5. června 2009 • 11:23

Straka bude v Plzni i prezidentem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým prezidentem hokejového klubu v Plzni se stal Martin Straka, který je zároveň kapitánem extraligového týmu i generálním manažerem. Olympijský vítěz z Nagana a mistr světa z Vídně 2005 nahradil ve funkci Romana Blažíčka.



Ten zastupoval dřívějšího hlavního partnera klubu společnost Lasselsberger, která však ukončila sponzorování západočeského klubu po uplynulé sezoně.

Straka rozšířil své pole působnosti v Plzni na středeční valné hromadě. Klub po ní na svých oficiálních internetových stránkách potvrdil, že šestatřicetiletý hráč ze svých peněz uhradil Asociaci profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) garanci ve výši sedm milionů korun, nutnou k udělení extraligové licence.

"K tomu má Martin ke klubu ještě pohledávky z minulé sezony. Nad svými penězi tak chce mít logicky kontrolu. Ale pokud se nám podaří získat strategického partnera, který do klubu vloží významnou částku, je Straka ochoten dát svou funkci k dispozici pro zástupce sponzora," uvedl generální ředitel klubu Jaromír Zavoral v MfDnes.

Na valné hromadě bylo dále rozhodnuto, že klub vstoupí do nadcházející sezony pod názvem HC Plzeň, a byly pozměny stanovy. Nově tak budou prezidenta klubu volit delegáti na valné hromadě a nikoli správní rada jako doposud.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud