3. srpna 2009 • 20:00

Kůrka trucuje, nepřijel na trénink

Autor: zet
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stává se z toho zajímavá kauza. Tomáš Kůrka se měl hlásit v Táboře, kam byl přeřazen na hostování z HC Mountfield. Jenže k tréninku se nedostavil! A na úterní odpoledne plánuje s agentem Jaromírem Henyšem svolat tiskovku.



„Mezi důvody přeřazení hráče Tomáše Kůrky patří jistě i opakovaný nesouhlas s předkládanými návrhy ze strany klubu na úpravu platového a prémiového řádu,“ stojí v oficiálním prohlášení českobudějovického klubu.

Právě fakt, že 27letý útočník nepřistoupil na návrh o snížení smlouvy, vyprovokoval celý konflikt.

Vedení klubu za to potrestalo Kůrku přeřazením na „farmu“ do Tábora. Hostování má platnost do konce kalendářního roku.

„Pro obě strany při splnění určitých podmínek existuje cesta nazpět a opětovné zařazení hráče Tomáše Kůrky na soupisku extraligového týmu není v žádném případě vyloučeno,“ uvádí dále klub v prohlášení na svém webu.

Jenže po návratu na jih Čech už ani tak litvínovský odchovanec netouží. „Momentálně se nechci k celé záležitosti hlouběji vyjadřovat, abych nepoškozoval klub, ačkoliv on mě poškodil. Vše se bude oficiálně řešit ve středu,“ řekl Kůrka Sportu s tím, že z tréninků v Táboře je pro tento týden omluven. „Ze zdravotních důvodů,“ poznamenal.

O tom, že tahle kauza se bude nadále řešit, nikdo nepochybuje.

„Zatím si vůbec nejsem vědom, jak jsem se do téhle situace dostal. Mám danou smlouvu a plnil jsem ji, tak bych chtěl, aby ji plnila i druhá strana. Navíc nechápu, jak se může stát to, že hráč nominovaný na další akci národního týmu, je poslán do první ligy,“ uvedl Kůrka.

Pokud nenajdou obě strany společnou řeč, třeba v podobě vypovězení Kůrkovy smlouvy, celá kauza se bude pravděpodobně řešit právní cestou.

Tiskové prohlášení Českých Budějovic
Mezi důvody přeřazení hráče Tomáše Kůrky patří jistě i opakovaný nesouhlas s předkládanými návrhy ze strany klubu na úpravu platového a prémiového řádu. Tento svůj postoj Tomáš Kůrka prezentoval veřejně i před zbytkem kabiny A-týmu, čímž výrazně narušoval týmovou koncepci a snahy vedení klubu o dohodu s ostatními hráči základního kádru. Klub proto využil svého práva, které mu uděluje hráčská smlouva a postoupil s platností od 1. srpna tuto smlouvu v rámci hostování prvoligovému klubu HC Tábor, který má na základě smlouvy o spolupráci k českobudějovickému HC MOUNTFIELD prakticky status farmy.

Klub HC MOUNTFIELD věří, že Kůrkovy nezpochybnitelné hokejové přednosti mohou významnou měrou pomoci nováčkovi 1. ligy z Tábora v úspěšném rozjezdu prvoligové sezony. HC MOUNTFIELD zároveň nikdy neoznačil přeřazení hráče Tomáše Kůrky do prvoligového Tábora jako trvalé, čili pro obě strany při splnění určitých podmínek existuje cesta nazpět a opětovné zařazení hráče Tomáše Kůrky na soupisku extraligového týmu není v žádném případě vyloučeno.

O problémech s hráčem samotným nejlépe hovoří nejen fakt, že se bez řádné omluvy nedostavil na úvodní trénink hokejistů Tábora, nýbrž i skutečnost, že před svědky odmítl převzít oznámení o hostování v klubu HC Tábor. To mu následně v souladu s uzavřenou hráčskou smlouvou muselo být zasláno poštou dne 31.7.2009 a toto oznámení bylo téhož dne posláno na vědomí mailem jeho hráčskému zástupci Jaromíru Henyšovi.

Hráč Tomáš Kůrka se prostřednictvím svého agenta Jaromíra Henyše v současné době snaží všemožně napadnout platnost uzavřené hráčské smlouvy. V souvislosti s tím chce klub HC MOUNTFIELD vyvrátit informace o tom, že by klub dlužil hráči poslední červnovou výplatu s červencovou splatností. Částka, která hráči náleží, byla klubem uhrazena v plné výši.

Stejně tak klub HC MOUNTFIELD odmítá tvrzení Jaromíra Henyše o tom, že klub měl povinnost ve svém oznámení o hostování hráče uvést výši platu, která hráči po dobu jeho působení v klubu HC Tábor náleží. Výše této částky je ošetřena hráčskou smlouvou mezi Tomášem Kůrkou a klubem HC MOUNTFIELD, kterou od 1.8.2009 převzal HC Tábor.

Klub HC MOUNTFIELD a.s.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud