31. prosince 2009 • 11:42

Černý obvinil Jágra: Chce prodat extraligu

Autor: Vladimír Škaloud
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Palácová revoluce otřásla kladenským hokejem. K výsledkové mizérii předposledního týmu extraligy se přidal i vnitřní rozkol. V pondělí se novým ředitelem klubu stal kladenský exprimátor Volf. Reakcí je včerejší odstoupení dosavadního generálního manažera Černého.



Ten se hned obul i do prezidenta klubu Jágra, který podle něj chce prodat extraligovou licenci! Pak by Kladno přišlo o svoji chloubu, nejvyšší hokejovou soutěž.

„Je to moje domněnka, ale samozřejmě pro to nemůžu mít žádné důkazy. Jen vím, že o prodeji extraligy pan Jágr mluvil,“ řekl včera Sportu Otakar Černý. „Jedním z důvodů mého odchodu je to, že bych nechtěl být spojený s tím, aby se po 85 letech na Kladně prodával hokej.“To je nařčení jako hrom, které vyvolává velké jiskření.

Černého k rezignaci prý vedly i jiné důvody. „Třeba to, že pan Jágr neslyšel na změny, které jsem inicioval už delší dobu,“ poznamenal. „Necítil jsem z jeho strany důvěru. Usoudil jsem, že moje role v klubu končí a že tam jsem nadbytečný.“

Zmíněné změny se zřejmě měly týkat především složení realizačního týmu. „Kdyby bylo po jeho, tak by se trenéři měnili už asi desetkrát,“ odtušil Jaromír Jágr senior. „Nejsem ale takový, abych je odvolával. Problém nevidím v trenérech, ale v komunikaci. Ta je důležitá.“

Výkonný ředitel Kladno Wolf slibuje: Extraligu neprodáme >>>

Právě změnit klima uvnitř klubu má Milan Volf, někdejší primátor města. Ke kladenskému hokeji měl vždy blízko, kvůli jeho podpoře byl dokonce obviněn ze zneužití pravomoci veřejného činitele.

Volf s Černým také dlouho platili za přátele. „Náš vztah prošel zajímavým vývojem, teď už kamarády nejsme. A pan Jágr to moc dobře ví,“ říká Černý. „Jak znám Milana Volfa, tak po mně začne plivat, kolik jsem tam ukradl hokejek a všeho,“ dodává s despektem.

Volfův příchod do klubu byl pro Černého posledním signálem k tomu, aby za sebou zavřel dveře. „Z toho jsem pochopil, že mě tam nikdo moc nechce. Jen tam sedět a nic nedělat nemám zapotřebí,“ tvrdí.

„Zůstal bych úplně bez kompetencí, které už beztak byly hodně omezené. Nikdy jsem to ale nevykládal, byl jsem loajální, bral jsem to tak, že když tam sedím, nesu kůži na trh. Byť na mě byli fanoušci naštvaní, což jsem cítil jako nespravedlnost, protože některé kroky, které bych považoval za správné, jsem prostě nemohl dělat.“

Černého se dotklo, že do klubu přišel člověk s většími pravomocemi, než které měl jako generální manažer sám. „To samozřejmě zamrzí,“ přitaká.

„Nejhorší ale je, že po devítileté spolupráci šéf nemůže přijít a říct: ´Už s tebou nejsem spokojený, končíš´. To by bylo normální, považuji to za elementární slušnost.“ Černý se tak s klubem, kde v mládežnických kategoriích hrával po boku Jaromíra Jágra mladšího, definitivně loučí.

„Kladno bude vždycky moje srdeční záležitost. Přeju mu jen štěstí. Třeba se teď po mém odchodu dostaví. “

Hokeji se Černý v nejbližší době věnovat nehodlá. „Oslavím Silvestra, potom vystřízlivím. Určitě si dám nějakou dovolenou a dál se uvidí,“ říká s úsměvem.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud