12. ledna 2010 • 14:28

Hnilička ve Slavii končí. Po třech zápasech

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Milan Hnilička v hokejové Slavii dlouho nezůstal. Vedení pražského klubu s ním ukončilo spolupráci po pouhých třech zápasech, do nichž šestatřicetiletý gólman zasáhl.



Původně měl být v klubu na hostování z Liberce do konce sezony.

"Nebudeme tu mít Milana jen proto, aby s námi trénoval. Do branky jsme s ním již nepočítali, takže jsme ukončili i jeho hostování," řekl ČTK trenér Slavie a zároveň generální manažer klubu Vladimír Růžička.

Trojnásobný světový šampion a olympijský vítěz z Nagana Hnilička se ve Slavii připravoval od 9. prosince minulého roku a před Vánocemi se s klubem dohodl na angažmá.

"Určité naděje jsme do něho po příchodu vkládali," uvedl Růžička s tím, že se je nepodařilo naplnit podle představ klubu. "Milan navíc přišel v čase, kdy se nám celkově nedaří," dodal kouč úřadujícího vicemistra, který utrpěl v posledních osmi zápasech sedm porážek.

Slavii zůstává dvojice brankářů Robert Slipčenko - Stanislav Neruda. "Dominika Furcha máme v Havlíčkově Brodě, navíc máme stále možnost využít střídavého startu u zkušeného Zdeňka Orcta," řekl Růžička.

Hnilička nadále patří libereckým Bílým Tygrům. Ve Slavii odchytal tři utkání, klub všechna prohrál. Hnilička v průměru inkasoval 4,38 branky na zápas s úspěšností zákroků 83,33 procenta.


Hnilička v akci.
Hnilička v akci.

"Mrzí mě to, ale takhle se to prostě vyvinulo. Nechytal jsem tolik, kolik jsem potřeboval,“ řekl Hnilička v rozhovoru pro Deník Sport. „Určitě by mi prospělo, kdybych dostal šanci chytat třeba pět zápasů za sebou, abych měl možnost se do toho dostat."

Pro Hniličku to nemusí znamenat pouze konec slávistického angažmá, ale dost možná i celé hokejové kariéry. „Je to možné. Ale ještě se pokusím zabojovat," prohlásil. "Hokej je můj život, nese to s sebou dobré i špatné stránky. Tohle vypadalo jako výborná šance, nakonec to bohužel nevyšlo, jak jsme si všichni představovali."

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
4
Finále
Články odjinud


Články odjinud