24. září 2009 • 12:40

Naštvaný Reichel: Televize nemá v masérně co dělat!

Autor: Vladimír Škaloud
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí tým základní části minulé sezony tápe. Litvínov zatím vůbec nepřipomíná semknutou partu válcující jednoho zvučnějšího a movitějšího soupeře za druhým. Žlutočerná mašina z nejmenšího extraligového města se zadrhla.



Nahodit řemen se zatím nedaří. I když... Litvínov prohrál posledních pět utkání a v tabulce se krčí na předposledním místě. Hůře je na tom už jen nováček z Brna.

Výsledkovou mizérii Severočeši neuťali ani v úterý v Liberci. „Ale už se na naši hru dalo dívat. Hráli jsme asi nejlepší hokej v sezoně,“ hlásí Robert Reichel, v Litvínově muž několika profesí a přirozený vůdce.

Jako kapitán a sportovní manažer klubu nese za výsledky přímou odpovědnost. A je znát, že nezdary ho pořádně žerou. „Není to příjemný,“ utrousí. „Pokud ale budeme k dalším zápasům přistupovat jako v Liberci, tak se to zlomí a přijde vítězná šňůra,“ je přesvědčen.

Robert Reichel se raduje z druhého gólu. V pozadí Tomáš Brňák Robert Reichel se raduje z druhého gólu. V pozadí Tomáš BrňákFoto ČTK

V úterý jeho tým stejně jako v předchozích čtyřech případech na body nedosáhl, ale Reichla potěšil záblesk naděje. „Samozřejmě to nebylo perfektní, ale aspoň jsem tam už viděl něco z loňského mužstva,“ připomíná. „Doteď mi tam scházela bojovnost, odhodlání.“

To by mohlo znamenat, že mužstvo po nečekaném úspěchu v minulé sezoně, kdy sice vypadlo už ve čtvrtfi nále play off , ale s později mistrovskými Karlovými Vary, podlehlo sebeuspokojení. „Nemůžu mluvit za všechny, do nikoho nevidím, ale to bych neřekl,“ odmítá Reichel.

Šlégr: Bolí to, ale jedu dál »

Litvínovský šéf proto zatím ani nechce do týmu nějak zasahovat, věří současnému kádru. „Momentálně máme mužstvo, které jsme tady chtěli mít. V jeho silách určitě je, aby to zlomilo a začalo hrát tak, jak si všichni představujeme,“ je přesvědčen.

„Pokud by se ale vyskytla nějaká možnost výměny, o které bychom byli přesvědčeni, že nám pomůže, stát se může cokoliv,“ nezavrhuje případné trejdy.

Když se nedaří, bývají jako první na ráně trenéři. V Brně se o tom přesvědčil Vladimír Kýhos už po čtvrtém kole. Litvínovští Jaroslav Hübl s Jiřím Kučerou se však zatím podle všeho o práci bát nemusí, jejich případné odvolání není na pořadu dne, vedení jim důvěřuje.

„Na ledě přece nehrají trenéři, ale hráči,“ připomíná Reichel. „Pokud by k mužstvu přišel kdokoliv jinej, stejně by to museli odehrát hráči. Pro mě je nejdůležitější, že se mužstvo začíná zvedat. Ten Liberec mi udělal radost.“

Litvínovské vedení ani nestaví před mužstvo nějaká ultimáta, kolik bodů musí v určitém počtu následujících utkání udělat. „Chceme vyhrát nejbližší zápas,“ usměje se kapitán. „Jestliže se nám to podaří, můžeme se od toho odrazit.“ Možnost k tomu bude tým mít už zítra, kdy přivítá Mladou Boleslav.

Reichel u toho nebude chybět, i když na televizních záběrech z Liberce se během utkání objevil v péči masérů. „Myslím, že televize překročila svá práva. Sice má povoleno jít do kabiny, ale ne do prostor, kde se masíruje,“ zlobí se.

„Navíc se nejednalo o nic mimořádného, ale o běžnou rutinu. Fyzicky se cítím dobře, únava je teď spíše psychická. Doufám, že se z toho všichni rychle vyhrabeme.“

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud