12. března 2010 • 11:32

Růžička: Rozhodčímu měli dát litvínovský dres

Autor: Vladimír Škaloud
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle už je opravdu play off . Série Litvínova se Slavií postupně graduje. Od rozjezdového prvního zápasu v pražské O2 Areně nabírá hra stále větší obrátky. A vybičovaná atmosféra svědčí více Litvínovu.



Trenér Vladimír Růžička po utkání nedokázal zkrotit svůj vztek. Terčem se stali rozhodčí. „Tu cenu za nejlepšího hráče domácích byste si dnes zasloužil vy,“ hřímal k Milanu Minářovi, nejzkušenějšímu českému sudímu. „Příště mu dejte bíložlutej dres. V Litvínově se mu vždycky daří.“

Slávisté však mohou přičítat nezdar hlavně sami sobě. Na nedisciplinovanost doplatili hned na začátku zápasu dvěma góly v oslabení, z toho první padl dokonce při dvojnásobné přesilovce Litvínova. A co se stalo, když se v polovině zápasu dostali dvěma trefami v rozmezí 49 sekund na dostřel?

Čtěte více:
Litvínov porazil Slavii a je krůček od postupu »
Reichel: Ocenění? Měl jsem rozklepaný kolena »

Za dalších pětačtyřicet vteřin si nechali dát čtvrtý gól! Zařídil ho Roman Vopat.

„Byla to jednoznačně naše chyba,“ uznal po zápase obránce Jiří Vašíček. „Dotáhneme soupeře na rozdíl jediného gólu a hned si necháme dát další.“ Hostům se tenhle kousek „podařil“ i ve třetí třetině. Po Červenkově pohotové dorážce byli znovu v kontaktu, ale stejně jako na začátku zápasu neuhlídali Františka Lukeše.

Milan Minář Milan MinářFoto Sport - Jaroslav Legner

Vašíček oslabil svůj tým hned třikrát. „Každé vyloučení mě mrzí, ale na druhou stranu je škoda, že se hra tolik kouskuje,“ přemítal slávistický obránce. „Musím hrát důrazně. Když tam je hokejka, je to jasný faul, ale jinak to záleží na posouzení rozhodčích.“

Ti měli jasno po zákroku Tomáše Kůrky hned ve 2. minutě, kdy přistrčil na mantinel Karla Pilaře. Ten nekontrolovaně narazil hlavou na mantinel a v první chvíli to vypadalo hodně ošklivě. Litvínovskému obránci musel z ledu pomáhat lékař. Vyšetření na CT, kam pro jistotu odjel, však naštěstí neprokázalo žádné poškození hlavy nebo krku. O jeho případném dnešním startu se ale rozhodne až před utkáním.

„Nejsem záludný hráč, určitě jsem ho nechtěl zranit. Mrzí mě, jestli mu něco je, ale nemám se za co omlouvat,“ prohlásil slávistický útočník, jenž dostal trest na pět minut a do konce utkání. „S takovým verdiktem jsem počítal, byl tam náraz hlavou na mantinel. Ale z mého pohledu to byl běžný souboj nějaké čtyři metry od mantinelu. Pilař si to víc než z poloviny zavinil sám. Chtěl odehrát puk a ztratil stabilitu.“

Litvínovští však měli na celou událost trochu odlišný pohled. „Byl to dost záludný faul. Podíváme se na záznam a případně podáme podnět disciplinární komisi,“ poznamenal kapitán Robert Reichel. Ten před utkáním zažil oslavu 1500 soutěžních zápasů na klubové úrovni. Devět set jich odehrál v NHL, 530 za Litvínov a 70 ve Frankfurtu. „Teď ještě vyřadit Slavii. Zatím není nic hotovo, pořád nám jedna výhra chybí,“ usmál se.

Nekompromisní bitva o puk u mantinelu.
Nekompromisní bitva o puk u mantinelu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
7
Finále
Články odjinud


Články odjinud