6. května 2009 • 18:45

Pöpperle na hostování do Plzně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový brankář Tomáš Pöpperle bude rok hostovat z pražské Sparty v Plzni. Čtyřiadvacetiletý gólman, který se loni vrátil do Sparty po dvouletém působení na farmě Columbusu v týmu nižší AHL Syracuse Crunch, míří na západ Čech výměnou za slovenského obránce Stanislava Hudce.



Uvedly to dnes internetové stránky plzeňského klubu.Od konce ledna poté, co Plzeň přestala počítat s Romanem Málkem, zaujal pozici jedničky Jan Chábera, který přišel na hostování ze Sparty.

Ta se teď rozhodla vsadit na Cháberu a pustila Pöpperleho, jenž v uplynulém ročníku odchytal 41 zápasů s průměrem 2,69 inkasované branky na zápas a úspěšností zákroků 91,9 procenta. V roce 2006 získal Pöpperle titul v německé lize s Eisbären Berlín.Plzeň, která si v minulé sezoně zahrála semifinále, prošla mnoha změnami.

Hlavního kouče Pavla Hynka střídá Marian Jelínek. Do obrany přišli Jaroslav Modrý z Liberce, Jiří Hanzlík z Karlových Varů, Daniel Boháč z týmu zámořské juniorské ligy QMJHL Rouyn-Noranda Huskies a do útoku Tomáš Tvrdík z Pardubic, Lukáš Hvila ze Zvolenu a Jan Stránský z celku Halifax Mooseheads z QMJHL.

Naopak odešli beci Martin Čakajík do Liberce, Jekabs Redlihs do Dinama Riga, Mario Cartelli s útočníkem Romanem Tomasem do Třince, Peter Fabuš zamířil do Mladé Boleslavi, Pavel Vostřák se vrátil do švýcarského Neuchatelu a Tomáš Kubalík odchází do zámoří, kde patří Columbusu. Nové angažmá si hledají gólman Martin Altrichter a bek Tomáš Pácal.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud