9. března 2010 • 20:48

Litvínov se nevzdává, napodruhé Slavii přejel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Litvínova vyhráli v druhém utkání předkola play off extraligy na ledě Slavie 5:1 a vyrovnali stav série na tři vítězné zápasy na 1:1. Severočeši rozhodli ve druhé třetině, kdy získali dvoubrankový náskok při signalizovaném vyloučení Vojtěch Kubinčák a v přesilovce Karel Kubát.



V závěrečné části ještě pojistili vítězství kapitán Robert Reichel a Michal Dragoun. Třetí duel se hraje ve čtvrtek od 18:10 na severu Čech.

Litvínov začal po pondělní porážce aktivně, první šanci ještě spálil Majdan, ale po 78 vteřinách už Severočeši vedli. Reichel přihrál zpoza branky a puk se odrazil od slávistického beka Kadlece za Slipčenkova záda.

Slavia první zápas zvládla. Porazila Litvínov »

Vzápětí mohl vyrovnat Doležal, který trefil tyč, což si sudí po přerušení ověřili u videorozhodčího. Předtím se ještě ocitl v šanci na druhé straně Viktor Hübl a zlobil se, že byl při zakončení faulován.

Litvínov měl více ze hry, Lukešovu ránu ale Reichel vychýlil tečí úplně mimo branku. V deváté minutě při hře čtyř proti čtyřem po přihrávce Viktora Hübla přestřelil z mezikruží osamocený Kubinčák. Gólmana Jaroslava Hübla pak prověřil v oslabení Červenka. Následně se chvíli nehrálo kvůli čistění ledu po krvavém zranění Vašíčka v obličeji.

Zakrvácený Jiří Vašíček
Zakrvácený Jiří Vašíček

Litvínov odolal při Trávníčkově trestu, ale v 16. minutě vyrovnal Svoboda, který dostal prostor před litvínovskou brankou. Severočeši přestáli další oslabení a v 19. minutě je podržel Jaroslav Hübl, který dorážku osamoceného Svobody vytlačil na tyč.

V druhé třetině nejdříve litvínovský gólman vyrazil ramenem Červenkův pokus, ale z opětovného vedení se radovala Benzina. Ve 24. minutě při hře čtyř proti čtyřem a signalizovaném vyloučení napřáhl Pilař, střílenou přihrávkou našel volného Kubinčáka, který zakončoval do odkryté branky.

Při vyloučení Vašíčka zahrozil v oslabení Doležal, pak šel pykat i Žižka, ale Litvínov 57 sekund trvající výhodu pěti proti třem nevyužil. Už proti čtyřem ve velké šanci přestřelil Viktor Hübl.

Vojtěch Kubinčák (vlevo) zvyšuje na 2:1 pro Litvínov, gólu se marně snaží zabránit Tomáš Žižka a gólman SlipčenkoFoto Pavel Mazáč (Sport)

V polovině utkání ale už zvýšil při Doležalově vyloučení Kubát, který povedeným bekhendem zblízka zužitkoval Reichlovu přihrávku. Snížit se nepovedlo rovněž bekhendem Červenkovi a mimo zamířil volný Doležal.

Následně se Slavia dostala z vlastního oslabení do přesilovky, dokonce na 47 vteřin v pěti proti třem, ale snížení se nedočkala. Vondrka pak nepřekvapil litvínovského gólmana zpoza branky a Jaroslav Hübl zasáhl i po Tomicově průniku.

Na začátku závěrečné části nepřekonal Jaroslava Hübla Kůrka a Slavia po sérii vyloučení zápas definitivně ztratila. Při trestu Vašíčka domácí ještě odolali, ale v době, kdy seděli na trestné lavici Žižka a Campbell, zvýšil na tříbrankový rozdíl ranou od modré čáry Reichel. Slavia se snažila zkorigovat stav marně, naopak v 56. minutě dotlačil puk za Slipčenkova záda Dragoun.

Slavia Praha - Benzina Litvínov 1:5 (1:1, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky:
16. T. Svoboda (Červenka, Doležal) - 2. Reichel (Majdan), 24. Kubinčák (Pilař, V. Hübl), 30. Kubát (Reichel, Vopat), 48. Reichel (Švarný, V. Hübl), 54. Dragoun (Jánský) Rozhodčí: Hribik, Šír - Bláha, Kostka. Vyloučení: 10:10, navíc Pilař (Litvínov) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 4872. Stav série: 1:1.
Slavia: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Sloboda, Žižka, Campbell, Kolařík - Havel, Červenka, Tomica - Kůrka, V. Růžička ml., Vondrka - T. Svoboda, Holec, Doležal - P. Jelínek, Clarke, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Litvínov: J. Hübl - Pilař, Švarný, Punčochář, Kubát, J. Gula, Skuhrovec, Černošek - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - Majdan, Reichel, Lukeš - Trávníček, Vopat, Dragoun - Jánský, Gerhát, Saulietis. Trenéři: Kučera a Šlégr.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud