6. října 2009 • 20:45

Kometa slaví, nováček udolal mistra

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brněnská Kometa se raduje z další výhry, byť po nájezdech. Na ledě mistrovských Karlových Varů dokázala v poslední třetině dohnat jednogólové manko a v samostatných nájezdech pak rozhodnul Jakub Šindel.



Domácí v KV Aréně tak podlehli popáté ze sedmi zápasů. Moravané naopak po jedenáctizápasovém čekání na úspěch vyhráli podruhé za sebou. V rozstřelu se za vítěze trefili Jakub Šindel a Roman Erat, finská posila Sasu Hovi naskočila na nájezdy za Jiřího Trvaje a neinkasovala.

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

Domácí začali opět v brance se Sáblíkem, který vychytal dosavadní dvě výhry z šesti zápasů a dostal přednost před Mensatorem. Karlovarský gólman čelil v úvodu pokusům Komety z bezpečné vzdálenosti, Trvaje prověřil ve čtvrté minutě domácí kapitán Skuhravý. V polovině úvodní části zahrozil opět Skuhravý i s Kumstátem, ale v 11. minutě se měnilo skóre na druhé straně. Puk za Sáblíkova záda protlačil Pucher.

Domácí se pak ubránili ve zkrácené přesilovce, sami ale dvě vyloučení Brna také nevyužili. V největší šanci se ocitl po přihrávce Melenovského Hluchý, ale nestihl lépe zakončit. V úvodu druhého dějství se ubránili v oslabení Karlovarští i díky Sáblíkovi a ve 24. minutě mohl vyrovnat osamocený Melenovský, ale Trvaj včas zasáhl betonem. Gólman Komety kryl o chvíli později i Dejovu dorážku.

Úřadující mistr se ale prosadil v přesilovkách. V 27. minutě se střela Skuhravého odrazila od zadního mantinelu na levou stranu k Pletkovi, který pohotově srovnal stav. V polovině utkání také v početní výhodě Pechovu přihrávku mezi kruhy poslal za Trvajova záda Košťál.

SOUHRN KOLA >>>

V 35. minutě mohl smazat ztrátu Brna Ludvík, ale nepřekonal ležícího Sáblíka, vzápětí z brejku se po přečíslení dvou na jednoho nepodařila po Pechově výzvě střela Košťálovi. A hned v 37. minutě trefil brněnský Dlouhý tyč.

V úvodu třetí třetiny se naskytla Západočechům početní výhoda, ale Trvaje v ní nepřekonal Hluchý a následně ani Dej. V 43. minutě se radovala z vyrovnání Kometa, když Šindel přihrál zpoza branky volnému Ludvíkovi a Sáblík neměl proti jeho střele šanci. Brno pak ještě nevyužilo přesilovku, v dalších minutách podrželi své týmy při několika šancích oba brankáři.

V závěru třetí části hráli domácí po nedovoleném zákroku Melenovského a Skuhravého vyhození puku do hlediště 42 vteřin ve třech proti pěti, ale ubránili se. Na nájezdy vystřídal Trvaje Hovi a nepřekonali jej Pletka ani Melenovský. Za Brno se sice netrefil Dopita, ale Šindel s Eratem Sáblíka překonali.

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 2:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky:
27. Pletka (Skuhravý, Melenovský), 30. Košťál (Pech, Dej) - 11. Pucher (Vondráček), 43. Ludvík (Šindel), rozhodující sam. nájezd Šindel.
Rozhodčí: Homola, Jeřábek - Bláha, Kostka.
Vyloučení: 6:5.
Využití: 2:0.
Diváci: 3996.

Karlovy Vary:
Sáblík - Němec, Mucha, Dobroň, Hájek, Tribuncovs, Čutta, Parýzek, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Pletka - Melenovský, Kristek, Hluchý - Dej, Pech, Košťál - Zucker, Haščák, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Kometa Brno: Trvaj (na sam. nájezdy Hovi) - Richter, Bičánek, J. Novák, Ovčačík, Houdek, Zubíček - Erat, Dopita, Vorel - Šindel, Huml, Ludvík - Vondráček, Pucher, R. Dlouhý - J. Svoboda, R. Procházka, Brabenec. Trenéři: Pazourek a Baďouček.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud