8. března 2010 • 17:29

Slavia, nebo Slavia? Je to nesmysl, zlobí se hokejisté

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud jste fanouškem Slavie, je to nepříjemné dilema. Zápas hokejistů i fotbalistů se v pondělí hraje souběžně.



Fotbalisté od 17:30 (ČT2) nastoupili doma proti Českým Budějovicícm, hokejisté hrají od 18:10 (ČT4) s Litvínovem předkolo play-off.

Ať už přepínat s ovladačem v ruce, nebo volit si cestu na jeden ze stadionů, nebyla to pro některé fanoušky jednoduchá volba.

A zejména vedení hokejové Slavie je touto časovou kolizí obou utkání hodně rozčarováno. "Je to nesmysl. Někdo by se měl nad sebou zamyslet," zlobí se marketingový manažer klubu Jan Kratochvíl.

Brankář Slavie Robert Slipčenko při zápase ve Zlíně Brankář Slavie Robert Slipčenko při zápase ve ZlíněFoto ČTK

Vinu na této situaci podle něho nese Česká televize, která si pro svůj pondělní přímý přenos fotbalové ligy vybrala právě duel Slavie proti Českým Budějovicím.

"A my jsme s tím nemohli nic dělat, protože termíny hokejového předkola jsou dané někdy od června," vysvětluje Kratochvíl. "Přitom se stačilo podívat na hokejový rozpis a vybrat do programu jiný fotbalový zápas. S hokejem hýbat nešlo."

Jenže i fotbalové přenosy se určují s dostatečným předstihem. "Výběr fotbalových přenosů probíhá zhruba dva měsíce dopředu, s tím už nešlo nic dělat. A termíny hokejového play-off nevytvářel nikdo od nás," řekl pro idnes.cz televizní komentátor Robert Záruba.

Krajčík a Vlček gratulují šťastnému střelci. Krajčík a Vlček gratulují šťastnému střelci.Foto Jaroslav Legner (Sport)

To, že se hokejisté Slavie objeví už v předkole play-off sice hrozilo už delší dobu, definitivně se však o tom rozhodlo až minulý pátek.

Větší problém s návštěvností očekávali při dnešních zápasech hokejisté, které čekal zápas proti Litvínovu v domácí O2 Areně. "Když přijde šest tisíc diváků, byl bych velmi spokojený," říká Kratochvíl.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Finále
Články odjinud


Články odjinud