Miroslav Horák
27. září 2009 • 19:21

Pardubice se po blamáži zvedly

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Brněnská Kometa dál kupí bídné výsledky a vytrvale rozmnožuje zoufalou bilanci v extralize. Už tak zdecimované sebevědomí si Pazourkova tlupa ponížila v Pardubicích. Kometa nestačila na důraznějšího, agresivnějšího soka a padla 3:6.



Pohled do tabulky je všeříkající. Za devět kol Brno „urvalo“ jediný bod za porážku po nájezdech ve Vítkovicích, skóre je taktéž výmluvné – 16:39.
Zato na východě Čech si oddechli, po pátečním kolapsu v Kladně (0:6) se tým Dominika Haška vzepjal a solidním výkonem potěšil výtečnou, skoro desetitisícovou návštěvu v ČEZ Areně.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>

Chronickým problémem Komety je nástup do práce. I v 9. kole Brněnští proflákali úvodní minuty. Ve 13. minutě už to bylo 3:0 pro domácí a gólman Hylák se musel stydět. Jednak proto, že z pěti úvodních ran chytil jen dvě a také z toho důvodu, že nelapil Píšovu gólovou střelu z povážlivé dálky.

Pardubický bek se napřahoval skoro od červené čáry, vypálil ještě před modrou a Hylákova lapačka puk jen ztlumila na cestě do branky.
Uznejte sami, co pak s tím…

„Nezačali jsme vůbec dobře, ihned jsme inkasovali tři góly a tenhle začátek prakticky celé utkání rozhodl,“ uznal kouč poražených Pavel Pazourek. Ani po jeho nástupu se Brno nezvedlo, dál se topí v mizérii.

Jiří Dopita v dresu Komety Brno.
Jiří Dopita v dresu Komety Brno.
Přesto se hosté nepoložili do absolutní deprese a budiž jim ctí, že na led nehodili ručník. V půli zápasu se přiblížili zápletce na stav 4:2, ale k většímu drama už se nepropracovali.

Je to pořád dokola – nedůsledné bránění beků i útočníků, hrubé individuální chyby. „Sice jsme snížili na dva góly, ale po nástupu do třetí třetiny jsme z třetiny nevyhodili puk, domácí zvýšili na 5:2 a pak už se zápas jen dohrával. Věděli jsme, že už to nepůjde,“ vytušil Pazourek.

Pardubice se fanouškům rehabilitovaly za předchozí slabotu na ledě Patery a spol. Dvěma góly a jednou asistencí k tomu výrazně přispěl obránce Jan Kolář.

Souhrn kola >>>

„Hattrick jsem nedal, takže do týmové kasy nic platit nemusím. U nás máme vypsané poplatky jen za tři góly. Tak alespoň nebude pokuta,“ usmíval se zadák po svém bodově nejlepším zápase extraligové kariéry.

Obě trefy zacílil ze střední vzdálenosti. „Ale fakt, že znám jejich gólmana Sašu Hyláka v tom nehrál roli,“ připojil Kolář.

Pardubice tak podruhé bodovaly naplno. Porazily však jen nejslabší Kometu a druhý nejhorší tým z Litvínova. A to je málo. Lepší to není i kvůli častým chybám v defenzivě, ani Hašek nezáří. „Do útoku to klape, ale musíme zapracovat na obraně. Tam jsou ještě velké rezervy,“ dobře ví Kolář.
Kterým směrem se úspěšnost Pardubic vydá může naznačit úterní šlágr v Praze se Slavií.

HC Eaton Pardubice - HC Kometa Brno 6:3 (3:0, 1:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. Cetkovský (Kolář II), 11. Kolář II (Somík), 13. Píša, 26. Zohorna (Cetkovský, Hašek), 42. Kolář II, 47. Starý (Koukal) - 21. Erat (Bičánek, Ovčačík), 35. R. Dlouhý (Bičánek), 60. Korhoň (Procházka, Mojžíš). Rozhodčí: Fraňo, Mikula - Bryška, Chytil. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 9797.
Pardubice: Hašek - Kočí, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Mocek, Šeda - P. Sýkora, Špirko, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Cetkovský, Zohorna, Somík - Klejna, Divíšek, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Kometa Brno: Hylák - Bičánek, Ovčačík, Houdek, Zubíček, Mojžíš, Kántor - Erat, Dopita, Ludvík - Vondráček, Vorel, Klimt - J. Svoboda, Pucher, Selingr - Korhoň, R. Procházka, R. Dlouhý - Brabenec. Trenéři: Pazourek a Baďouček.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud