6. října 2009 • 20:37

Kladno zabralo venku, odnesl to Litvínov

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kladna se dočkali prvního tříbodového vítězství na soupeřových kluzištích v této sezoně, když vyhráli v Litvínově vysoko 6:1. Domácí sice otevřeli skóre zápasu, ale poté již mířili do černého pouze hosté, v jejichž dresu vynikl Pavel Patera.



Kapitán Středočechů si připsal čtyři body za dvě branky a dvě nahrávky.

Ihned po 33 vteřinách od úvodního vhazování fauloval Jánský a hosté tak měli možnost zahrát si přesilovou hru, kterou málem využil Bělohlav, ale trefil pouze tyč Hüblovy svatyně.

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

V páté minutě si domácí zahráli osm vteřin přesilovou hru pěti proti třem, kterou sice ještě využít nestihli, poté ovšem následovala klasická přesilovka, kterou již využít dokázali. Úspěšným střelcem se stal Viktor Hübl, který propálil od modré vše, co mu stálo v cestě.

V polovině prvního dějství nabil Švarný Jenáčkovi, jehož střelu bez přípravy však reprezentační brankář Kopřiva bleskurychlým přesunem k pravé tyči zlikvidoval. Hosté se vyrovnání dočkali minutu před koncem první třetiny.
Šmach nahodil puk od modré na Hüblovu branku, ten toho příliš neviděl a puk skončil až za jeho zády. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Hübl: Byla to katastrofa, musíme se fanouškům omluvit >>>

Druhá část začala stejně, jak skončila ta úvodní, tedy náporem kladenských hokejistů. V první šanci se ocitl Kuchler, ale Hübl jeho pokus vyrazil. Na druhé straně se prosmýkl přes kladenského obránce Jánský, ale jeho střela skončila smolně pro domácí pouze na horní tyči Kopřivovy branky.

Ve 27. minutě měli domácí příležitost, jak se dostat do vedení, ale nedokázali využít dvouminutovou přesilovou hru pěti proti třem a to se jim stalo osudným.

SOUHRN KOLA >>>

V polovině utkání totiž překonal Hübla kličkou do bekhendu kladenský kapitán Pavel Patera a načal tak svůj galavečer. Ve 34. minutě Patera mazácky vyřešil přečíslení dvou na jednoho, když přihrál Tomajkovi před odkrytou branku a pro toho už nebyl problém poslat hosty do dvoubrankového vedení. A to ještě nebylo v druhém dějství vše.

Ve 39. minutě ujeli v oslabení dva nejzkušenější kladenští hokejisté Patera s Františkem Kaberlem, který svému kapitánovi perfektně přihrál a Patera s chladnou hlavou poslal puk do horního růžku Hüblovy branky.

Ve třetím dějství opět pokračovala kladenská kanonáda. Ve 44. minutě zvýšil skóre na 1:5 Eberle. Za 22 vteřin dal konečnou podobu výsledku kladenský obránce Kameš a vyhnal tak Hübla z branky, místo něho naskočil letos již podruhé během pěti dnů junior Brzobohatý.

Poté si již hosté výsledek v klidu pohlídali a přerušili tak venkovní sérii porážek, kdy nedokázali bodovat čtyřikrát po sobě.

HC Benzina Litvínov - HC Geus Okna Kladno 1:6 (1:1, 0:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 7. V. Hübl (J. Černý) - 19. Šmach, 30. Patera (V. Kameš, Bělohlav), 34. Tomajko (Patera, Šmach), 39. Patera (F. Kaberle, V. Kameš), 44. Eberle (Stieler, Kuchler), 44. V. Kameš (Patera, Bělohlav).
Rozhodčí: Polák, Mikula - Čech, Vengřín.
Vyloučení: 7:8.
Využití: 1:2.
V oslabení: 0:1.
Diváci: 3150.

Litvínov: J. Hübl (44. Brzobohatý) - Kroupa, Kubát (21. Stříteský), Švarný, Gureň, Punčochář, Skuhrovec - Jánský, Reichel, Lukeš - J. Černý, V. Hübl, Jenáček - Kubinčák, Vopat, Trávníček - Majdan, Gerhát, Bojer. Trenéři: Kučera a Šlégr.
Kladno: M. Kopřiva - V. Kameš, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, Trončinský, J. Dlouhý - Diviš, Patera, Tomajko - Bělohlav, Čurilla, Valský - Bílek, Kalla, Frolík - od 41. navíc Eberle, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a P. Kasík.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud