4. října 2009 • 20:06

Přestřelku v Plzni vyhrál Litvínov

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Litvínova vyhráli na ledě Plzně 5:4. Po divoké úvodní šestiminutovce vedli hosté už 3:1, přesto domácí v dokázali do druhé přestávky vyrovnat na 4:4. O osudu útočně laděného zápasu rozhodl svým druhým gólem v utkání ve třetí třetině František Lukeš.



Indiánům nepomohl ke zlomení šňůry porážek vrcholící debaklem v derby proti Karlovým Varům ani návrat Martina Straky do sestavy. Kapitán Plzně přitom dal jednu branku a dvě připravil pro Tomáše Vlasáka.

Již v 10. vteřině za sebou zapomněli obránci hostů Bomersbacka, a ten po dlouhé přihrávce Bendy v samostatném úniku střelou mezi Hüblovy betony otevřel skóre.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>

O dvacet vteřin později ovšem zaspali ve středním pásmu i domácí beci a po přečíslení dva na jednoho vyrovnal Černý přesnou ranou zápěstím z pravého kruhu. Za chvíli navíc unikajícího Lukeše fauloval Hanzlík a rychlý obrat dokonal z následného trestného střílení sám postižený hráč.

Otřesení Západočeši se mohli vrátit do děje v 6. minutě. Straka ale zblízka nepřekonal pozorného brankáře Hübla a naopak z protiútoku přidal třetí branku Litvínova ujíždějící Jánský.

Poté si vzal kouč domácích Jelínek oddechový čas a jeho svěřenci po něm zlepšili defenzivní práci. Dokonce si postupně vynutili nápor v útočném pásmu. V sérii plzeňských přesilovek nejprve Hübl zlikvidoval Vampolův nájezd, pokus Kracíka i teč Tvrdíka.

Straka: Nesmíme dělat takové chyby >>>

V 16. minutě ale Straka zády k brance usměrnil do sítě Bendovo nahození a hosté opět vedli pouze o gól. Dvoubrankový náskok však Severočechům vrátil o půl minuty později Majdan, který překvapil Francouze střelou z otočky.

Prostřední část zahájili obě mužstva útočně. Při přečíslení nepřekonal Hübla rychlou střelou Tvrdík a na druhé straně bombou z mezikruží neprostřelil Francouze Černý. Pak se zběsilé tempo hry uklidnilo.

Souhrn kola >>>

V polovině utkání se ale hosté často dopouštěli nedovolených zákroků, za což je potrestal při dvojnásobné přesilovce u pravé tyčky číhající Vlasák. Další přesilovku pět na tři hosté ubránili. Přesto tři vteřiny před druhou sirénou v jednoduché početní výhodě domácí vyrovnali, když Straka vybídl nezištnou asistencí před prázdnou branku ke skórování znovu Vlasáka.

Na začátku třetí třetiny využili přesilovku také hosté, když se po chytré přihrávce Reichla zpoza branky trefil přesně pod horní tyčku Lukeš. Domácí ve snaze o další srovnání stavu vrhli síly směrem dopředu. Zbrzdil je ale pětiminutový trest Mezeie. V oslabení ale paradoxně ujel plzeňský Adamský a domácí se po zákroku na něj dožadovali trestného střílení.

Ve 47. minutě hosté pohrdli krátkou přesilovkou pět na tři, během níž nepřelstil zblízka Francouze Reichel. Domácí poté vycítili šanci. Sevřeli hosty v jejich obranném pásmu, ale i přes závěrečnou power play už si větší příležitost nevypracovali.

HC Plzeň 1929 - HC Benzina Litvínov 4:5 (2:4, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Bomersback (Benda), 16. Straka (Benda, Modrý), 33. Vlasák (Straka, Bomersback), 40. Vlasák (Straka, Modrý) - 1. J. Černý (V. Hübl, Gureň), 3. Lukeš z trest. střílení, 6. Jánský (Reichel, Kroupa), 17. Majdan (Punčochář), 43. Lukeš (Reichel).
Rozhodčí: Jeřábek, Husička - M. Čech, Vengřín.
Vyloučení: 6:11, navíc Mezei (Plzeň) 5 min. a do konce.
Využití: 3:1.
Diváci: 5881.

Plzeň: Francouz - Benda, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, O' Brien, Mezei - Bomersback, M. Straka, Vlasák - Adamský, Vampola, Tvrdík -Scofield, Jan Kovář, Matějovský - Kracík, M. Heřman, Dvořák. Trenéři: Jelínek, Razým a Pejchar.
Litvínov: J. Hübl - Kroupa, Kubát, Švarný, Gureň, Punčochář, Skuhrovec - Jánský, Reichel, Lukeš - J. Černý, V. Hübl, Jenáček - Majdan, Vopat, Trávníček - Heinisch, Gerhát, Bojer. Trenéři: Kučera a Šlégr.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud