3. března 2010 • 20:56

Boleslav na Haška neměla, naděje je pryč

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli v utkání 51. kola extraligy s Pardubicemi 0:2 a kouč Jan Tlačil se tak bodové zisku v premiéře na lavičce Středočechů nedočkal.



Bruslařský klub ztratil definitivně naději na postup do play off, navíc klesl z desátého na třinácté místo a před posledním Kladnem má náskok jen sedmi bodů. Pardubice naopak mohou ještě v závěrečném kole bojovat o druhé místo se Zlínem.

Do první větší šance dostal domácí útočník Pabiška, který se v olympijské pauze zotavil po zranění zhmožděné krční páteře. Při přesilové hře domácího týmu z dobré pozice těsně minul hostující klec, do které se postavil Hašek. První třetina přinesla vyrovnanou partii, v které nebylo k vidění mnoho vyložených šancí.

Pouze hostující Píša od modré čáry vyprášil domácímu gólmanovi Schwarzovi betony, na druhé straně vyzkoušel ještě před koncem úvodní části Haškovu pozornost Nouza, ale pravý beton zkušeného pardubického gólmana kotouč vychýlil mimo tři tyče.

Pardubická radost: Petr Koukal (vlevo) a Aaron MacKenzie gratulují Dominiku Haškovi k vychytané nule
Pardubická radost: Petr Koukal (vlevo) a Aaron MacKenzie gratulují Dominiku Haškovi k vychytané nule

Obrany a gólmani obou týmů divákům radost ze vstřelené branky odepřeli i v druhé části utkání. Někteří hráči ovšem nebyli daleko od otevření skóre. V úvodu prostřední části se do slibné pozice dostal domácí kapitán Král, ale kotouč z jeho hole skončil v Haškově lapačce.

V boleslavské svatyni musel před dotírajícími hosty několikrát zasahovat její strážce Schwarz, který byl jednou málem překonán. Hostující útočník Sýkora domácího gólmana prostřelil mezi betony, ovšem v další cestě kotouči stála pravá tyč brankové konstrukce.

Boleslav měla na konci třetiny jedinečnou příležitost k otevření skóre, když měla 73 vteřin trvající výhodu dvou hráčů v poli, ale Hašek nemusel zasahovat ani jednou.

Tomáš Frolo (vlevo) z Mladé Boleslavi v potyčce s pardubickým Adamem PineaultemFoto Pavel Mazáč (Sport)

Závěrečnou třetinu začali mírným tlakem domácí, ale jejich šance končily na vždy připraveném brankáři Haškovi. Tlak se pomalu rozplynul a naopak převzal otěže zápasu soupeř z Pardubic.

Na dlouhé chvíle se usadil v obranném pásmu domácích, kteří občas ztráceli přehled, i když se hrálo v plném počtu. Tento tlak hostů také přinesl první branku utkání. Domácí nedokázali vyvézt kotouč ze své třetiny, soupeř se ho zmocnil a po dvou přihrávkách se k zakončení dostal Somík, který přesnou střelou k pravé tyči nedal Schwarzovi šanci.

Po inkasované brance domácí nesložili zbraně, ale jejich zakončení při šancích nebylo důrazné. Minutu před koncem si vzal ještě trenér Tlačil oddechový čas, po kterém již Schwarze neposlal do branky. Domácí tým ale neudržel puk v útočné třetině, dostal se k němu Cetkovský a 26 vteřin před koncem pečetil vítězství hostů do prázdné branky.

BK Mladá Boleslav - HC Eaton Pardubice 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky:
52. Somík (Pineault, Zohorna), 60. Cetkovský. Rozhodčí: Šír, Homola - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 3610.
Mladá Boleslav: Schwarz - Frolo, Jiruš, Žabka, Jindra, Lehikoinen, Duben - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Pabiška, Král, Sup - Fabuš, Gajovský, Macho - Bahenský, Vrbata, Handlovský. Trenéři: Tlačil a Šejba.
Pardubice: Hašek - Mitchell, Havíř, Jillson, Kolář II, Píša, Kočí, Nakládal, MacKenzie - Kolář I, Koukal, Starý - Pineault, Zohorna, Somík - P. Sýkora, Cetkovský, Pivko - Rákos, Kousal, Buchtele. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud