22. března 2010 • 04:00

Hadamczik: Soupeře to musí bolet

Autor: Lukáš Hron
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl jasně spokojenější než den před tím. Vítkovický kouč Alois Hadamczik v neděli dovedl svůj tým k výhře 4:1 nad Spartou, stav čtvrtfinálové série extraligového play off je tak 2:2.



Po sobotní prohře to pro trenéra byla příjemná změna. „Pohovory s hráči pomohly. Bylo třeba si uvědomit, že soupeře to v play off musí bolet,“ tvrdil Hadamczik.

Radost Vítkovic ze třetího gólu: zleva Yorick Treille, Vladimír Sičák a Marek KvapilFoto Michal Beránek (Sport)
Vítkovice vrací úder, Spartu přejely 4:1 »

Říkáte, že soupeře to musí bolet?
"V sobotu nás Sparta během první třetiny zaskočila, to se tentokrát nesmělo opakovat. Poučili jsme se, že play off se musí hrát jinak. Nestačí, že oproti základní části přidáte o jeden stupeň. Musíte do toho dát víc. Pořád máme v hlavách, že Sparta je nejzkušenější tým z celé extraligy, zatímco my máme hráče, kteří k play off zas tolikrát nepřičuchli."

Je to velký problém?
"Velký? No, spíš je důležité, že takto nezkušených hráčů máme tolik. Možná polovina. Třeba takový Szturc je hodně mladý hokejista. Dostane puk a než s ním něco udělá, dlouho se kolem sebe rozhlíží. Jenže při play off proti vám stojí zkušené mužstvo jako Sparta, takže jasný důsledek je ten, že Szturc o puk brzo přijde."

Vladimír Sičák z Vítkovic složil u mantinelu sparťana Jakuba Langhammera
Vladimír Sičák z Vítkovic složil u mantinelu sparťana Jakuba Langhammera


Takových máte v kádru víc?
"Jistě - máme kluky, kteří ani ze zámoří nejsou tak zvyklí hrát nadstavbovou část. Nemají v sobě právě ono klíčové hokejové přikázání: že soupeře to musí v play off bolet. A že sám si pro takovou chvíli musím i já posunout práh své bolesti výš. Že musím mnohem víc vydržet. Navíc taky musím umět přijmout radu. Proto za nás v neděli nehrál Svačina. Ne kvůli nějakému zranění nebo zdravotním trablům. On možná moc hezky bruslí, ovšem to v takto vypjatých chvílích nestačí. Hráči jsou pod obrovským tlakem, ve zlomku vteřiny se musí správně rozhodnout. Když zvolí špatně, je z toho gól v naší bráně, tak jako v sobotu."

Právě kvůli nezkušenosti ostatních jste do elitní lajny posunul veterána Pláška, kterého jste přitom nedávno vytáhnul až z první ligy?
"Pro Vítkovice je to nový hráč, pro mě osobně ne. To já jsem ho kdysi jako mladého vytáhnul do Třince. Vím o něm, že je to charakterově výborný kluk s dobrým bruslením. Takový, který nám typově může nahradit Hubáčka."

Přesto – překvapilo vás, jak skvěle si s tímhle úkolem poradil?
"Překvapilo. Já jsem si ho vybral pro případ, že by se nám někdo zranil. A vidíte - nakonec se dostal až k tak důležité roli. Rozhodně jsem spokojen, co v nedělním utkání předvedl."

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud