23. března 2010 • 21:32

Vary zdolaly Kladno a unikly z posledního místa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Karlových Varů zdolali v sedmém kole skupiny o udržení v extralize Kladno 4:3 v prodloužení a posunuli se z posledního místa o dva body před Mladou Boleslav. První výhru mistra v play out zajistil útočník Petr Kusmtát, který 35 sekund před koncem běžné hrací doby vyrovnal na 3:3 a ve třetí minutě prodloužení vstřelil i vítěznou branku.



Kouč Josef Paleček, který se vrátil před dvěma týdny na lavičku Západočechů po svém odvolání na začátku listopadu místo Pavla Hynka, se napočtvrté nedočkal první výhry. Kladno ztratilo body v play out teprve podruhé a i přes porážku zvýšilo svůj náskok na barážovou pozici na šest bodů.

Západočeši se v úvodu ubránili při Proškově vyloučení, když Mensatora nepřekonal tečí Kuchler. Pak hráli po vyloučeních Gengela a Toman domácí 94 vteřin v pěti proti třem, a přestože gól nevstřelili, začali více Kladno přehrávat. Ve velkých šancích se postupně ocitli Němec, Hluchý a Hřebejk.

Hlasy trenérů
Václav Baďouček (Karlovy Vary): "Já si dnes dovolím zápas nekomentovat. Jenom bych chtěl klukům poděkovat, že to utkání odmakali."

"Každý podal maximum, čeho byl schopný. Důležité bylo, že při klinické smrti pět minut před koncem jsme našli sílu ten zápas obrátit."

Petr Kasík (Kladno):
"Nezačali jsme dobře první třetinu, bylo to také tím, že jsme měli hodně vyloučených.

Od půlky zápasu jsme se zlepšili, škoda, že jsme to nedotáhli do konce za tři body."

Převaha domácích vyústila v další nedovolené zákroky hostů, které Západočeši nepotrestali. Přesto se v 15. minutě radovala Energie z vedení, když za Cikánkova záda nadvakrát propasíroval puk bek Nosek. Na konci první třetiny ožili i hosté, vytvořili útočníci závar před Mensatorem, ale ten se překvapit nenechal.

Ve druhé třetině dokumentovali úřadující mistři svou nepohodu. Ve 27. minutě si málem při signalizovaném vyloučení Eberleho dali při výhodě vlastní gól, ale situaci zachránil těsně před brankovou čárou Pech. Ve 35. minutě už ale bylo vyrovnáno. Po Kallově přihrávce Valský trefil levý horní roh Mensatorovy branky. Hosté se dočkali také výhody přesilové hry pět na tři a to na 30 vteřin. Jejich přesilovka se umocnila po bolestivém nastřelení Čuttovy ruky, ale Karlovarští odolali.

V závěrečném dějství hosté sahali po vítězství. Nejdříve je dostal v 47. minutě při Parýzkově vyloučení střelou od modré čáry do vedení bek Mrázek. Za tři a půl minuty vyrovnal na 2:2 dorážkou obránce Muchy.

Středočechům získal v 55. minutě v další přesilovce znovu náskok Bílek, ale domácí odvrátili porážku 35 sekund před koncem třetí třetiny při power play, kdy se prosadil Kumstát. Ten pak v čase 62:06 také rozhodl, když se dostal před Cikánka a rozjásal po dlouhých 58 dnech KV Arénu k vítězným oslavám.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud