20. května 2009 • 19:40

Plzeňský hokej dostane 15 milionů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňští extraligoví hokejisté, kteří přišli o dosavadního generálního sponzora firmu Lasselsberger, by měli pro příští sezonu získat od radnice nebo od městem stoprocentně vlastněné firmy Plzeňská teplárenská 15 milionů korun.



ČTK to dnes řekl předseda představenstva Plzeňské teplárenské Roman Jurečko s tím, že dosavadní jednání stanovila zatím částku, nikoli formu podpory.

Vedení Plzeňské teplárenské, která na doporučení radních s hokejisty jednala, dnes radní informovalo o dosavadních dohodách. "Jakou formou by se měla podpora uskutečnit, zda jako dar, půjčka, nebo jako reklama, ještě není dohodnuté. Stejně jako to, od koho půjde," řekl Jurečko, který je zároveň městským zastupitelem.

Zdůraznil, že případná podpora profesionálních hokejistů by byla pouze na jednu sezonu, neboť jinak by byl ohrožen jejich start v extralize. Bylo by to zároveň výjimečné opatření, které by se v příštích letech nemělo rozhodně stát zvykem.

"Klub nám prostřednictvím generálního manažera Martina Straky řekl, že ta částka 15 milionů korun by jim stačila. Řekli také, že k sobě budou tvrdší a budou šetřit," uvedl Jurečko. Úspory by se tak měly projevit například v až dvacetiprocentním snížení platů hokejistů.

Jurečko předpokládá, že radní, kteří zároveň plní funkci valné hromady Plzeňské teplárenské, by mohli mít koncept dohody v pondělí. Pokud hokejisté dostanou záruku podpory, očekává Jurečko, že to "rozhýbe vody dalších sponzorů". Některé firmy a sponzoři totiž zatím při pochybnostech o finančním zajištění sezony váhali slíbit svůj příspěvek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud